Raikkonen, onorat sa-l aiba coechipier pe Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 31.07.2009
Kimi Raikkonen a marturisit ca este onorat sa concureze alaturi de Michael Schumacher in Marele Premiu al Europei din 23 august.

Ferrari a anuntat miercuri ca Michael Schumacher il va inlocui pe Felipe Massa pana cand brazilianul se va reface dupa accidentul suferit in Ungaria, iar pilotii din Formula 1 s-au arata incantati de perspectiva revenirii septuplului campion mondial.

Schumacher va face astfel pereche la Ferrari cu Kimi Raikkonen, cunoscut fiind faptul ca relatia dintre cei doi nu este una dintre cele mai bune. Cu toate acestea, finlandezul a marturisit ca se simte onorat sa il aiba alaturi pe fostul pilot german.

"Sincer sa fiu, trebuie sa spun ca ma simt foarte onorat daca Michael va pilota cu adevarat al doilea monopost si va fi coechipierul meu. Pana la urma, orice se poate intampla", a declarat finlandezul.

Raikkonen participa in acest weekend la primul sau raliu in WRC, chiar in tara sa natala, Finlanda, si este incantat ca va avea ocazia de a concura intr-o astfel de etapa.

"Am mai participat la raliuri, dar acum este prima oara cand voi concura pe drumuri. Vom vedea ce se va intampla, dar va fi o experienta grozava pentru mine.

Pentru mine este mult mai usor sa ma adaptez la drum decat la zapada sau gheata. Aderenta este buna si drumurile sunt ceva mai largi. Notitele sunt ceva complet nou pentru mine. Am nevoie de ceva timp pentru a invata, pentru a intelege si pentru a afla cand trebuie sa sar", a declarat el.

Raikkonen a admis ca singurul sau obiectiv pentru acest weekend este sa termine raliul, intrucat victoria nu face parte din planurile sale. "Obiectivul meu este sa termin raliul si sa raman in jurul grupului meu. Nu cred ca victoria este o opotiune, dar va fi distractiv", a incheiat el.

Via | Ferrari

Comentarii (7)

  • onorat...cam multe onoruri...
    Raikkonen, onorat? Nu prea cred asta. In sinea lui isi spune ca daca MS va obtine un timp bun cu masina asta toti isi vor da seama ca poate Ferrrai nu scoate puncte datorita pilotilor, nu? Deci eu cred ca mai degraba este stresat. Nu zic acum ca MS va face neaparat ceva, daca va concura sau ca va iesi mai bine ca si KR, dar cine stie poate talentul, experienta desi cred ca si-a cam iesit din mana MS.
    0 0
  • kimi the best
    dar nu cred ca este onorat..u totii stim ca nu prea il inghite pe sumi..oricum sumi e cel mai bun..va castiga :D
    0 0
  • =))=))=))
    haideti ma?=)) Raikkonen onorat?cand?=)) asta a fost buna=))
    0 0
  • sa vedem
    Cred ca acest lucru il va ambitiona pe Kimi sa dea mai mult din el ca sa arate ca e la fel de bun ca Schumi.
    Intradevar relatiile dintre cei 2 nu sunt prea bune din cauza ca Schumi l-a privat de un titlu de campion cu McLaren in 2004, dar asta e, cred ca Kimi a inteles ca si el ar fi facut la fel ca Schumi daca ar fi avut ocazia, uite ce a facut acum in Ungaria cand i-a dat la o parte pe toti din fata lui prin metode nu prea "ortodoxe" dar in intr-o cursa de F1 trebuie sa fii agresiv si nu sa stai ca sa iti vina randul, orice sport e periculos chiar si Golful (nu stii cand ti se lipeste bila aceea in capatina :-) )
    0 0
  • schumi
    Daca vorbim de fair-play ,hai sa vorbim despre altceva cind discutam de Schumacher.Stim toti ca nu avea nici mama ,nici tata ,cind concura si era in stare sa omoare pentru asta.Asa ca sa nu vorbim de Kimi ca inseamna ca v-ati cam sclerozat.Chiar a-ti uitat???
    0 0
  • NeoGalaxy
    @2003
    Cred ca anul in care l-a privat era 2003, in 2004... in afara de Ferrari nu exista masina care sa aiba vreo sansa la titlu. Parerea mea. Si privat este un cuvand gresit, Kimi a pierdut lupta nu a fost privat de acel titlu.

    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Oricum cu tristete observ ca zilele lui Kimi in Formula 1 sunt numarate. Probabil revenirea lui Schumi este un mesaj foarte clar pentru Kimi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru