Perez, luat prin surprindere de podiumul din Canada

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.06.2012
Sergio Perez a admis că nu se aştepta să termine pe podium la Montreal după ce a plecat de pe locul al 15-lea al grilei de start.

Lewis Hamilton a ţinut capul de afiş în Marele Premiu al Canadei, însă cel mai bun rezultat a fost obţinut de Sergio Perez. Pilotul echipei Sauber a urcat pe ultima treaptă a podiumului după ce a plecat de pe poziţia a 15-a a grilei de start, în urma unei strategii cu o singură oprire la boxe.

Mexicanul a obţinut astfel al doilea podium din acest sezon după cel de la Sepang, aceea fiind şi ultima cursă în care se clasase în puncte.

"Sincer să fiu, când începi de pe locul 15 ultimul lucru la care te gândeşti este să termini pe podium. Am fost foarte agresivi, primul stint a fost foarte bun, oprirea la boxe foarte bună, iar al doilea stint a fost foarte, foarte bun. Am reuşit câteva manevre de depăşire, iar apoi am văzut că degradarea pneurilor nu era atât de ridicată pentru mine, m-am menţinut în formă şi apoi am putut să trec de câţiva piloţi", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

O strategie cu o singură oprire la boxe a avut şi Romain Grosjean, care a terminat pe locul doi fără să-şi dea seama că luptă pentru podium, potrivit propriei declaraţii.

"Nu am realizat că sunt pe locul trei, iar apoi am văzut că Fernando Alonso încetineşte şi am urcat pe doi.

A fost un final de cursa nebunesc, pentru că mă gândeam la locul patru sau cinci, dar am fost în formă. Echipa a făcut o treabă fantastică să-mi ofere un monopost care a fost bun pentru pneuri, ştiam că ne vom descurca mai bine datorită căldurii şi a fost fantastic pentru noi", a apreciat el.

Via | FIA

Comentarii (6)

  • melcoo
    era odata pe vremea ante 89 o vorba ca fara el nu se poate samd cu toate ca situatia nu era deloc roza. Si ... uite sa s-a putut.
    Poate si celor de la ferrari le trece prin cap fericita idee sa incerce si alte variante decat alonso. Uite pustiul asta Perez ii tot da clasa lui alonso de o vreme. Si este si de viitor fiind mai tanar.
    4 5
  • Alonso livreaza rezultate, sa stii ca ferrari are 2 piloti, cred ca brazilianul trebuie schimbat.
    4 0
  • melcoo
    sa traduc: sa incerce si alte variante decat alonso nu inseamna sa plece neaparat alonso. Acum nu vine nimeni in locul lui massa pentru ca se merge doar pe mana lui alonso si un alt pilot in locul supusului massa ar putea sa-i strice socotelile lui alonso de "pilot nr 1". Sa incerce si alte variante poate insemna sa vina piloti in locul ui massa samd si poate unul o sa-l bata pe alonso. Poate chiar primul. Poate chiar Perez. Asta nu e decat ignoranta din partea lor.
    2 2
  • Perez mai are de invatat...hands down pt . cele 2 podiumuri din acest sezon...in rest nu a impresioant cu nimc...a fost batut mereu de Kobayashi
    1 0
  • mobius
    La Ferrari dupa parerea mea ar trebui schimbat Massa dar mai repede decat Massa ar trebui schimbat Domenicali. Cat despre Perez, sunt de acord ca este un pilot talentat, este o varianta pentru inlocuirea lui Massa dar este inca "necopt", in sensul ca nu este suficient de constant in bunele rezultate, in plus monopostul Sauber ii ofera o gestionare foarte buna a pneurilor, calitate pe care monopostul Ferrari nu o are.
    0 0
  • @melcoo
    Ferrari are un dublu campion cu contract,idealistule,si dorm linistiti pe cununi de lauri si viseaza la ce recorduri au doborit pentru ei cei mai teribili piloti, si sint aparati de armate de fani cu creierul cit nuca(nu la toti cit nuca) asa mai idealistule ,sa lupte altii si sa cistige ei
    Iar despre Perez ,nu incape linga atita trufie gaunoasa
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru