Raikkonen nu exclude retragerea din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.10.2009
Kimi Raikkonen a dezvaluit ca nu a decis daca va concura in Formula 1 si in sezonul urmator, analizand posibilitatea de a pilota in Campionatul Mondial de Raliuri.

Transferul lui Fernando Alonso la Ferrari ii ofera lui Kimi Raikkonen oportunitatea de a reveni la McLaren Mercedes, echipa pentru care a concurat intre 2002-2006.

Desi presa internationala anticipeaza de mai mult timp aceasta mutare, finlandezul sustine ca nu a luat inca o decizie in privinta viitorului sau si nu exclude posibilitatea de a parasi Formula 1.

"Pana acum nu am vorbit prea mult despre ce voi face anul viitor, inca am timp si va voi anunta cand voi lua o decizie. Pentru moment nu am decis daca vreau sa continui sa pilotez sau nu. Am avut un contract pentru anul viitor, dar acum nu mai am, iar asta schimba lucrurile. Asa ca poate voi concura, poate nu", a declarat el pe circuitul de la Suzuka.

Mai mult decat atat, Raikkonen a admis ca analizeaza posibilitatea de a concura anul viitor in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) si a explicat ca in niciun caz nu va continua in F1 alaturi de o echipa care nu ii poate oferi sansa de a lupta pentru titlu.

"Da, exista o sansa sa fac asta (n.r - sa concurez in WRC), dar exista la fel de multe sanse sa continui in Formula 1.

Voi lua o decizie inainte de startul anului viitor. Daca ma decid sa raman in F1 nu as merge la una dintre echipele mici, unde nu am sansa sa lupt pentru titlu. Daca concurez anul viitor acesta ar fi obiectivul meu, altfel nu am niciun motiv sa fiu in F1. Am obtinut ceea ce am vrut (n.r - titlul mondial in 2007), dar daca concurez cu siguranta vreau sa castig mai multe curse si titluri mondiale", a mai precizat finlandezul.

Via | Autosport

Taguri: Raikkonen

Comentarii (17)

  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Pacat pentru tot ce se intampla. Ce-a fost in capul tau cand ai plecat de la McLaren si ai venit la o echipa care este fundamental diferita de personalitea ta? Nu ti-ai dat seama ca nu te vei integra niciodata si Ferrari sunt altfel decat McLaren? Pilotii Ferrari isi exteriorizeze sentimentele, inspira speranta, pasiune si mai ales bucurie, nu s-o tina in ei si sa fie cat mai retrasi. Asta este diferenta dintre latini si nordici de fapt. A pilota la Ferrari este mai mult decat a pilota pentru o echipa. Este un mod de viata, a participa in familia lor si fii in mijlocul lor. Asa sunt latinii, rad mult, petrec si mai ales au o atmosfera vesela si plina de viata. Rigurozitatea nordica nu-si prea are locul in mijlocul lor. Sa pilotezi cu inima pentru Ferrari este ceva ce nu cred ca ai reusit si nu pentru ca nu vrei ci pentru ca nu i-ai inteles de la inceput. Pacat ca nu ai ramas la McLaren, era echipa care ti se potrivea ca o manusa. Pacat de tot potentialul tau, pacat de durerea pe care o simt in inima acuma.
    0 0
  • ctlnmihai
    Raikkonen nu excludere retragerea din Formula 1
    Mi-au dat lacrimile cand am citit comm-ul tau..
    0 0
  • Go kimi!
    Nu este tarziu ca Kimi sa mai atinga rezultate exceptionale. Sper sa si vedem asta. Va fi interesant la Ferrari, lupta pentru pozitia de pilot numarul 1 si frictiunile de dupa.Niciunul dintre cei doi nu suporta sa fie pilot secund. (Va amintiti reactiile lui Alonso de pe vrema cand devenise secundul lui Hamilton: multa agresivitate. Iar Massa nu este departe de un stfel de comportament, mai ales in cursa. Anticipez o disputa apriga si...nu neaparat constructiva. Vom vedea!
    0 0
  • Inca ceva
    Ati observat ca, in ciuda unei imagini foarte bune, Alonso poarta dupa el scandalurile .."extrasportive" - sa le spunem. La Mercedes a fost marea disputa cu Hamilton si plecarea pe usa din spate, iar la Renault mizeria tradata de Piquet. Nu spun ca este Alonso vinovat , neaparat. Nu! Dar are cota lui de participare la astfel de sotiatii. Va purta samburele scandalului cu el si la Ferrari?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Emotionant commentul tau, insa nu stiu de ce ti se pare tie ca a facut Kimi o greseala cu venirea la Ferrari ... totusi, a devenic Campion Mondial cu ei, lucu care cu McLaren nu a reusit sa-l realizeze. Sunt de acord ca poate McLaren se potriveste mai bine cu caracterul lui Kimi, insa, Kimi nu depinde foarte mult de echipa la care este ci de masina care i se ofera (de aceea nu am fost niciodata fan de echipa ci de astfel de piloti).
    Oricum, chiar daca face parte dintr-un numar nu foarte mare dar nici foarte mic de campioni mondiali "single-time" Kimi si-a impus personalitatea sa in istoria formulei 1.
    Nu a fost niciodata un pilot super agresiv in dueluri, nu a avut tot timpul cele mai bune starturi (desi a reusit cateva de m-a lasat cu gura cascata) insa l-am apreciat mereu pentru felul sau de a fi si pt pilotajul pe care-l practica.
    O sa-mi para rau cand se va retrage din formula 1 (pentru ca sunt fanul lui) insa intr-un fel, ma astept sa o faca fara regrete ... pentru ca asa este Kimi (si spun asta in cel mai pozitiv sens posibil).
    0 0
  • Ferrari a gresit
    Cred ca Ferrari a gresit pastrand pilotul "mai ascultator" (Massa). Daca ar fi mers anul viitor cu 2 campioni (Alo si Kim) ar fi avut sanse mult mai mari de castig. Ambii au destula experienta sa nu se calce pe bataturi, in plus cred ca este si mult respect intre ei, ca fost campioni mondiali. Pe Massa il percep ca inca necopt, un copil dus de tatal sau la circuit. Ferrari merge, poate, pe reteta cu Schumi + locotenent, dar atunci diferenta dintre masina Ferrari si celelalte era mai mare, iar concurenta era mai mica. Acum cuplul Alo+Mas se va bate cu Ham, Vet, But si Ros sau Kim, eventual Web si Bar. Va fi greu. In plus, nu se stie cat de afectat este Massa.
    0 0
  • Kimi
    Regret situatia lui Kimi,si sper s-o rezolve ramanand in F1.Daca nu la McLaren atunci va fi binevenit la Brawn in conditiile in care echipa va renunta la serviciile lui Button.Cred insa ca tot McLaren va fi pana la urma.
    0 0
  • Despre Kimi
    Orice ar face Kimi noi fanii lui il vom urma peste tot.Am constatat de-a lungul celor 2 ani de cand sunt membru al acestui site ca despre Kimi s-a discutat mai mult decat despre toti ceilalti piloti la un loc.Nici un pilot nu are atat de multi fani care sa-l aprecieze sau sa-l urmeze oriunde.S-au incins adevarate dezbateri cu privire la el si asa cum este normal unii l-au laudat altii l-au criticat sau chiar jignit in mod grosolan.Aceste controverse iscate i-au adus totrusi un capital de popularitate foarte mare.Cred ca in acest moment Kimi are cei mai multi fani pe acest site,poate chiar si in tara.De aceea subscriu si eu la comm-ul lui Miorel din alta stire si sugerez adminilor organizarea unui sondaj de opinie in care fiecare sa votam pilotul si echipa preferate.Asteptam un mesaj din partea adminilor in acest sens.
    0 0
  • ptr. kimi
    citind ce a scris cineva mai sus ,trebuie sa spun ca mare e gradina ta doamne ,dar unu singur e in ea .Cind iti spun mai multe persoane ca ai pitici la cap, iar tu esti singurul care o tii tot asa inseamna ca esti dus...
    0 0
  • ....
    mai are rost sa zic ceva de Kimi si de ce cred eu despre el? cred ca nu...
    0 0
  • numele contului meu zice tot.......
    Sunt unu din cei mai mari fani Kimi de la noi . La mine totul e legat de el (id-ul de messenger, id-urile pe majoritatea site-urilor pana am si haine cu el ) .
    Cand a iesit campion, am zbierat, am dansat de fericire ( zbieram cat ma tineu puterile) . Mi-am sunat toti prietenii , mi-am luat sampanie , am ascultat > we are the champions si > we don't need another hero"< cred ca de 10 ori . Nici drogat daca eram nu eram mai fericit. Iti Multumesc Kimi pentru acele momente . Si sper sa continuii in F1, si sa mai imi faci o asemenea bucurie .
    Ferrari a facut o greseala Imensa, dar oricum e tardiv si alonso e un pilot foarte bun.
    0 0
  • @kimi_rai
    pe 21 octombrie 2007,ar fii trebuit sa fim toti fanii Kimi impreuna :))
    0 0
  • @Alexandra1710
    Dap Kimi rulez :), dar nu pe 21octombrie ci pe 17 octombrie !
    0 0
  • @Alexandra1710
    RECTIFIC :p Da asa e ,dar nu am fost :( .
    Scuze de neintelegere.
    0 0
  • schimbare
    Ferrari a dorit schimbarea din motive pe care le cunosc foarte bine conducatorii echipei. Massa a ramas fiind preferatul lui Schumacher. Imi pare si mie rau de situatia in care a fost pus Kimi de catre echipa, dar el are loc la oricare din echipele celelalte. Important este, daca va hotara sa ramana in F1, sa o aleaga pe cea care ii poate oferi sanse reale de a se bate pentru titlu. In nici un caz McLaren nu ii ofera aceste sanse, din cauza lui Hamilton si pentru ca a venit vorba, Alonso nu a fost nici o data locotenentul acestuia.
    0 0
  • kimi_rai
    stai linistit :)) oricum spunand 17 octombrie,ma gandeam ca te-ai referit la ziua lui de nastere :)
    0 0
  • @Alexandra1710
    Dap la ziua lui m-am referit :)


    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru