Prima controversă tehnică a anului: Caterham ar putea utiliza o evacuare ilegală

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham este acuzată de Lotus că utilizează un sistem de evacuare ilegal, însă echipa britanică susţine că respectă regulamentul tehnic în vigoare.

Aproape fiecare început de sezon de Formula 1 este marcat de apariţia unor controverse cu privire la soluţiile tehnice adoptate de echipele care luptă pentru titlul mondial, însă în 2013 echipa care a stârnit primele reacţii din acest punct de vedere este Caterham.

James Allison, directorul tehnic al echipei Lotus, susţine că sistemul de evacuare al monopostului Caterham nu este legal, întrucât la ieşirea acestuia are o componentă care direcţionează gazele de eşapament spre podea.

"Abia am apucat să mă uit la monoposturile celorlalte echipe, dar am văzut un detaliu la sistemul de evacuare Caterham care nu sunt sigur că va supravieţui până la Melbourne", a declarat el.

Urmareste Automarket
Regulamentul tehnic interzice existenţa unor componente poziţionate în apropierea sistemului de evacuare, însă Cyril Abiteboul, şeful britanicilor, consideră că piesa respectivă este montată în afara zonei restricţionate, astfel că sistemul de evacuare este legal.

"Eu înţeleg că respectăm regulamentul.

Am testat asta şi anul trecut şi nimeni nu a făcut nicio remarcă atunci. Suntem flataţi că Allison este atent la ce se întâmplă cu sistemul nostru de evacuare. Există mai multe unghiuri din care poţi să priveşti problema şi cu siguranţă componenta este în afara zonei cu restricţii", a declarat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • pai sa o mute si mai in afara zonei de restrictie
    4 1
  • vyctor7
    Daca era Marussia sa faca scandal mai ziceam ...pana la urma ce puncte va scoate Caterham
    1 0
  • sunt mici astia :))
    Sa i lase in amarul lor pe astia,si asa sunt acolo sa fie la numar,unde sa puna si ei o "tabla"doar,doar sa nu incaseze 3 tururi de la primii 5 ?!Probabil o sa i puna sa o lase in garaj,e cel mai in afara zonei cu restrictii :))))
    1 0
  • :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru