Prost: "Renault analizează în continuare retragerea din Formula 1"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alain Prost susţine că Renault nu a luat încă o decizie finală cu privire la cumpărarea unei echipe şi că analizează în continuare opţiunea de a se retrage din Formula 1.

Cu siguranţă analizăm toate opţiunile, chiar dacă sunt doar două. Sau trei, dacă retragerea reprezintă o opţiune.

Alain Prost
Ambasador Renault
Presa internaţională speculează că Renault negociază în prezent cumpărarea celor de la Lotus şi că discuţiile ar putea fi finalizate la Marele Premiu al Ungariei, chiar dacă echipa britanică a negat vehement această ipoteză.

Alain Prost, ambasadorul constructorului francez, a admis însă că Renault analizează în continuare inclusiv opţiunea de a se retrage din Formula 1.

"Astăzi, orice rămâne posibil. Cu siguranţă analizăm toate opţiunile, chiar dacă sunt doar două. Sau trei, dacă retragerea reprezintă o opţiune. Nimic nu este imposibil. Un mare constructor poate decide rapid să meargă în altă direcţie. Dacă un constructor precum Renault pleacă din F1, cu siguranţă este o problemă", a declarat el pentru publicaţia Motorsport.

Esential 4 titluri mondiale la constructori a cucerit Renault alaturi de Red Bull Racing
Prost admite că este logic ca Renault să reanalizeze prezenţa în Formula 1 în condiţiile în care nu mai obţine performanţe alături de Red Bull, dar şi din cauza faptului că nu a profitat din punct de vedere al marketingului de cele patru titluri la constructori obţinute anterior.

"Nu este niciun secret, nu este uşor pentru Renault să fie furnizor de motoare.

Trebuie să vezi cum au evoluat lucrurile: de la patru titluri consecutive la un an şi jumătate dificil. Dintr-o dată, totul s-a schimbat. este foarte greu să analizezi beneficiile din acele patru titluri mondiale când eşti partener cu o echipă care este atât de puternică la marketing. Sunt mai multe aspecte negative decât pozitive. este normal să-şi reconsidere poziţia, brandul şi strategia globală", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru