Presă: Michelin, interesată să furnizeze pneuri în Formula 1 din 2017

de Daniel Popescu
Marti, 12.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin va participa la licitaţia pentru stabilirea furnizorului de pneuri în Formula 1 pentru sezonul 2017, potrivit presei italiene. Pirelli vrea de asemenea să rămână unic furnizor şi va propune utilizarea a şase compoziţii de cauciucuri.

Esential 2017 este sezonul pentru care FIA trebuie sa organizeze o licitatie pentru desemnarea furnizorulu ide pneuri
Contractul celor de la Pirelli pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 urmează să expire la sfârşitul anului următor, astfel că FIA pregăteşte lansarea unei licitaţii în perspectiva sezonului 2017.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint, Michelin este unul dintre producătorii care intenţionează să participe la licitaţie.

Producătorul francez a mai furnizat pneuri pentru Formula 1 până în 2006 şi a intenţionat să revină în competiţie şi în 2011, însă numai în cazul unei concurenţe cu o altă companie. Michelin şi-a retras însă oferta după ce FIA a insistat că doreşte un furnizor unic, iar contractul a fost atribuit în cele din urma celor de la Pirelli.

Potrivit sursei citate, producătorul italian va participa de asemenea la licitaţie, însă numai dacă îşi va putea menţine statutul de unic furnizor.

În plus, Pirelli ar urma să propună echipelor furnizarea a şase compoziţii de pneuri pentru uscat, spre deosebire de cele patru existente în prezent, cu scopul de a diversifica strategiile piloţilor în timpul curselor.

Via Autosprint

Comentarii (3)

  • Eu nu inteleg gainaria asta marca Pipirelli de a fi unic furnizor (in afara de costuri). Vrei sa fii smecher intre smecheri, accepta competitia, invinge-o si vei avea o groaza de contracte pe motiv ca bati competitia oricand si la orice ora.
    15 1
  • pacat ca nu revine bridgestone, atunci ar fi interesant de vazut cati bani fac *opincile* macaronarilor ....
    6 0
  • @JugaruGabi . Ii foarte simplu, Pirreli face tot ce cere Bernie. Uitate ca daca Bernie zice ca tin prea mult, automat Prireli face cauciuuri mai proaste pentru "spectacol"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru