USF1 va anunta luni primul pilot pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.01.2010
Argentinianul Jose Maria Lopez va fi confirmat luni ca primul pilot al echipei USF1 Team, potrivit declaratiilor facute de purtatorul sau de cuvant.

USF1 Team este singura echipa de pe grila de start care nu a anuntat inca numele niciunui pilot pentru sezonul 2010, insa lucrurile vor incepe sa se clarifice chiar din prima zi a acestei saptamani.

Astfel, argentinianul Jose Maria Lopez urmeaza sa fie confirmat oficial la USF1 in cursul zilei de luni, informatia fiind divulgata de Miguel Mattos, purtatorul sau de cuvant. "Ne-am inteles asupra tuturor datelor, iar anuntul oficial va fi facut luni", a declarat acesta pentru agentia de presa Reuters.

Numirea unui pilot cu experienta zero in Formula 1 la o echipa noua nu este surprinzatoare, in contextul in care argentinianul in varsta de 26 de ani mizeaza pe sprijinul financiar al unor sponsori, dar si pe sustinerea guvernului din tara sa natala.

Lopez a fost in trecut pilot de teste la Renault F1 Team si a concurat in competitii precum Formula 3 si GP2 in perioada 2004-2006. Cu toate acestea, in ultimii trei ani el a concurat in competitia TC2000 din tara sa natala, intrucat nu a reusit sa-si asigure locul intr-o formula internationala.

Lopez va deveni astfel primul argentinian din Formula 1 dupa Gustavo Mazzacane, care a concurat ultima oara in Marele Circ in sezonul 2001 pentru Prost.

Via | Reuters

Taguri: Lopez, USF1

Comentarii (1)

  • o mica corectie
    Nu e Gustavo Mazzacane ci Gaston Mazzacane
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru