Perez şi-a prelungit contractul cu Force India pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Joi, 24.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a confirmat că Sergio Perez va rămâne la echipă şi în sezonul 2016, însă mexicanul a admis că a fost în negocieri avansate cu Renault.

Cred că putem continua să obţinem rezultate bune şi voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să meargă mai departe.

Sergio Perez
Pilot Force India
Force India şi-a definitivat în noaptea de miercuri spre joi linia de piloţi pentru sezonul 2016. După ce în prima zi a lunii septembrie i-a prelungit contractul lui Nico Hulkenberg, echipa indiană a anunţat că a finalizat negocierile şi cu Sergio Perez.

Mexicanul, care a sosit la echipă în sezonul 2014 după un an dezamăgitor pentru McLaren, a dezvăluit că acordul valabil pentru un sezon cu opţiune de prelungire.

"Sunt foarte bucuros să confirm că voi rămâne cu Force India. Asta înseamnă că mă pot concentra pe lucrurile importante, şi anume să pilotez şi să obţin puncte pentru echipă. Simt potenţialul care există în cadrul echipei şi există o energie bună care îmi dă încredere pentru anul viitor. Cred că putem continua să obţinem rezultate bune şi voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să meargă mai departe", a declarat el.

Perez admite că a negociat cu Renault

Evident, Renault a fost o opţiune serioasă pentru mine.

Sergio Perez
Pilot Force India
Presa internaţională a speculat că Perez reprezintă o opţiune pentru Renault în cazul achiziţionării rivalilor de la Lotus, iar mexicanul a recunoscut că negocierile cu constructorul francez au fost unele avansate.

"Evident, a fost o opţiune serioasă pentru mine, dar pentru mine a fost o decizie clară, pentru că ştiu perspectivele echipei şi ce se întâmplă în spatele scenei.

De aceea am vrut să rămân. Întotdeauna asculţi celelalte opţiuni şi oferte. Dacă vor veni, Renault vor reprezenta o echipă foarte atractivă, dar am ştiut că cel mai bun loc disponibil pentru mine este aici", a explicat el pentru publicaţia Autosport.

În cazul în care Romain Grosjean va părăsi Lotus pentru Haas, Renault îşi va îndrepta cel mai probabil atenţia spre Kevin Magnussen, pilot de rezervă la McLaren, sau Jean-Eric Vergne, pilot de rezervă la Ferrari.

Daniel Popescu spune că...

Este pentru prima oară în ultimii ani când Force India finalizează linia de piloţi înainte de încheierea unui sezon. Hulkenberg şi Perez formează cuplul perfect pentru o echipă indepedentă care are nevoie de surse de finanţare variate: germanul aduce performanţele, iar mexicanul produce sporadic rezultate bune şi oferă sprijin financiar consistent din partea sponsorilor.

Pascal Wehrlein, pilot a cărui carieră este sprijinită de Mercedes, reprezenta o soluţie interesantă, însă Force India are nevoie în primul rând de stabilitate financiară şi piloţi cu experienţă pentru a rămâne pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

Iar acest lucru este cu atât mai evident cu cât perspectivele pentru 2016 nu sunt tocmai grozave: trei dintre echipele aflate în prezent în spatele Force India în clasament au potenţialul de a progresa semnificativ anul viitor: Lotus ar putea deveni echipa de uzină pentru Renault, Toro Rosso ar putea trece la motoare Ferrari, iar McLaren ar trebui să-şi îmbunătăţească rezultatele comparativ cu acest an.

Sezonul 2016 - Grila de piloţi

Echipa Pilot 1 Pilot 2
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg
Ferrari Sebastian Vettel Kimi Raikkonen
Williams Felipe Massa Valtteri Bottas
Red Bull Racing Daniel Ricciardo -
Force India Nico Hulkenberg Sergio Perez
Lotus Pastor Maldonado -
Toro Rosso - -
Sauber Marcus Ericsson Felipe Nasr
McLaren Fernando Alonso -
Manor - -
Haas - -

Via Force India, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru