Pneurile intermediare se deterioreaza repede la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.02.2010
Pneurile intermediare utilizate in prima zi de teste de la Jerez s-au deteriorat foarte repede, provocand ingrijorare in privinta fiabilitatii acestora.

Ploaia care a cazut miercuri pe circuitul Jerez din sudul Spaniei a oferit echipelor oportunitatea sa testeze pneurile disponibile pentru o astfel de conditii meteo.

Daca pneurile de ploaie extrema sunt similare cu cele de anul trecut, cele intermediare au fost ingustate pentru a avea aceleasi dimensiuni ca si cele de uscat. Aceasta modificare ridica insa deja semne de intrebare, dupa ce mai multe echipe s-au aratat ingrijorate de gradul de uzura al acestora.

Kamui Kobayashi, pilotul echipei BMW-Sauber, a admis ca pneurile intermediare s-au deteriorat intr-un timp foarte scurt prin eliminarea "santurilor". "La finalul unui stint de 10 tururi m-am simtit ca si cum as fi pilotat pneuri slick pe ploaie", a declarat japonezul.

Informatiile sunt accentuate de publicatia finlandeza Turun Sanomat, care sustine ca anvelopele de slaba calitate au provocat pierderi de timp de 2-3 secunde pentru piloti.

Totusi, nu este exclus ca aceste probleme sa fi aparut in momentul in care cantitatea de apa prezenta pe circuit era foarte mare, fapt ce ar fi necesitat utilizarea pneurilor de ploaie extrema in locul celor intermediare.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru