Pirelli, favorită să furnizeze pneuri în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.05.2010
Pirelli are cele mai mari şanse să furnizeze pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2011, o decizie finală fiind aşteptată duminică.

Echipele de Formula 1 se apropie cu paşi mari de finalizarea negocierilor pentru stabilirea noului furnizor de pneuri în competiţie începând din sezonul 2011.

Potrivit unor surse citate de revista britanică Autosport, Pirelli este principala favorită la câştigarea contractului pentru furnizarea pneurilor.

Producătorul italian are cea mai competitivă ofertă din punct de vedere financiar, doreşte să fie furnizor unic şi intenţionează să-şi promoveze numele prin campanii publicitare pe circuite, ceea ce ar spori practic veniturile echipelor. Un alt avantaj al celor de la Pirelli este dat de faptul că Michelin, principalul contracandidat, nu doreşte să fie furnizor unic, ceea ce nu corespunde cu cerinţele echipelor pentru următorii doi ani. O a treia ofertă aparţine britanicilor de la Avon, care au şanse reduse din cauza popularităţii foarte mici în Formula 1.

Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, a confirmat că oferta Pirelli este până în prezent cea mai atractivă.

"Cred că avem o propunere foarte bună din partea Pirelli care trebuie analizată serios, aşa că suntem într-o poziţie mai bună decât acum câteva luni. F1 are acum câteva propuneri serioase, pe când acum câteva luni nu aveam nimic", a explicat britanicul.

Reprezentaţii echipelor se vor întruni duminică dimineaţă la Monaco pentru o nouă discuţie, iar o decizie finală în privinţa noului furnizor de pneuri ar putea fi luată chiar astăzi.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru