Pirelli a testat primele pneuri de F1 pentru sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.07.2010
Pirelli a efectuat primele teste cu noile pneuri pe care le va furniza în sezonul 2011 al Formulei 1, prin intermediul unui monopost de GP2.

Pirelli a câştigat recent licitaţia pentru a deveni unicul furnizor de pneuri din Formula 1 în perioada 2011-2013. Producătorul italian a început deja procesul de fabricaţie a noiloer specificaţii, iar un set de pneuri experimentale a fost evaluat recent pe circuitul Paul Ricard din sudul Franţei.

Sesiunea de evaluare a fost efectuată cu un monopost de GP2, însă Pirelli a refuzat să dezvăluie identitatea pilotului, pentru a evita crearea unor polemici intre echipe. Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, s-a declarat satisfăcut de performanţele pneurilor.

"Am început testele iniţiale cu un monopost de GP2, am avut primele evaluări săptămâna trecută la Paul Ricard. A fost un succes, suntem mulţumiţi de performanţa produsului după primul test", a declarat britanicul pentru publicaţia irlandeză Manipe F1.

Pentru sesiunile viitoare de teste, Pirelli analizează posibilitatea de a utiliza monopostul echipei Toyota din sezonul 2009, întrucât constructorul japonez s-a retras din Formula 1.

Testele cu un monopost curent de Formula 1 nu vor începe însă mai devreme de finalul acestui sezon.

"Monopostul Toyota din 2010 nu a efectuat teste, dar cel din 2009 reprezintă o posibilitate. Vom afla în această săptămână ce monopost vom utiliza până la testele oficiale de la Abu Dhabi. După Abu Dhabi, sperăm să avem un monopost din 2010 pentru a continua testele până în februarie 2011", a adăugat Hembery.

Echipele de Formula 1 vor efectua o sesiune de teste de două zile cu noile pneuri imediat după încheierea Marelui Premiu din Abu Dhabi din 14 noiembrie.

Via | ManipeF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru