Pirelli vrea sa amane introducerea pneurilor de 18” pentru 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.05.2010
Pirelli vrea sa fie unicul furnizor de pneuri in F1 timp de doi ani si sa amane introducerea pneurilor de 18” pana in 2013.

Pirelli s-a inscris in mod oficial in lupta cu Michelin si Avon pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 incepand din sezonul 2011.

Oferta facuta de producatorul italian catre FIA este insa diferita fata de cea propusa de Michelin, principala observatie fiind excluderea unui razboi al pneurilor intre cei doi fabricanti.

PROPUNEREA PIRELLI

Pirelli vrea sa fie unicul furnizor de pneuri din Formula 1 in perioada 2011-2012 si sa deschida un razboi al cauciucurilor incepand din sezonul 2013. Italienii sustin aceasta varianta din cauza costurilor ridicate pe care le-ar implica o concurenta din partea unui alt producator. “Preferam sa fim furnizor unic. Timpul este foarte scurt si preferam sa fim in aceeasi situatie in care Formula 1 este in prezent”, a declarat Mario Isola, managerul diviziei de curse Pirelli.

Pe de alta parte, Pirelli a propus o perioada de tranzitie de doi ani pentru introducerea unor jante de 18”, dupa ce echipele s-au plans de costurile ridicate de modificare a monoposturilor presupuse de aceasta operatiune.

“Este o optiune. Stiu ca echipele ar prefera sa ramana cu pneuri de 13”, cel putin pentru a avea o perioada de timp in care sa dezvolte monopostul pentru pneuri de 18”. Este o mare schimbare si echipele ar avea mult de munca la aspectele mecanice ale monopostului”, a mai precizat Isola.

Amanarea pentru 2013 a pneurilor de 18” este justificata de schimbarea radicala a regulamentului motoarelor in acelasi an, astfel ca echipele ar trece printr-un singur proces radical de dezvoltare a monoposturilor.

PROPUNEREA MICHELIN

De cealalata parte, Michelin a confirmat vineri ca nu doreste sa fie unicul furnizor de pneuri, considerand ca in Formula 1 trebuie sa existe concurenta si in acest domeniu.

“Suntem in discutii cu FIA si le-am spus ca daca mai multe branduri vor avea dreptul de a participa in F1 atunci Michelin este pregatita sa se gandeasca la aceasta oportunitate”, a declarat Didier Mariton, directorul executiv al Michelin.

In plus, francezii analizeaza posibilitatea de a renunta la pretentia ca jantele pneurilor sa creasca de la 13” la 18”, din aceleasi considerente ca si Pirelli.

In lumina acestor oferte, competitia dintre Pirelli si Michelin pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 se anunta una foarte echilibrata, in timp ce britanicii de la Avon sunt avantajati de costurile mai mici pe care le solicita echipelor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru