Pirelli va face o oferta pentru furnizarea pneurilor in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.04.2010
Pirelli a anuntat ca la Marele Premiu al Spaniei va face o oferta pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 pentru sezonul 2011.

Pirelli se va inscrie oficial in cursa pentru furnizarea cauciucurilor in Formula 1, la numai cateva zile dupa ce a confirmat interesul pentru revenirea in competitie.

Producatorul italian a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca va formula o ofera concreta echipelor la Marele Premiu al Spaniei, programat pentru finalul saptamanii viitoare. Pirelli nu a dorit sa detalieze oferta, insa a lasat sa se inteleaga ca propunerea va fi flexibila, desi italienii sunt pregatiti sa furnizeze pneuri pentru toate echipele.

“Pirelli anunta ca va face o oferta pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 pentru toate echipele din competitie. Prezentarea ofertei va avea loc inainte de urmatoarea cursa de Formula 1 din Spania din 9 mai”, se precizeaza in comunicatul de presa al Pirelli.

Anterior, Michelin si Avon au facut oferte concrete pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 incepand din sezonul 2011, iar echipele au admis dupa o intalnire ce a avut loc miercuri ca acestea sunt singurele optiuni curente.

Totusi, noua oferta promisa de Pirelli ar putea schimba optiunile echipelor, in functie de pretentiile si cerintele celor doua parti.

Va reamintim ca Pirelli si Michelin au propus marirea jantelor pneurilor de la 13” la 18”, in timp ce Avon doreste mentinerea actualelor dimensiuni.

Formula 1 este in cautarea unui nou furnizor de pneuri dupa ce Bridgeastone a anuntat in luna noiembrie ca nu-si va prelungi contractul ce expira la finalul acestui an.

Via | Reuters | Foto: Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru