Raikkonen: "Pole position-ul, crucial în Ungaria pentru a lupta la victorie"

de Daniel Popescu
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen are ca obiectiv să plece din pole position în cursa de la Hungaroring, convins că acesta este singurul mod în care poate obţine victoria.

Esential 1 victoria a obtinut Raikkonen la Hungaroring (2005, McLaren)
4 este numarul de curse la Hungaroring in care Raikkonen a ocupat locul doi
Pe parcursul carierei sale, Kimi Raikkonen a terminat de numeroase ori pe podium în Marele Premiu al Ungariei, însă a reuşit să câştige numai ediţia din 2005, pe vremea când concura pentru McLaren.

În rest, el a terminat de patru ori pe locul doi şi o dată pe locul trei, iar pentru sezonul 2013 îşi propune să atace pole position-ul. De altfel, el consideră că aceasta este singura modalitate prin care poate câştiga cursa, prin prisma oportunităţilor reduse de depăşire.

"Am terminat de prea multe ori pe locul doi în Ungaria, aşa că ştiu cât de important este să fii lider după primul viraj. Cu sau fără DRS, nu este niciodată uşor să depăşeşti la Hungaroring. Pentru a avea un parcurs bun trebuie să ai sesiuni bune de antrenamente, apoi o sesiune puternică de calificări şi un start perfect de cursă.

Evident, în calificări trebuie să fii în frunte, dar şi să eviţi partea murdară a circuitului. Dacă analizăm cursele de până acum din acest sezon, pare că partea murdară a circuitului are un dezavantaj real la start", a declarat el.

Dacă analizăm cursele de până acum din acest sezon, pare că partea murdară a circuitului are un dezavantaj real la start.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Raikkonen şi-a trecut în cont o singură victorie în acest sezon, chiar în etapa de debut de la Melbourne, însă este încrezător că poate repeta succesul în acest sezon, mai ales că de alte patru ori a ocupat locul doi.

"Evident, suntem aici pentru a încerca şi pentru a câştiga curse. Nu am putut câştiga în Germania pentru că nu am fost suficient de rapizi, dar pentru echipă a fost un rezultat bun după două curse mai dificile. Am pierdut puncte faţă de lider, pentru că Sebastian Vettel a câştigat, dar este un sezon lung şi dacă ne punem în poziţia de a lupta pentru primul loc cred că putem face asta din nou", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • Nu e chiar asa! Hungaroring nu e Monaco. In ultimii cinci ani doar o singura data (anul trecut Lewis) a castigat pilotul care a avut si pole.
    Pole position nu e atat de crucial dar e bine sa fii cat mai in fata pe grila asta este cert.
    8 0
  • Kimishor
    Inca o vodca pentru micut!
    3 6
  • pablo vezi ca anul trecut cand a castigat hamilton a fost la mai putin de o secunda in spatele lui,terminand pe noi.kimi are tot dreptul sa vb
    4 1
  • fgfg
    De fapt titlul este gresit: "Pole position-ul, crucial în Ungaria pentru a lupta la victorie". Daca citesti ceea ce a spus Kimi "Evident, în calificări trebuie să fii în frunte, dar şi să eviţi partea murdară a circuitului." De aici nu reiese neaparat ca e crucial "pole". Pole nu e pe partea "murdara" a circuitului. Eu inteleg a e necesar sa fii in primele doua linii pentru a putea lupta in cursa pentru primul loc.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru