OFICIAL: Raikkonen sta pe tusa in sezonul 2010 al Formulei 1

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Managerul lui Kimi Raikkonen a confirmat faptul ca finlandezul nu a ajuns la un acord cu McLaren, singura echipa cu care a negociat pentru urmatorul sezon in Formula 1

Kimi Raikkonen nu va participa in editia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1 dupa ce negocierile cu McLaren au esuat. Informatia a fost publicata de presa finlandeza, care il citeaza pe insusi managerul lui Raikkonen, Steve Robertson.

"Am avut de ales intre McLaren si o pauza pentru urmatorul sezon. Kimi si McLaren nu au putut sa ajunga la un acord, astfel ca nu vom vorbi de Raikkonen in Formula 1 in sezonul urmator", a declarat Robertson pentru cotidianul finlandez Turun Sanomat.

Managerul pilotului nordic a confirmat faptul ca Raikkonen nu a negociat cu nicio alta echipa din Formula 1, Kimi urmand sa analizeze oportunitatile din motorsport pe care le-ar putea aborda in 2010. Retragerea lui Raikkonen din Formula 1 este insa doar una sezoniera, Robertson sustinand ca finlandezul vrea sa se reintoarca in Marele Circ in 2011.

"Kimi este inca plin de dorinta de a pilota in Formula 1 la cel mai inalt nivel. Un an sabatic nu va schimba nimic din perceptia lui", spune cel care ii reprezinta interesele lui Raikkonen, acesta considerand ca pilotul aflat sub contract cu el ramane unul dintre cel mai buni de pe piata, in ciuda faptului ca Ferrari a decis sa renunte la serviciile sale in favoarea spaniolului Fernando Alonso.

via | AFP

Taguri: Raikkonen

Comentarii (19)

  • gooo kimi
    pacat , sa speram ca se întoarce curând !!!
    0 0
  • Pacat
    De ceea ce imi era teama nu am scapat. Pacat pentru pauza asta care, sper ca nu va fi definitiva, pacat pentru motorsport, competitie, etc. Il asteptam in 2011 la RedBull...asa se speculeaza!
    0 0
  • Boemul Formulei 1
    Ma incearca un sentiment de tristete, asta in calitate de privitor al F1.Faptul ca, unul din cei mai buni piloti din F1 renunta, chiar si pentru un an, reprezinta o lovitura semnificativa data spectacolului, imaginii a tot ceea ce inseamna fenomenul F1.Sigur ca da, sunt argumente pro si contra, Kimi are propriul sau nivel de exigenta.Pe de alta parte, dorinta de a pilota in F1 ar fi putut sa-l determine in a accepta un compromis.Isi doreste sa se bata la “varf”, vrea o echipa in masura sa-i furnizeze materialul potrivit pentru acest deziderat.Si mai doreste ca valoarea lui, sa se regaseasca in felul in care este renumerat, nu vrea sa fie un pilotul secund al cuiva, nu vrea ca imaginea lui sa fie sa se vanda pe bani marunti..N-as vrea insa, ca aceasta situatie sa se transforme intr-un precedent...sper ca intr-adevar in 2011 sa poata reveni, poate in locul lui Webber, sau, cine stie…Oricum, problema lui va ramane aceeasi.Succes mult in realizarea viitorului sau proiect, participarea in competitiile WRC.
    0 0
  • mda...
    managerii i-au stricat cariera...ei vor s astoarca cati mai multi bani..si asta ia fost fatal lu kimi...poate mai avem ceva sperante cu mercedes gp
    0 0
  • p.s.
    ..si totusi, inca mai sper ca pe ultimii metri sa se-ntample o rasturnare de situatie!
    0 0
  • se crede prea bun
    mai era unul ca el care se credea indispensabil...si dupa cativa ani nici nu i se mai pronunta numele decat atunci cand se fac comentarii legate de recorduri, clasamente etc.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Un sabatic, posibil urmat de inca doi ani tot sabatici. Telenovela este doar la inceput!
    0 0
  • KIMI
    Pacat de el, cred ca cariera lui in F1 este la sfarsit dupa cei de la Ferrari lau indepartat de la echipa pentru Alonso. Oricum no sa faca mare lucru pentru Ferrari si sper ca cei de la conducerea echipei sa-l regrete ca au facut aceasa mutare stupida, aici ne dam seama ca pentru Ferrari nu mai inseamna nimic performanta pilotilor, ce numai banii conteaza pentru ei. Sa speram ca va reveni Kimi in curand in Marele Circ " Go Iceman"
    0 0
  • Sa nu uitam!!!
    Inainte de a fi pilot, sportiv...Kimi este om, cu nevoi si dorinte. Trebuie sa recunoastem faptul ca "anul sabatic" reprezinta pentru el varianta cea mai avatajoasa finaciar. Iar, intr-o astfel de lume, nu stiu daca putem sa il criticam ca isi doreste bani. Probabil va reveni in 2011 cand banii de la Ferrari se vor fi terminat. Atunciu va putea alerga si pentru un slariiu mai mic pentru ca nu va mai avea nimic de pierdut. Trebuie sa recunoastem ca e destul de greu sa renunti la o suma de bani deja castigata! Ganduri bune pentru Kimi si sa speram in revenirea lui!
    0 0
  • ice man vodka man
    ce l mai plangeti atat cere prea multi bani ptr ce ofera no offence e un pilot bun dar nu cel mai bun la wrc cu el acolo i este locul:)
    0 0
  • ...
    "aici ne dam seama ca pentru Ferrari nu mai inseamna nimic performanta pilotilor, ce numai banii conteaza pentru ei." Dar pt. Kimi nu au contat mai mult banii? Banii conteaza, atat. Si e valabil pt toata lumea, de cand e lumea. Oricum, eu cred totusi ca el va concura in 2010, ar fi bine in primul rand pt. el.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @dewill_one
    Asa este stim, Ferrari sunt o echipa plina de prosti, noroc ca Kimi nu mai piloteaza acolo. Numai banii conteaza pentru Ferrari, ca performante au la greu. Felipe este un ratat, Fernando este un si mai mare ratat, toti sunt prosti, numai tu esti destept... bla bla bla bla. Parerea mea... sa-ti fie rusine ca te mai lauzi ca esti fanul unui pilot oricare ar fi acela.

    P.S. Eu sunt curios... daca McLaren nu se uita la bani de ce nu l-au ofertat pe Kimi, parca la McLaren contau numai performantele, banii sunt asa de forma... deh trebuie sa cumpere si ei bomboane pentru fani. Sa-i ofere Brawn cat isi doreste, ce mare smecherie. Ferrari sunt niste prosti dar McLaren si Brawn are numai genii cum nu-si dau seama de o asemenea greseala monumentala? Sa-l lasi pe Kimi in loc sa piloteze este o greseala eterna... bla bla bla bla bla...

    Ca pamflet suna frumos si comic rau dar sincer... chiar nu se invata lumea? Toata lumea greseste, gresea lui Kimi este ca s-a dus la Ferrari, dar greseala masiva este a celor de la Ferrari ca i-au pus optiunea aia in contract. Deh... greseala se plateste... ce mare smecherie.
    0 0
  • NU SE POATE !!
    NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :( :(( :( :((( :( :((
    Clar numai am de ce sa me uit la Formula 1.
    Inca nu imi vine sa cred .
    0 0
  • @Kimi
    Multumesc pentru toate clipele de fericire infinita traite datorita tie in acesti 9 ani in care te-am sustinut neconditionat ( Neo poate sa confirme asta :)) ),la fel si pentru momentele in care am plans ( si aici sezonul 2005,cand blestemam motoarele macca.ps: de atunci n-am mai indraznit niciodata sa jur pe pneurile sau motoarele tale:D ) datorita tie.Pana si sentimentul care m-a strapuns aseara la ora 23:30 cand am citit anuntul oficial care spunea ca anul viitor nu vei fii pe grila,tot datorita tie a fost.Si a fost urat de tot sa stii...Dar nu-i nimic! De mine tot nu scapi.Ca daca mergi in WRC,iti promit ca anul viitor ne vom reintalni.Vin la o etapa! Si chiar mi-e greu sa accept un sezon fara tine (sezon pe care probabil nu-l voi urmari decat in lipsa de ocupatie in zilele de duminica),e decizia ta si eu o accept asa cum te-am acceptat pe tine cu tot ce reprezinti timp de 9 ani si voi continua sa fac asta...Nu m-a interesat vreodata ce spune presa despre tine si nu ma va interesa de acum inainte.Fortza Kimi si in 2011 trebuie sa revii sa le arati din nou celorlalti cum se piloteaza ! YOU'LL NEVER WALK ALONE :)
    0 0
  • ATENTIE
    PENTRU MULTI DINTRE VOI CARE NU SUNTETI OPTIMISTI DELOC SI CARE SUNTETI IN FOND NISTE COPII, VA IMBATATI CU ILUZII, VOI CREDETI CA KIMI IESE ASA USOR DIN F1, POATE CA MANAGERII SUNT AVATARI DAR SUNT SIGUR CA VA FI PE GRILA IN 2010, SUNT OPTIUNI DE LUAT IN SEAMA, RENAULT ARE NEVOIE DE UNUL CA EL , MERCEDES GP ARE NEVOIE DE UNUL CA EL, ECHIPE CARE CDRE EU AU UN PALMARES SEJA, HAIDETI MAI CU VIATA ... NUMAI BINE
    0 0
  • VJohann-sa fim obiectivi
    Sigur ca da, la Renault este un loc, deasemenea si la Mercedes.Insa ies din calcul din cauza pretentiilor financiare ale lui Kimi.Mercedes, si cu atat mai mult Renault care are un viitor incert in F1, nu vor face oferte care sa se apropie de ceea ce-si doreste Kimi.In plus, el si-a exprimat ferm dorinta de a avea o masina capabila sa castige curse.
    0 0
  • Prizonierul Kimi
    Da, consider ca este prizonierul pretentiilor sale. Este pacat ca un pilot foarte bun (nu cel mai bun), probabil ca nu va mai face deliciul fanilor sai in anul ce urmeaza, dar asta, numai datorita pretentiilor sale exagerate, avand in vedere conjunctura in care si le manifesta. A ales o echipa la care nu avea loc (am mai spus-o), din cauza lui Hamilton, in paranteza fie spus o mare problema pentru F1, dar si a pretentiilor salariale nejustificate, avand in vedere performantele anterioare la aceasta echipa. Eu sper sa il vad pe grila anul viitor, dar asta daca el va dori intr-adevar sa participe la marele circ, pentru ca va trebui sa faca mai mult si sa se multumeasca cu mai putin. Daca nu va face asta probabil ca nu vom mai auzi de Kimi in sport. Pentru alte sporturi este tarziu a mai face performanta.
    0 0
  • @mobius
    Imprastii o informatie falsa : "A ales o echipa la care nu avea loc (am mai spus-o), din cauza lui Hamilton". Documenteaza-te mai bine si vezi declaratia lui Hamilton senior ca si l-ar dori cel mai mult pe Kimi coechipier alaturi de Lewis, chiar daca Kova e un pilot bun, Kimi e mai valoros........
    0 0
  • hakkinen
    Cuvintele marcate nu reprezinta o informatie si cu atat mai putin falsa. Ele sunt doar o parere personala. Cat despre declaratii, vorbele sunt una si realitatea este alta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru