Pirelli, tentată să introducă mai multe compoziţii de pneuri în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli analizează varianta de a introduce mai multe compoziţii de pneuri pentru sezonul 2016 prin care să elimine controversata regulă care prevede că echipele vor alege tipurile de cauciucuri.

Esential 4 este numarul compozitiilor de pneuri furnizate de Pirelli in sezonul 2015
3 este numarul maxim de opriri la boxe pe cursa pe care il vizeaza Pirelli pentru sezonul 2016
Pirelli analizează în prezent o serie de măsuri prin care poate genera curse cu două sau trei opriri la boxe, ca urmare a faptului că numeroase Mari Premii din acest an au fost previzibile din punct de vedere al strategiilor.

Potrivit directorului de motorsport Paul Hembery, există discuţii pentru a introduce mai multe tipuri de compoziţii, pe lângă cea super supersoft care va fi utilizată exclusiv la Monaco şi în Singapore.

"Ne uităm la o altă compoziţie pentru circuite precum Singapore şi Monaco, pe care nu aş numi-o totuşi super supersoft. În acest context, vom avea mai mult de patru compoziţii. Poate că există un motiv pentru a adăuga şi altele, pentru că asta ne-ar putea permite să generăm curse cu două sau trei opriri", a declarat britanicul pentru publicaţia F1i.

O varietate cu mai multe compoziţii decât în prezent ar permite stabilirea unor strategii variate, iar Hembery crede că Pirelli poate convinge echipele să renunţe la controversata regulă de a-şi alege singure compoziţiile.

"Cred că echipele nu au nevoie de liber arbitru dacă putem genera două sau trei opriri.

Acesta este obiectivul, să avem un pic de varietate. Dacă putem reveni acolo unde eram cu doi ani în urma probabil că nu există niciun motiv să schimbăm regulamentul. Dar discutăm despre asta şi este dificil pentru că sunt mulţi oameni cu care trebuie să vorbim", a adăugat el.

Anterior, Pirelli a anunţat că va schimba şi compoziţiile actualelor pneuri cu scopul de a genera mai multe opriri la boxe. 

Via F1i

Comentarii (1)

  • Nu ar fi mai simplu sa foloseasca o singura compozitie/circuit.
    Asa numai cu super-softuri (pe circuitele posibile) ai avea garantat 2 opriri.
    In aceeeasi ordine de idei ar trebui renuntat la compozitia hard...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru