Proprietarul UPC şi grupul Discovery vor să cumpere compania care deţine drepturile TV în Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 04.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Liberty Global, companie care deţine operatorul de telecomunicaţii UPC, şi grupul Discovery, din care face parte şi televiziunea Eurosport, negociază cumpărarea unui pachet de 49% din acţiunile CVC Capital Partners, fondul de investiţii care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.

Nu am auzit nimic despre faptul că Liberty ar vrea să cumpere Formula 1. Nu ştiu nimic despre asta.

Bernie Ecclestone
CEO Formula One Management
Comercializarea drepturilor de transmisie pentru cursele de Formula 1 s-ar putea schimba radical în următorii ani, în cazul în care un proiect iniţiat de două companii puterncie de media va avea succes.

Potrivit publicaţiei americane New York Post, Liberty Global şi Discovery Communications au format o alianţă pentru a achiziţiona 49% din CVC Capital Partners, fondul de investiţii care deţine drepturile TV ale Formulei 1.

Legătura dintre cele două companii este făcută de mogulul american John Malone, care deţine compania Liberty Global, dar şi 29% din drepturile de vot în consiliul de administraţie al grupului Discovery.

Oficialii CVC nu au comentat informaţiile, însă Bernie Ecclestone, CEO-ul Formula One Management, susţine că nu ştie nimic despre această ofertă. "Nu am auzit nimic despre faptul că Liberty ar vrea să cumpere Formula 1.

Nu ştiu nimic despre asta", a precizat britanicul în vârstă de 83 de ani.

Implicaţii pentru România: operatorul UPC şi EuroSport

Esential 49% este pachetul de actiuni pe care Liberty Global si Discovery vor sa-l cumpere la CVC Capital Partners
Compania Liberty Global deţine, printre altele, operatorul de telecomunicaţii UPC, care activează inclusiv pe piaţa din România, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet şi televiziune. În plus, Discovery Communications deţine în prezent 51% din acţiunile postului de televiziune EuroSport, recepţionat de asemenea în cele mai multe reţele de cablu din România.

La nivel internaţional, o astfel de tranzacţie pe piaţa drepturilor TV ale Formulei 1 ar putea avea ca efect transmiterea curselor de Formula 1 de către EuroSport, cel puţin după expirarea actualelor contracte în vigoare. În România, drepturile TV pentru perioada 2014-2019 se află în proprietatea agenţiei media MP&Silva, însă până în prezent nicio televiziune nu a preluat drepturile TV pentru a transmite Formula 1 în sezonul care va începe în luna martie.

Via New York Post, Pitpass

Comentarii (8)

  • da vreau
    ar fi ceva sa vad F1 pe Discovery. Digi oricum nu prind
    10 5
  • seby9626
    Nu se va transmite formula 1 pe discovery,ci pe eurosport,in cazul in care va fi achizitionata compania .
    22 0
  • da vreau
    si eurosport e ok
    22 1
  • Cea mai buna varianta ar fi exact eurosport,sa speram ca se va ajunge acolo.
    18 1
  • Ar fi o chestie sa transmita eurosport si sa comenteze Banciu cu Naum :))
    15 2
  • Catalin vasile
    Daca va fi pe eurosport am belit-o pe romaneste ! Astia au reclame, deci, atunci cand va incepe o depasire, ghici ce ? Apare varu' !
    1 6
  • In ciuda criticilor citite pe aici vis`a`vis de modul in care comenteaza cei de la Digi, eu unul nu am avut probleme. Sigur, nu poti compara cu cu Sky de exemplu, dar asta doar prin prisma faptului ca aia au oameni in zona boxelor. Nici nu exista comparatie intre Digi si TVR de exemplu, unde Miki a ramas in istoria F1 Romania :)) Cei de la Digi s-au achitat foarte ok de treaba, zic eu.
    7 5
  • JugaruGabi
    Catalin Vasile, ar fi rentabil sa fie pe eurosport decat deloc... zic eu. :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru