OFICIAL: Red Bull va folosi motoare Renault până în 2016!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.09.2011
Red Bull Racing a anunţat prelungirea contractului cu Renault pentru furnizarea motoarelor pentru încă cinci ani. Noua înţelegere va expira în 2016!

Succesul de care se bucură Red Bull Racing în Formula 1 cu motoarele Renault, care a culminat cu cele două titluri mondiale cucerite anul trecut, a determinat cele două părţi să continue parteneriatul.

Chiar dacă actuala înţelegere urma să expire abia la sfârşitul sezonului 2013, cele două părţi au decis să prelungească contractul pentru încă cinci ani, astfel că Red Bull Racing va utiliza motoare Renault cel puţin până la sfârşitul sezonului 2016. Noul parteneriat prevede lansarea unei companii cu acţionariat comun care va avea drept obiectiv dezvoltarea unor soluţii tehnice pentru motoare turbo în şase cilindri de 1.6 litri care vor fi introduse în Formula 1 în sezonul 2014.

"Suntem încântaţi că parteneriatul Red Bull Racing - Renault a fost extins cu încă cinci ani, ceea ce înseamnă un deceniu de colaborare. Red Bull Racing şi Renault împart viziunea că stabilitatea este o condiţie fundamentală pentru a obţine performanţe la cel mai înalt nivel al competiţiei", a declarat Bernard Rey, directorul Renault Sport.

La rândul său, şeful Christian Horner, şi-a manifestat încântarea pentru prelungirea contractului cu furnizorul său de motoare.

"Evident, suntem entuziasmaţi să anunţăm această înţelegere semnificativă cu alianţa Renault-Nissan, cu care ne-am bucurat de o relaţie strânsă începând din 2007.

A fost întotdeauna foarte uşor să colaborăm cu Renault Sport F1, ceea ce a fost un factor decisiv la succesul parteneriatului Red Bull Racing - Renault", a precizat el.

Noul parteneriat nu include deocamdată şi utilizarea sistemului KERS, înţelegerea în această privinţă urmând să expire în 2013.

Via | Renault Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru