Raikkonen exclude un contract cu Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.11.2009
Kimi Raikkonen sustine ca nu a negociat un contract cu Mercedes GP si crede ca noua echipa va opta pentru doi piloti germani in sezonul 2010.

Negocierile dintre Kimi Raikkonen si McLaren au esuat miercuri din cauza neintelegerilor contractuale dintre cele doua parti. In contextul in care a admis ca McLaren reprezinta singura sa optiune pentru 2010, finlandezul se confurnta cu ipostaza de a lua un an de pauza.

Cu toate acestea, fanii campionului mondial din 2007 au primit o noua speranta dupa ce managerul sau a dezvaluit ca Raikkonen ar putea accepta o oferta din partea noii echipe Mercedes GP. Totusi, finlandezul s-a grabit sa puna capat tuturor speculatiilor, afirmand ca Mercedes va opta aproape sigur pe serviciile a doi piloti germani.

"Nu am avut discutii cu Brawn GP (n.r - echipa care a fost cumparata de Mercedes in aceasta saptamana). Simt ca vor concura cu doi piloti germani anul viitor, in urma implicarii Mercedes", a declarat el in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

In acest context, Raikkonen a admis ca cel mai probabil va fi fortat sa ia un an de pauza in Formula 1 in sezonul urmator.

"Managerii mei au avut multe intalniri cu McLaren. Din pacate, anumite probleme nu au putut fi rezolvate. In ultimele trei-patru zile am stiut ca o intelegere este foarte improbabila. Acum este ceva sigur. Nu m-am putut intelege cu McLaren, asa ca am decis sa iau un an de pauza", a adaugat el.

Raikkonen isi propune sa revina in Formula 1 in sezonul 2011, presa speculand deja ca cea mai probabila destinatie este Red Bull Racing. Totusi, finlandezul a avertizat ca va reveni in competitie numai daca simte ca poate castiga un nou titlu mondial.

"Mi-am indeplinit visul de a castiga titlul mondial. Mi-ar placea sa castig un alt titlu, dar pot sa fac asta numai daca am un monopost competitiv. Asa ca voi reveni in 2011 numai daca pot pilota un monopost competitiv. Nu vreau sa concurez doar pentru statistica. Nu ma intereseaza asta. Dar mai este mult timp pana atunci, vom vedea ce se va intampla in lunile urmatoare", a incheiat el.

Via | Formula1.com

Comentarii (7)

  • sa vin oara schumacher in locul lui button la mercedes?
    ce parere aveti :) ?
    1 0
  • Hm da...
    Mai am ultimele cuvinte si anume :
    1:Observ ca opteaza pe o pauza de 1 an de zile in f1,
    2: Daca va fi asa nu cred ca o sa mai revina ,dau un exemlu Ralf shumacher.Ciao
    0 0
  • Strategie..........
    Din pacate pentru Kimi, strategia lui nu este buna.
    Daca pe termen scurt, de 1 an , iese in castig neparticipand si bucurandu-se astfel de toate milioanele de la Ferrari, peste 1 an cine-i va da lui un salar la pretentiile lui ? Si la ce echipa competitiva are sanse sa mai prinda un volan? In plus, isi va iesi si din forma.
    Daca ar fi acceptat un contract mai modest cu McLaren, ar fi pierdut o parte din banii de la Ferrari, dar avea asigurat un monopost cu care sa se bata la victorie si cine stie, poate avea rezultate si la anul putea avea alte pretentii salariale.
    Oricum , mi-as fi dorit sa-l vad concurand la orice echipa, chiar si la ferrari, va fi o pierdere imensa pentru F1.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Nu este nici o strategie, de anul trecut se stia ca Mercedes are nevoie de piloti germani intr-o echipa germana. Ca sunt 1 ca sunt 2... este putin important. Mercedes are nevoie ca de aer de o echipa germana in Formula 1 cu numele lor. Gasiti pe internet de ce. Timo Glock, Nico si Nick erau cei 3 posibil piloti si probabil Nico + Nick vor fii cei 2 care vor pilota pentru Mercedes. Primul are exuberanta tineretii, al doile experiente testarii si mai ales o constanta de invidiat. Ambele zic eu, vor ajuta mult.

    Cat despre pierderea imensa... Formula 1 inca exista si va mai exista mai ales ca dupa cum spune nebunul cu joben, McLaren va exista intotdeauna in Formula 1. Doar ca dupa ce rasa umana va muri din cauza prostiei ei... McLaren va avea ca piloti... gandaci pentru ca ei vor singura rasa de pe fata pamantului. Iar Formula 1 cu gandaci trebuie sa fie comica rau :))))
    0 0
  • @hakkinen
    mda...ai dreptate...el cere un salar imes...mai ales k ii si criza..sa speram k va ajunge la un compromis cu mercedes gp...ar fi o mutare frumoasa...si sunt sigur ca la anu o sa se bata pentru victorii
    0 0
  • ...inca ceva!
    Sa nu uitam ca cel care cunoaste cel mai bine fenomenul formula 1 si care ii sunt nevoile este chiar el. Prin urmare e greu sa spunem radical ca a adoptat o strategie gresita, ca cere prea mult , ca nu-l mai vrea nimeni s.a.m.d. Eu cred ca e mare , e avccinat si la banii stransi deja vace doar ce are placerea sa faca ..(asta ca sa nu zic "chef"). Deocamdata , cei care l-au sustinut raman cu speranta...ceilati cu bucuria. DEOCAMDATA!!!
    0 0
  • ptr. prieteni....
    Adio,miroase a pensie.Se va distra un an doi si atit.Unii il vor regreta ,altii il vor injura iar cei fideli isi vor aduce aminte de el.Adevarul este ,ca este foarte greu sa treci de la 25 mil de euro la 6-10 mil.Citi dintre voi a-r face-o ??????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru