Raikkonen are mai multe opţiuni pentru 2014, inclusiv Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 20.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen are mai multe opţiuni pentru sezonul 2014 după eşecul negocierilor cu Red Bull Racing, inclusiv o revenire surpriză la Ferrari, potrivit managerului Steve Robertson.

Până când (n.r - Ferrari) îşi confirmă cele două locuri, jobul meu este să vorbesc cu toate echipele şi să văd ce locuri sunt disponibile.

Steve Robertson
Manager Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen a confirmat luni prin vocea managerului său Steve Robertson că negocierile cu Red Bull Racing pentru sezonul 2014 au eşuat.

Cel mai probabil, finlandezul îşi va prelungi contractul cu Lotus, însă Robertson a dezvăluit că pilotul pe care îl reprezintă are de fapt mai multe opţiuni pentru anul viitor.

"Suntem destul de încrezători că Raikkonen va fi în Formula 1 anul viitor. Există opţiuni - şi spun asta la plural - şi voi continua să vorbesc cu echipele. Sper să rezolvăm ceva în viitorul nu foarte îndepărtat", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Presa internaţională a speculat pe parcursul săptămânii trecute că Raikkonen negociază inclusiv cu Ferrari, întrucât Scuderia analizează oportunitatea de a-l înlocui pe Felipe Massa.

Echipa italiană a negat orice fel de discuţii cu pilotul finlandez, însă Robertson a lăsat să se înţeleagă că Raikkonen este interesat inclusiv de potenţialul loc liber din cadrul Scuderiei. "Până când îşi confirmă cele două locuri, jobul meu este să vorbesc cu toate echipele şi să văd ce locuri sunt disponibile", a explicat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

În prezent nu avem nimic de anunţat, dar vă vom informa când va fi cazul.

Purtator de cuvant
Red Bull Racing
Între timp, Red Bull Racing a refuzat să facă orice comentariu cu privire la eşecul negocierilor cu Raikkonen. "În prezent nu avem nimic de anunţat, dar vă vom informa când va fi cazul", a precizat un purtător de cuvânt al echipei.

În urma încetării negocierilor cu Raikkonen, Red Bull Racing îl va promova pe Daniel Ricciardo de la Toro Rosso drept noul coechipier al lui Sebastian Vettel. Un anunţ oficial este aşteptat pentru Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni, însă nu este exclus ca acesta să fie amânat pentru cursa de la Monza de la începutul lunii septembrie.

Via Autosport, BBC Sport

Comentarii (5)

  • dpdv teoretic pontential mai bun pentru 2014 are Scuderia Ferrari

    Lotus cu problemele financiare si cu lipsa inginerului sef James Alison (transferat la Ferrari pentru proiectul 2014) are sanse mai putine sa construiasca o masina cu potential pentru 2014 ...

    Dc Kimi si managerul lui trec peste "pay off"-ul din 2009 nu este exclus revenirea la Ferrari.
    cu toate acestea, dupa parerea mea, succesul transferului poate fi ingreunat 4 probleme majore:

    1. Montezemolo probabil nu-l vrea in echipa (aici se cam si taie transferul, dar totusi enumar si restul)
    2. Prezenta lui Domenicali (in 2008 - 2009 nu au avut relatii bune, probabil nici el nu il vrea inapoi la Ferrari)
    3. Prezenta lui Alonso (nu cred ca vrea sa fie "deranjat" de un pilot de acelasi calibru)
    4. dupa acel imens "f*ck up* cu contractul Santander din 2009, managerul si avocatii lui Kimi probabil vor pregati un contract si mai "scump" decat cel din 2009, intrucat se stie ca in viitorul nu foarte indepartat (2015-2016) Vettel se pregateste sa imbrace combinezonul rosu.

    ca si fan imi doresc ra revina la Ferrari fiindca este unul dintre cei mai buni 4 piloti din actualul line-up, plus este ultimul campion al Scuderiei

    dar daca sunt realist atunci ma gandesc ca la Monza se va confirma transferul lui Hulkenberg la Ferrari si prelungirea contractului lui Kimi cu Lotus (Massa din partea mea are 99% sanse pentru demiterea de la Ferrari la sfarsitul sezonului 2013)
    11 0
  • Adrian
    Raikkonen are 100% sanse sa revina la Ferrari cu conditia ca Alonso sa treca la.. Mercedes.
    3 4
  • ... ultima barfa

    La Spa Robertson si Horner se mai intalnesc pentru o ultima runda de negocieri in privinta lui Raikkonen, RBR va anunta linia de piloti doar la Monza
    Horner insista pe aducerea lui Raikkonen, Marko il doreste pe Ricciardo

    sursa: SkySports

    Robertson intradevar a inceput negocierile cu Ferrari inca dinaintea marelui premiu al Ungariei
    4 0
  • E ceva obisnuit la RBR...povesti si telenovele lacrimogene...un singur barbat este in echipa RBR de care o sa scape la sf campionatului...ma refer la Mark W....vb aia..intre atatea femei plangacioase care se tem de barbati adevarati ce ar putea aduce? tot o femeie..daca va uitati la Ricciardo...nu e departe
    4 0
  • radsta
    este si normal-lui vettel ai trebuie ajutor nu contracandidat-era logic de mult-prea multe speculatii de 2 lei:KIMI + vettel-nu au loc 2 oameni in aceiasi echipa care vor acelasi lucru-locul 1
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru