Presă: Fondul de investiţii Aabar a cumpărat acţiuni la Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Fondul de investiţii Aabar din Abu Dhabi a cumpărat un procent nespecificat din acţiunile Scuderiei Toro Rosso, potrivit unor informaţii dezvăluite de jurnalistul Joe Saward.

Presa internaţională speculează că fondul de investiţii Aabar, care deţine 40% din acţiunile echipei Mercedes GP, a cumpărat recent un pachet de acţiuni din Scuderia Toro Rosso.

Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul britanic Joe Saward, care nu a precizat însă şi procentul exact achiziţionat de arabi de la patronul Dietrich Mateschitz, cel care deţinea 100% din echipă şi care are în proprietate şi campioana mondială Red Bull Racing.

Niciuna dintre cele două părţi nu a confirmat tranzacţia, însă speculaţiile sunt alimentate de un anunţ făcut săptămâna trecută de Toro Rosso, potrivit căruia bancă elveţiană Falcon Private Bank a devenit sponsor al echipei. După cum sugerează şi numele, Falcon Private Bank este o bancă privată pentru clienţi cu o situaţie financiară foarte bună şi este deţinută chiar de Aabar.

În cazul în care Aabar devine acţionar majoritar, Toro Rosso ar putea renunţa la motoarele Ferrari în favoarea celor de la Mercedes, mai ales ca fondul de investiţii deţine 9% din acţiunile constructorului auto german. Aabar este acţionar în numeroase companii petroliere din Europa, printre acestea figurând grupul austriac OMV sau compania spaniolă Cepsa.

Via | Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru