Presă: McLaren nu a trecut testele de siguranţă şi riscă să rateze prezenţa la Jerez

de Daniel Popescu
Vineri, 17.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul monopost McLaren nu a trecut testele de siguranţă ale FIA, astfel că echipa riscă să nu poată participa la sesiunea de evaluare de la Jerez, potrivit presei italiene.

Esential 13 este numarul testelor de siguranta pe care trebuie sa le treaca un monopost de Formula 1
La numai câteva ore după ce Ron Dennis a anunţat că a revenit în poziţia de CEO al McLaren Group pentru a gestiona echipa de Formula 1, publicaţia italiană Omnicorse susţine că britanicii traversează o perioadă neagră înainte de noul sezon competiţional.

Potrivit sursei citate, noul monopost McLaren MP4-29 a ratat de mai multe ori testele de siguranţă impuse de FIA, obligatorii pentru ca o echipă să poată participa la teste. Prin urmare, există posibilitatea reală ca McLaren să nu aibă dreptul de a participa la prima sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 28-31 ianuarie.

Totuşi, echipa va încerca inclusiv vineri să treacă testele de siguranţă pentru a putea începe pregătirile de iarnă cu noul monopost desenat de Matt Morris, fostul designer şef al celor de la Sauber.

Ratarea testelor de siguranţă ar avea un impact negativ şi asupra prezentării noului monopost, programată pe internet pentru 24 ianuarie.

Omnicorse speculează că McLaren va apela la un artificiu şi va oferi fotografii cu o machetă a monopostului pentru a evita anularea completă a evenimentului.

Aceeaşi sursă afirmă că McLaren nu va dezvălui cu ocazia lansării şi numele noului monopost, astfel că acesta va fi prezentat cel mai probabil în culoarea portocalie cu care a mai concurat în perioada 1968-1971. Anterior, presa internaţională a relat că producătorul de electronice Sony ar putea deveni sponsorul principal al echipei.

Până în prezent, Lotus este singura echipă care a confirmat oficial că nu va participa la testele de la Jerez.

Via Omnicorse

Comentarii (6)

  • JugaruGabi
    Din ce in ce mai rau pentru McLaren...
    8 4
  • ii de carton...
    6 1
  • mirel_f1
    iar incep anul cu stingul
    9 0
  • singaporezul
    mai jos e o stire cum ca lotus a trecut; saracii aia au putut
    8 0
  • Mclaren a interpretat intr-un mod foarte foarte agresiv conceptul pentru mp4-29, de aceea a cazut 2 teste de siguranta. Pana la urma vor trece, mai teama imi este de contestatiile de dupa a celorlalte echipe.
    4 6
  • Singaporezul
    @singaporezul. come on, get a life!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru