Raikkonen a fost exclus din calificări după ce monopostul Lotus a ratat inspecţia tehnică

de Daniel Popescu
Sambata, 02.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a pierdut locul cinci obţinut în calificările din Abu Dhabi şi va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start după ce monopostul Lotus nu a trecut o inspecţie tehnică de rutină a forului mondial.

Esential 5 este locul obtinut de Raikkonen in calificari
22 este pozitia de pe care va pleca Raikkonen in urma excluderii din calificari
5 milimetri este flexibilitatea maxima a aripii fata in plan vertical permisa de regulament
Kimi Raikkonen a fost unul dintre cei doi piloţi aleşi pentru a efectua un test de rutină în privinţa flexibilităţii podelei la finalul calificărilor de la Abu Dhabi.

Delegatul tehnic Jo Bauer a constatat însă că partea stângă a podelei monopostului Lotus s-a deplasat în plan vertical cu mai mult de cei 5 mm permişi de regulament atunci când asupra sa a fost aplicată o sarcină.

Lotus a încercat să-i convingă pe comisari că flexibilitatea podelei a avut loc ca urmare a faptului că podeaua monopostului s-a rupt în urma contactului cu o bordură a circuitului Yas Marina.

Cu toate acestea, comisarii de cursă nu au fost de acord cu această explicaţie, aparent ca urmare a faptului că Lotus a aplicat exact aceeaşi strategie de apărare ca şi în cazul lui Romain Grosjean în Marele Premiu al Ungariei.

Incidentul de acum este practic copia fidelă a celui suferit de francez, iar comisarii au considerat că şansele ca o astfel de cauză să se repete în mod real sunt minime.

Prin urmare, Raikkonen a fost exclus din calificări şi va fi nevoit să plece în cursa de duminică de pe ultima poziţie a grilei de start.

Excluderea sa din calificări vine la capătul unor zile tensionate între fostul campion mondial şi echipă. Finlandezul a fost la un pas să nu facă deplasarea în Abu Dhabi şi a confirmat că nu va participa la ultimele două curse în cazul în care Lotus nu-i plăteşte salariul pentru sezonul 2013.

În calificările din Abu Dhabi, el obţinuse locul cinci, cea mai bună clasare de la Marele Premiu al Germaniei, după ce a revenit la şasiul fără ampatament mărit utilizat în ultimele curse. 

Comentarii (15)

  • Atentie, e vorba de partea frontala a podelei masinii, nu de aripa fata. Descrierea testului e mai jos.
    http://www.formula1.com/news/technical/2013/903/1091.html
    3 1
  • MATUSALEM
    INCREDIBIL...cit de josnici sunt astia de la RENAULT...ca sa se razbune pe KIMI au manevrat masina..stiau ca o sa fie verificata...si ca sa-i faca bucata legal!INCREDIBIL! KIMI te rugam ..sa le faci o paguba de peste 1mil EURO maine intra cu ea in parapete ca si asa nu ti-au dat salariul idiotii astia.
    16 22
  • Stiti ce-si spune acum Raikkonen? "Prost am fost ca am venit pana aici" :))

    @Matusalem se vede de la o posta ca esti roman. Pana n-o dai tu putin in teorii ale conspiratiei, nu te simti bine. Pai daca intra in zidurile de protectie si isi rupe vreun picior si pe urma nu mai ajunge nici la Ferrari? Ce sa spun... mare ambitie in capul tau.
    16 9
  • MATUSALEM
    lasa ma ferr1 ca nu il inveti tu cum sa intre in parapete...daca vrea poate si fara sa se accidenteze! se vede de la o posta ca si tu tot roman esti daca nu ai inteles nimic din manevra RENAULT!
    9 12
  • ............nasol..........
    2 4
  • @MATUSALEM Tu esti ala care ne fura in trafic cu smecheria accidentul? Tu esti ala care se arunca in fata masinii ca sa-l lovesc si sa-mi ia banii? :)) Asa e, nu-l invat eu. Dar cred ca tu mai trebuie sa te duci pe la scoala si sa te maturizezi daca iti inchipui ca un pilot intra in zidul de protectie numai ca sa produca pagube echipei =))
    10 9
  • sabotaj clar...
    4 10
  • MATUSALEM
    ferr1 mergi tata la somn....esti tare obosit serios-tu esti un fel de gica contra si nu are rost sa-mi omor creierul cu tine-bafta FERRARI maine ca are nevoie de puncte!
    8 12
  • Lotus se bat pentru locul 2 in clasamentul constructorilor, nu ai niciun interes sa il sa "saboteze". In plus si Grosjean a avut in Ungaria aceiasi problema, doar ca el a fost scapat de penalizare.
    Ganditi.
    7 3
  • Hakkinen
    Mda, l-au "sabotat" comisarii de cursa in deplina complicitate cu FIA , Eclestone, masonii samd. Inteleg ca sunteti fani Kimi dar sunteti penibili. Dupa inteligenta voastra si pe Grosjean l-au sabotat, practic s-au sabotat singuri ca deh, n-au deloc nevoie de locul 2 si nici de banii care se dau pentru acest loc....nu de alta dar sa-l poate plati pe Kimi.....
    9 9
  • Vettel
    Io cre ka Raikonen s-a sabotat singur sa-l ajute pe Alfonso si Ferrari :)))))))))))-deja e in rolul de locotenent Ferrari, probabil ca macaronarii l-au platit pe mercenar in avans.
    8 9
  • go kimi
    manevra lotus in nici un caz, mai degraba o manevra ferarri+raikko desi nu prea cred
    3 13
  • Bai desteptilor,Matusalem are dreptate.Kimi are stipulat in contract ca in functie de cate puncte va avea la finalul sezonului va primi pe langa salariu si un bonus consistent.Asa ca astia de la lotus incearca sa il saboteze ca sa nu-i dea banii ptr ca sunt saraci lipiti.Mai puneti-va si voi putinii neuroni pe care ii aveti la treaba. Aici e vorba de bani si de razbunare.Eu n-am mai pomenit asa ceva in f1.Aia de la lotus sunt dusi cu capul avand in vedere faptulca,Kimi i-a tinut in carca cu punctele sale 2 ani.Rusine lotus.
    10 4
  • pablo256r
    MATUSALEM
    Renault nu are nici o treaba cu podeaua monopostului Lotus. De unde si pana unde "INCREDIBIL...cit de josnici sunt astia de la RENAULT...ca sa se razbune pe KIMI au manevrat masina"
    Putin mai multa atentie pe cine invinuim!
    1 3
  • MATUSALEM
    pablo256r...masina lotus este in custodia RENAULT-acum ca sa-ti dau si tie dreptate nu stiu care sunt procentele la acest monopost-totusi intra bani si de la RENAULT nu doar motorul! Au probleme majore cu banii-si orice este posibil!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru