Raikkonen, creditat cu şanse să revină la Ferrari în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 31.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a devenit candidatul-supriză la înlocuirea lui Felipe Massa la Ferrari în sezonul 2013, însă Lotus se aşteaptă ca finlandezul să rămână la echipă.

Esential 3 ani a concurat Raikkonen pentru Ferrari
Presa internaţională a dezvăluit cu ocazia cursei de la Hungaroring că Ferrari analizează posibilitatea de a-l recruta pe Kimi Raikkonen în locul lui Felipe Massa pentru sezonul 2013. Finlandezul a concurat pentru Scuderia în perioada 2007-2009, reuşind să cucerească titlul mondial în primul său an la echipa italiană, motiv pentru care ar forma un parteneriat puternic cu Fernando Alonso.

Până acum, şansele unui astfel de parteneriat au fost excluse din cauza faptului că Raikkonen a fost nevoit să plece de la Ferrari la sfârşitul sezonului 2009 pentru a-i face loc lui Alonso, iar relaţia finlandezului cu preşedintele Luca di Montezemolo nu a fost una bună.

Totuşi, Raikkonen a început deja discuţiile cu Lotus pentru prelungirea contractului pentru 2013, după ce acesta a văzut deja primele schiţe ale viitorului monopost. În plus, şeful Eric Boullier anticipează că Lotus va miza anul viitor pe aceeaşi linie de piloţi formată din Raikkonen şi Romain Grosjean.

"Este frumos că Ferrari este în ziare, dar nu ştiu ca Raikkonen să aibă planuri să revină la Ferrari. Cu siguranţă (n.r - îi păstram pe Raikkonen şi Grosjean). Nu există niciun motiv pentru că ei să plece", a declarat francezul.

Raikkonen a refuzat însă să excludă posibilitatea de a reveni la Ferrari şi admite că ar putea concura din nou în combinezonul roşu la un moment dat. "Întotdeauna am spus că nu am resentimente şi că am avut o perioadă bună cu echipa. Am câştigat un titlu acolo. Niciodată nu ştii ce se va întâmpla în viitor. Sunt fericit unde sunt acum, iar lucrurile decurg bine", a precizat el.

Urmareste Automarket
În schimb, Stefano Domenicali, şeful Ferrari, a negat orice discuţii cu Raikkonen pe marginea acestui subiect.
"Kimi a fost campion mondial cu noi şi am văzut speculaţiile din presă, dar nu este vorba de nimic mai mult. Pot să confirm că nu ne grăbim să luăm o decizie sau să facem un anunţ pentru că avem nevoie de timp", a declarat italianul.

Via | Autosport | Autosport | Autosport

Comentarii (18)

  • No Raikkonen expected for Ferrari in the next 1000 years!
    19 14
  • WHATEVER
    Sper sa nu fie atat de fraier sa se intoarca la aia dupa ce l-au aruncat ca pe o masea stricata pt alonso si santander. Dar n-ar fi alonso de acord sa aiba in echipa un pilot bun pt ca nu l-ar mai pupa nimeni in fund...
    24 10
  • adevarul pur si simplu este ca raikkonen a cam fost dominat de massa la ferrari! nici acum nu-mi explic de ce... probabil nu se intelegea cu echipa si nu reusea sa aiba o masina binepusa la punct...
    8 21
  • Stiti melodia "Banii vorbesc" a celor de la Holograf. In Formula 1 banul conteaza. Pentru asta Ferrari are nevoi de doi piloti foarte buni pentru a incepe sa puncteze in campionatul constructorilor. Iar Raikkonen daca i se pune pe masa un contract cu multe zeroruri sunt sigur ca nu il va refuza.
    17 3
  • @dany
    Din cate imi aduc eu bine aminte Raikkonen are un titlu cu Ferrari...Massa nu.

    Pe unde era Massa cand Kimi se lupta cu Hamilton si Alonso ...mereu in spate.
    21 6
  • andrey_1293
    In general Raikkonen nu prea isi stabileste relatii bune cu echipa. Din totdeauna a fost rece de unde si porecla iceman. Nu vorbeste cu nimeni, greu scoti 2 cuvinte de la el. Precum davidenko, @dany, raikkonen are un titlu pe cand masa nu. Sezonul 2008 a fost intradevar mai bun pt massa dar in orice moment, echipa, an ce vrei tu etc... raikkonen in surclaseaza pe massa. si nu numai pe el. Cat despre o revenire la ferrari, nu stiu cat e de posibila desi miar placea. Plus ca nu cred ca lu raikkonen ii pasa prea mult de ce crede lumea despre el si ce relatii are el cu lumea. Masina este buna, primeste o gramada de bani deci...
    18 2
  • Florin
    Nu neg ca Raikkonen este pilot bun, dar faptul ca Lotus a reusit masina nu inseamna ca e cine stie de capul lui. Ferrari nu degeaba a patit un salariu asa de mare numai sa scape de el. Acum el a avut noroc din primul an sa aiba o masina beton spre deosebire de Schumacher care nici acum nu are o masina adecvata. Lotusul a avut cea mai buna masina de pe circuit la Hungaroring, daca avea piloti de talia lui Lewis, Fernando care sunt in mana acum altul era podiumul. Asa il au pe Kimi care abia se incalzeste si Grosjean care abia a deschis ochii in F1, talent are, dar experienta nexam.
    5 18
  • whatever
    Raikkonen a fost dominat de Massa????????? In ce secol???? In ce an???? Kimi are un titlu mondial. Massa nu are decat cateva victorii si muuulte vaicareli!!!! Ca-l favoriza echipa pt ca era latin,sociabil si trancanea mult, da!!! Asta nu inseamna ca l-a dominat vreodata in viata lui Massa pe Kimi!!!!
    Nu stiu la ce 'formula" te-ai uitat tu,mai Dany, din 2007 pana in 2009.
    14 3
  • whatever
    FERRARI I-A DAT BANI LUI RAIKKONEN SA NU CONCUREZE IN FORMULA 1 IN 2010!!!!! DE CE OARE???? De slab ce e ca pilot!!!
    Norocu' lui ca l-a ajutat D-zeu sa aiba o masina buna ca sa se taraie si el pe acolo printe valori, sa le stea in cale lui Massa,Alonso si Lewis. Si sa mai ia si el cate un punct cand vrea D-zeu....nu? Offff Doamne, mare e gradina ta!!!!
    6 9
  • @Florin

    Oricine era in Lotus nu il putea depasii pe Lewis decat la pit stop-uri pt. ca e aproape imposibil sa depasesti pe circuitul ala.

    Si daca exista un om mai dornic de victorie in F1 in acest moment acela e Raikkonen
    16 2
  • 1. pilotii mei favoriti sunt hamilton, raikkonen, schumacher si bruno senna (ordine in fc de sanse la titlu si de istorie)
    2. raikkonen este un mare pilot, daca avea un McLaren fiabil in 2005 ar fi castigat el acel campionat si nu alonso (miki alexandrescu sustinea ca el era vinovat pt cedarea motoarelor dar acel lucru kimi l-a contrazis la ferrari cand nu a mai spart niciun propulsor)
    3. in perioada McLaren kimi parea un suprapilot... il domina pe montoya si parea de valoarea lui schumacher (peste alonso)
    4. la ferrari s-a rupt ceva. a castigat 6 curse (fata de 3 ale lui massa) in 2007 si a devenit campion mondial
    5. in 2007 desi a castigat nu l-a dominat deloc copios pe massa asa cum facu-se cu montoya si coulthard, brazilianul fiind adesea mai rapid mai ales in calificari
    6. massa pleca de multe ori din pole sau din fata lui raikkonen si avea avantajul de a intra ultimul la boxe (atunci era un avantaj prin prisma realimaentarilor care ingreunau masina)
    7. senzatia mea a fost ca massa era favoritul inginerilor in timp ce lui raikkonen chiar daca nu-l sabotau nu reuseau totusi sa-i seteze corespunzator masina
    8. in 2007 ferrari nu a fost cea mai performanta masina... sau cel putin nu a dominat McLaren
    9. in 2008 raikkonen chiar a fost dominat de massa
    10. in 2009 au fost apropiati iar apoi s-a intamplat acel accident al brazilianului din ungaria
    11 2
  • cineva
    In 2008 Kmi nu mai era motivat. Isi atinsese scopul la momentul respectiv. D-asta performantele lui lasau de dorit. Si de aici "superioritatea" lui Massa in fata lui Kimi. Plus faptul ca era vizibil favorizat de echipa.
    6 1
  • Niciodata,dar absolut NICIODATA,massuta nu l-a dominat pe Kimi.Mai baieti ,voi chiar a-ti fost orbi ??????
    13 1
  • Victor T
    @Dany: Da-mi voie sa adaug ceva la punctul 10:

    10. in 2009 au fost apropiati iar apoi s-a intamplat acel accident al brazilianului din ungaria, pana la accidentul lui Massa, Raikkonen avea cateva puncte, restul punctelor, marea majoritate de fapt fiind aduse de Massa. Practic Raikkonen a fost dominat copios si in 2009, exact ca in 2008. Nu prea conteaza, titlul din 2007 tot cu ajutorul lui Massa l-a luat asa ca nu-i bai.

    Morala: Un pilot rapid si bun pe pista, zero la declaratii, pare retardat mintal cand vorbeste, nu comunica cu echipa, de fapt cred ca vom vedea realitatea in a doua jumatate a sezonului cand o sa inceapa sa apara problemele la ei. Dar sper sa nu revina la Ferrari pentru n-are ce cauta acolo. Baiatul asta isi bate joc de munca oricarei echipe pentru care lucreaza, asta este.

    P.S. Nici anul acesta Raikkonen nu a spart nici un motor pentru ca motoarele Renault sunt net superioare prastiilor Mercedes din 2000-2005. De motoarele Ferrari nu zic nimic, din 1998 erau mai bune si mai fiabile.
    2 15
  • Fly, Kimi Fly !!!

    Kimi este anul asta una dintre surprizele placute ale Formulei 1. Cei drept masina este mult mai buna decat pe vremea lui Alonso, se vede ca numele Lotus ii impulsioneaza chiar si pe ingineri. Acum este pe cinci, cu "sanse" cel putin la fel cat Hamilton sa cucereasca titlul, asa ca nu vad de ce ar merge la Ferrari mai ales dupa ce l-au dat afara ca pe un caine.
    15 0
  • @Victor T
    nu am spus ca massa este mai valoros decat raikkonen! am spus ca doar statistic si real kimi a cam fost dominat de felipe (cu exceptia sezonului 2007). sunt convins ca daca cei doi ar fi fost coechipieri la McLaren acolo brazilianul ar fi fost dominat in aceeasi maniera ca si montoya! ce s-a intamplat la ferrari?! probabil massa era favorizat pt ca era sociabil si se facea simpatic italienilor cu spirit latin! cred ca raikkonen era un inadaptat la ferrari, nu mai avea inginerii de la McLaren cu care colabora bine... a facut un sezon 2007 bun, a castigat titlul cu noroc (sa nu uitam ca lui hamilton ii mai trebuiau doar 3 puncte in ultimele doua curse pt a castiga campionatul), avea o gramada de bani, era considerat pilotul cel mai valoros (dupa retragerea lui schumacher), il preocupau distractiile (unii zic ca si vodka...) si nu era concentrat si motivat asa cum fusese la McLaren sau acum la Lotus!
    4 1
  • recunosc sunt fan kimi de cand a venit in formula 1.consider ca sunt 4 piloti foarte buni in formula 1.kimi ,alonso ,schumacher ,hamilton.idee e ca atunci cand era la mc laren doar mari ghinioane l au facut sa treaca peste titlul de campion mondial ,titlu care a revenit lui alonso ,un foarte bun pilot dar si mare norocos.a castigat pana la urma in 2007 cu noroc ce e drept doar ca eu as prefera sa dau norocul din 2007 pe ghinioanele din 2005 2004.a pierdut 2 titluri cu ghinion si a castigat unu cu noroc.un pilot foarte rapid si atipic din toate punctele de vedere ,imi place ca nu vb cu presa .in 2008 baietii au dreptate nu stiu daca cuvantul potrivit e dominat de masa ,dar masa era mult mai motivat ca el si a castigat mult mai multe puncte.eu va sugerez sa va intrebati de cand acest pilot masa este la ferari si cate titluri a castigat el in anii astia foarte multi cat a stat la cea mai titrata echipa din f1.niciodata dar niciodata masa nu va casgiga titlul de campion mondial ,nu are talent, nu are stofa asa cum si webber nu il va castiga niciodata.astia doi sunt doar 2 piloti de f1 nimic mai mult.pe alonso il urasca datorita caracterului ,dar il apreciez ca si pilot.
    8 3
  • Isabella
    Imi spune si mie cine stie daca kimi a divortat sau mai e inca casatorit?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru