Presă: "Ecclestone va fi acuzat de dare de mită"

de Daniel Popescu
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone va fi acuzat de dare de mită în scandalul vânzării drepturilor TV ale Formulei 1, potrivit unei publicaţii germane.

Esential 44 de milioane de dolari este presupusa mita pe care a oferit-o Ecclestone
Procuratura germană a anunţat la începutul acestei săptămâni că a finalizat ancheta cu privire la modul în care banca BayernLB a achiziţionat drepturile comerciale ale Formulei 1 pe care le-a vândut ulterior fondului de investiţii CVC Capital Partners.

Conform legislaţiei germane, procurorii urmează să anunţe dacă Ecclestone va fi acuzat oficial de dare de mită sau dacă va închide cazul, iar publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung susţine că aceştia vor adopta prima variantă.

Ecclestone a afirmat la sfârşitul anului 2011 că i-a oferit bancherului german Gerhard Gribkowsky 44 de milioane de dolari, însă nu sub formă de mită, ci în urma unui şantaj pentru a evita plata unor taxe în Marea Britanie. Casa de avocatură germană Thomas Deckers Wehnert Elsner, care îl reprezintă pe Ecclestone, insistă că britanicul în vârstă de 82 de ani este nevinovat.

Sunt inocent.

Adevărul va ieşi la iveală până la urmă.

Bernie Ecclestone
Reporezentant CVC Capital Partners in F1
"Documentele cu privire la acuzaţiile procurorilor germani nu au fost încă primite de apărare. Prin urmare, nu putem face niciun comentariu. Apărarea susţine în continuare că Ecclestone nu a dat mită", a precizat casa de avocatură într-un comunicat de presă.

Presa internaţională speculează că, dacă va fi acuzat oficial de dare de mită, Ecclestone ar putea fi nevoit să demisioneze din funcţia de reprezentat al CVC în Formula 1, însă britanicul a exclus această variantă. "Acţionarii vor lua această decizie. După ce contractul meu cu compania expiră, pot să mă înlocuiască dacă vor. Sunt inocent. Adevărul va ieşi la iveală până la urmă", a declarat el.

În cazul în care procurorii germani îl vor acuza pe Ecclestone de dare de mită, justiţia germană îi va intenta acestuia un proces.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • JugaruGabi
    Dare da matza? Pe bune, verificati si voi ce publicati.
    6 0
  • din cate stiu la Monaco vinerea nu sunt curse(antrenamente) Daca ati uitat poate rectificati.....
    3 0
  • @ JugarauGabi poate asa se zice la mita in germana:
    "dare de mâţă,"

    @ danielpopescu. Pe bune, da-l incolo de translate si mai fa si tu o verificare inainte de a publica articolul.
    Oferta mea este inca valabila, sti tu ;)
    7 1
  • singura parte interesanta din acest articol este ceea ce spune bernie si mai precis 2 cuvinte:"sunt inocent", se vede ca nu a trecut prin viata fara sa invete si inca il mai duce capu la o varsta atat de inaintata, daca formula alt fel poate il credeam dar asa in veci amin nu poti crede asta, parerea mea
    1 0
  • "Sunt inocent" ?!?! .... sau cumva in engleza era: "I`m innocent" ?!? (sunt nevinovat nidecum sunt inocent) :))) greu cu japoneza asta....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru