Protestul echipelor a fost respins

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.03.2009
Comisarii de cursa au respins protestul initiat de Ferrari, Renault si Red Bull impotriva deflectoarelor utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota.

Cele trei echipe acuzate ca incalca regulamentul tehnic in privinta deflectoarelor au primit acordul comisarilor de cursa de a lua startul in Marele Premiu al Australiei, acestia considerand ca monoposturile in cauza sunt legale.

Astfel, protestul comun initiat de Ferrari, Renault si Red Bull a esuat, insa se anticipeaza ca cele trei echipe vor face apel la decizia comisarilor de cursa.

In acest caz, conflictul dintre cele doua parti se va solutiona la Curtea Internationala de Apel a FIA, care se va reuni dupa Marele Premiu al Malaeziei din 5 aprilie. Astfel, este foarte posibil ca validarea rezultatelor din primele doua curse ale sezonului sa fie facuta in functie de deciziile pe care le va lua Curtea Internationala de Apel a forului mondial.

Via | Autosport

Comentarii (14)

  • @admin
    De ce echipelor care au facut protest nu le dati puncte minus pentru ca dimineata cand au inaintat protestul le-ati dat puncte cu plus? E corect asa??
    0 0
  • ma bucur
    sincer, nici daca ar fi protestat nu m-ar interesa... da totusi ma bucur pentru ei
    0 0
  • Punctere
    Ar trebui inapoiate toate punctele scazute echipelor incriminate in acest caz.
    Iar celor care au depus plangerea sa le fie retrase cele castigate.
    0 0
  • punctare ...
    nu sunt admin, dar in opinia mea punctarea e corecta. articolul vorbeste doar ca li s-ar fi dat unda verde celor 3 echipe. NU e negativ la adresa echipelor care au depus protestul, ci pozitiv la adresa celor 3 echipe vizate: "Brawn GP, Williams and Toyota have been given the go-ahead to take part in the Australian Grand Prix after the FIA stewards rejected a protest against the design of their diffusers late on Thursday night." In plus, chiar daca ar primi minus celelalte echipe, ar trebui punctate si cu plus [adica in total, zero puncte] pentru ca "The teams, however, have confirmed they will appeal against the stewards' decision, which will force the matter to go to a hearing of the FIA's International Court of Appeal."
    0 0
  • punctare
    Verdictul comisarilor de cursa nu se refera in niciun moment la echipele care au depus plangerea, ci la legalitatea monoposturilor incriminate ca au incalcat regulamentul.
    Ferrari, Red Bull si Renault ar fi fost depunctate la aceasta stire numai daca decizia comisarilor de cursa ar fi afectat in mod direct aceste echipe.
    0 0
  • @michelle_b
    Nici cele 3 echipe care au luat acum puncte nu au facut nimic rau in stirile anterioare (ceea ce s-a dovedit acum), dar totusi li s-au scazut punctele.
    In plus cel putin Brawn GP a fost de 2 ori penalizata cu -7 puncte. Doar s-a presupus ca nu sunt regulamentare deflectoarele, asa cum ar trebui prespus ca actiunea pe care au facut-o Ferrari, Red Bull si Renault a avut rezultat negativ.
    0 0
  • stefank13
    NUMAI de doua ori ? glumesti ? brown gp a fost depunctata de cite ori a deschis gura orice CEO sau chiar si neavenit din formula 1 si nu numai ! Actiunea echipelor celelalte NU a avut inca rezultat negativ, ci se merge mai departe. citeste stirea... am spus mai sus, ca si daca ar fi primit cu minus, ar fi trebuit sa primeasca si cu plus. Oricum mie imi place BGP si tin cu ei si as vrea mult de tot sa le de clasa la toti ceilalti care acum se ineaca de ciuda ca nu au fost ei cei care au venit cu "gaselnita"...
    0 0
  • @michelle_b
    Corect..nu am citit tot. Ar fi bine sa mai apara o echipa puternica. Vedem in week-end!:)
    0 0
  • echipa
    acea echipa va fi renault
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Chiar daca Brawn Gp o sa castige in fata lui Kimi? :D
    0 0
  • ctlnmihai
    hmmm .. Brown GP NU poate cistiga in fata lui Kimi din doua motive: 1. BGP nu e pilot, deci NU poate cistiga in fata lui Kimi :P si 2. Kimi IS the best, deci nu-mi fac griji :D. Aaaaaa, mai e si 2b. am spus asta: daca e sa nu cistige Kimi, as prefera sa fie Jenson sau Alonso. E chestie de gust. Si optiune personala. Si apoi nu ai citit nici tu comm-ul meu ca lumea [oricum e scris cum e pentru ca NU avem editor ... DAAAAAAAAAAANI, automarket: ne dati sau nu ne dati ??? vrem si noi un editor, please, please, pretty please !]. Spuneam "toti ceilalti care acum se ineaca de ciuda". Pentru ca stiu ca citesti stirile in totalitate, desi nu a aparut pe automarket din cine-stie-ce-motiv, exista o stire in care Kimster isi exprima parerea despre subiectul "fierbinte". Daca ai cittit-o stii ce vreau sa spun :D
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Eu m-am referit la echipa Brawn Gp
    0 0
  • ctlnmihai
    si eu la ce m-am referit ?
    0 0
  • Un avans doar pentru primele etape
    Probabil si celelalte echipe vor utiliza noi deflectoare in prima cursa din Europa daca pe 5 aprilie decizia ramane neschimbata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru