Presă: Michelin a testat în iunie la Le Mans pneuri pentru Formula 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a folosit o sesiune de teste pentru cursa de la Le Mans din luna iunie pentru a testa o versiune de pneuri pentru Formula 1, potrivit presei de specialitate.

Esential 13" ar urma sa ramana dimensiunea jantelor pentru pneurile de Formula 1 daca Michelin va reveni in competitie
Bernie Ecclestone a minimalizat recent speranţele celor de la Michelin de a reveni în Formula 1 ca furnizor de pneuri pentru sezonul 2014, însă în ultimele zile au apărut noi informaţii şi speculaţii despre planurile francezilor.

Potrivit publicaţiei Racecar Engineering, Michelin a început testele pentru construcţia unor pneuri de Formula 1 încă din luna iunie, în sesiunea de evaluare din cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans.

La vremea respectivă, producătorul francez a furnizat pneuri asemănătoare cu cele din Formula 1 pentru o a patra maşină Audi, pentru a obţine date despre cum să construiască eficient cauciucurile pentru Formula 1. Astfel de informaţii ar putea fi vitale în contextul în care Michelin ar mai avea la dispoziţie doar cinci luni pentru a realiza pneurile pentru sezonul 2014, dacă ar fi selectat ca furnizor în septembrie.

MICHELIN, PARTENERIAT EŞUAT CU HANKOOK?

Aceeaşi sursă susţine că Michelin a încercat să convingă producătorul sud-coreean Hankook să participe de asemenea în Formula 1 pentru a genera competiţie între constructorii de pneuri, însă în cele din urmă înţelegerea a eşuat. De altfel, Hankook a afirmat încă din această vară că nu se gândeşte la o participare în Formula 1 din cauza timpului limitat pe care l-ar avea la dispoziţie pentru realizarea pneurilor.

Pe de altă parte, dacă va fi unicul furnizor de pneuri, Michelin va risca să aibă probleme cu capacitatea de producţie, întrucât francezii furnizează deja pneuri pentru cele mai multe echipe din Campionatul Mondial de Raliuri şi Campionatul Mondial de Anduranţă.

Aparent, un anunţ oficial cu privire la decizia FIA în privinţa furnizorului de pneuri pentru 2014 este iminent.

Via Racecar Engineering

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru