Petrov va fi penalizat cu cinci poziţii pe grilă în India

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.10.2011
Vitaly Petrov va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start din India după ce a provocat accidentul în urma căruia Michael Schumacher a abandonat.

Vitaly Petrov a fost protagonistul singurului accident major petrecut în Marele Premiu al Coreei de Sud şi a fost pedepsit exemplar de comisarii de cursă.

Pilotul echipei Renault a intrat cu o viteză prea mare în virajul trei după ce a activat sistemul DRS pentru a-l depăşi pe Fernando Alonso după prima intrare la boxe. Rusul nu a mai putut vira la timp şi l-a izbit puternic din spate pe Michael Schumacher, care a fost nevoit să abandoneze din cauza defecţiunilor majore suferite pe partea dreapta-spate a monopostului Mercedes.

Comisarii de cursă au analizat incidentul la finalul cursei şi, după ce au stabilit că Petrov este vinovat, au dictat o penalizare de cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Indiei. În plus, el a primit şi o mustrare scrisă din partea comisarilor. Conform regulamentului, un pilot riscă o penalizare suplimentară dacă primeşte trei mustrări scrise, dintre care două au legătură cu pilotajul.

Via | FIA

Comentarii (15)

  • @Petrov
    With love not from Russia...from FIA
    0 8
  • @Petrov
    Eh a gresit si era sa-l scoata din cursa si pe Alonso. Se mai intampla oricum nu a fost un accident pe care sa si-l doreasca.
    17 3
  • petrov
    jos cu pilotii sponsorizati sus cu talente.
    14 6
  • ...si din nou conjunctura favorabila e mana cereasca pentru pilotul nr5
    5 6
  • Andrei
    @danoe
    Prea multa frustrare intr-un singur rand. Bea niste apa, poate ajuta.
    11 2
  • parere
    Personal consider ca Petrov nu a vrut intenționat sa il scoată din cursa pe Schumacher... totuși prin aceasta penalizare FIA nu face decât sa "omoare" spectacolul. Nu sunt adeptul stilului de pilotaj gen "Kamikaze" dar dacă vor continua sa penalizeze în stilul acesta orice incident de cursa, piloții nu vor mai risca nimic, în consecința va fi 0 spectacol. Poate nu ar fi o idee rea sa monteze pe mașini semnalizatoare de direcție, iar depășirea sa se efectueze după aprobarea unei cereri...
    4 4
  • Andrei
    @ccmax
    Nu cu siguranta Petrov nu se gandea sa-l scoata pe Schumacher din cursa. Din pacate a inchis mai tarziu DRS-ul si in incercarea de a-l depasi pe Alonso... a fost prea optimist.... . A inchis DRS-ul tarziu, viteza pea mare... control asupra directiei limitat... s-a dus glonde in Schumacher... noroc ca nu l-a scos si pe Alonso din cursa. In rest, nu cred ca merita chiar asa de drastic penalizat pentru o greseala. Dar cred ca explicatia este ca a pus in pericol defapt 2 monoposturi: cel al lui Schumacher si cel al lui Alonso. Parerea mea, nu stiu exact cum au gandit comisarii.
    2 3
  • :):)
    F1 a prins aripi in sfarsit - kamikaze petrov.
    4 0
  • @ccmax si Andrei
    Hamilton a fost penalizat in Singapore pentru ca l-a atins foarte usor pe Massa, si Masa a inceput sa urle in dreapta si stanga ca Hamilton e periculos, chiar daca a fost un simplu incident de cursa, iar acum tu zici ca Petrov nu ar trebui penalizat? Petrov, ca si Alonso, a franat mult prea tarziu, si isi merita penalizarea. Nu a fost manevra de depasire, a fost prostie, ca si cum ai frana cand ai rosu la semafor si franezi mult prea tarziu, si intrii in cineva care circula regulamentar. Nu poti spune "nu am vrut sa il lovesc".
    2 2
  • Andrei
    @noname00
    Asa si ce treaba are cu Hamilton? Hamilton loveste piloti la fiecare 1-2 curse, asta il face periculos. Alonso era cu DRS-ul deschis, Petrov la fel, amandoi au franat tarziu, shit happens. Nu este nevoie sa spuna nimic, nu a fost un eveniment dorit. Ceea ce nu pot spune despre Hamilton care la fiecare incident... eh te prinzi tu de restul. Urata este in schimb penalizarea lui Petrov dupa doar un simplu incident, in timp ce alti piloti care la fiecare cursa au incidente si care primesc doar avertizari dupa avertizari fara nici o pedeapsa serioasa. Da, aici este problema. Massa urla ca Hamilton este periculos dupa 3 incidente diferite cu acesta, nu asa ca se plictisea si nu mai avea ce face. Ba la Monte Carlo, ba in calificari, ba la Singapore. Capisci?

    P.S. Vezi ca eram 2 si nu vad nici un plural pe acolo.
    3 1
  • @Andrei
    Eu vorbea despre consistenta in penalizari, si am facut referire la penalizarea lui Hamilton pentru a compara severitatea celor doua incidente. Am fost de acord cu penalizarea lui Hamilton, dar nu sunt de acord cu cei care contesta penalizarea lui Petrov, penalizare pe care o merita.
    Cat despre Hamilton - da, a facut gresei, si a fost penalizat. Mi se pare normal. Din cauza asta si Petrov a fost penalizat.
    0 1
  • Andrei
    @noname00
    Am inteles ce vrei sa spui, mie mi se pare ca a fost o penalizare prea dura pentru o mica greseala. Eu nu contest penalizarea ci doar gravitatea pedepsei. Petrov a gresit cu siguranta, asta este foarte clar dar cred ca merita o penalizare ceva mai sa zicem cuminte. In schimb alti piloti care au astfel de probleme cursa de cursa, primesc doar niste avertismente care de fapt nu inseamna nimic. Sper ca am fost destul de clar de aceasta data.

    Apropo si Schumacher a intrat in fundul monopostului lui Perez parca in cursa din Singapore si nu imi aduc aminte sa primeasca o asemenea pedeapsa. Parerea mea este ca din pacate comisarii nu sunt in stare sa dea pedepse pe masura faptelor ci o fac mai mult artistic doar ca sa-si impresioneze sefii.

    Asa ca fapt divers, Petrov l-a blocat de multe ori pe Alonso si as putea si eu sa incep prin a-mi ar arata frustrarea fata de acesta dar din pacate, eu perfer sa judec calm si distant. Spun din pacate... pentru ca comparatii cu alte persoane care posteaza pe aici, eu fac greseala de a incerca sa judec corect fiecare situatie in parte. O greseala pe care sper ca o voi evita sezonul viitor.

    P.S. Poate l-au penalizat pentru ca era sa-l scoata din cursa si pe Alonso cine stie. Poate l-au penalizat degeaba.
    1 1
  • Schumacher n-a compromis cursa nimanui la Singapore,doar pe a lui
    2 0
  • Daca tot judecam corect
    2 0
  • Andrei
    @Vali
    Da n-a comprimis cursa nimanui, dar asta nu face cu nimic mai prejos acel incident si asta judecand corect. Era greseala lui Schumacher oricum, si el trebuia penalizat tot cu 5 pozitii pentru greseala si nimic... Plus sunt incidente foarte similare. Tot un SC :P

    Multa filozofie dar adevarul este ca acesti comisari nu dau de 2 ori aceasi pedeapsa chiar si pentru acelasi incident. Si mai ales unor piloti doar le dau niste avertismente pana se plictisesc.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru