Presă: Pirelli a câştigat licitaţia pentru furnizarea pneurilor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Presa italiană a anunţat că Pirelli a câştigat duelul cu Michelin şi va fi unicul furnizor de pneuri în Formula 1 în perioada 2011-2013.

Publicaţiile italiene Autosprint şi ItaliaRacing au anunţat marţi seară că echipele din Formula 1 au selectat Pirelli ca unic furnizor de pneuri în competiţie începând din sezonul viitor.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de Autosprint, înţelegerea va fi valabilă în perioada 2011-2013, iar compania italiană va furniza numai trei tipuri de pneuri slick: soft, medium şi hard.

Dimensiunea jantelor pneurilor va rămâne la 13", cel puţin în primii doi ani de contract, înainte de trecerea la jante de 18". De asemenea, fiecare echipă va trebui să plătească câte un milion de euro pentru pneuri, o premieră în lumea Formulei 1.

Informaţiile nu au fost încă confirmate de părţile implicate, iar o decizie oficială ar putea fi anunţată după ratificarea acesteia de Consiliul Mondial de FIA, care se va reuni la Geneva în 23 iunie.

Pirelli a furnizat ultima oară pneuri în Formula 1 în 1991, iar în acest an a trebuit să învingă Michelin şi Avon în competiţia pentru un nou contract.

Via | Autosprint | ItaliaRacing

Comentarii (2)

  • Excelent. Pirelli am si eu la masina :)
    3 5
  • bucuria italienilor
    cred ca si ferrari se bucura
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru