Raikkonen regreta strategia greşită care l-a împiedicat să câştige

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.05.2012
Kimi Raikkonen a admis că utilizarea pneurilor soft în al doilea stint al cursei l-a împiedicat să lupte pentru victorie la Barcelona.

Kimi Raikkonen a continuat parcursul foarte bun din debutul acestui sezon şi a terminat pe locul trei Marele Premiu al Spaniei, însă rămâne cu regretul că nu a mai avut timp să lupte pentru victorie.

Pilotul echipei Lotus a recuperat aproape 20 de secunde în faţa lui Fernando Alonso în ultimul stint şi a terminat la numai 0.6 secunde în spatele ocupantului locul doi după un parcurs fără greşeală pe pneurile hard. Aceasta prestaţie a condus la ipoteza că, dacă ar fi ales pneurile hard şi la prima intrare la boxre în locul pneurilor soft ar fi avut mari şanse să lupte pentru victorie.

"Trebuie să fim un pic dezamăgiţi, mă aşteptam să fim mai buni în cursă, în special la început. La sfârşit am fost foarte buni, dar a fost prea târziu. Nu am fost suficient de rapizi la începutul cursei şi de aceea nu am putut lupta pentru victorie. Până la final am demonstrat că avem viteza necesară, dar trebuie să analizăm ce am făcut, poate am făcut o alegere greşită la primul pitstop.

Iniţial nu am fost dezamăgit, pentru că am văzut că nu îi pot urmări, dar la final când îi ajungi din urmă cu aproape 20 de secunde ai un sentiment de dezamăgire", a declarat finlandezul.

Raikkonen a avertizat că Lotus trebuie să profite de orice oportunitate pentru a câştiga curse în sezonul 2012, mai ales în contextul în care cinci echipe au obţinut victorii în primele cinci curse ale sezonului, astfel că lupta pentru titlu va fi una foarte echilibrată.

"De două ori (n.r - am terminat pe podium), dar din păcate nu întotdeauna putem câştiga. Când ai o şansă trebuie să profiţi de ea, pentru că nu poţi fi capabil să lupţi pentru victorie în fiecare cursă. Sper să putem continua să facem ceea ce facem acum şi sunt sigur că la un moment dat lucrurile vor merge aşa cum trebuie pentru a câştiga", a adăugat el.

Via | Lotus

Comentarii (5)

  • Simona
    esti pe drumul cel bun Kimi, mai sunt podiumuri de castigat!
    26 2
  • fan f1
    @KIMI
    Lasa tata ca e randul tau la Monaco, sa fie 6 castigatori diferiti si 6 echipe diferite ceia ce nu sa mai intamplat. Multa bafta !!!
    29 1
  • Echipa buna,"masina" reusita,pilot de exceptie....cum sa nu le iasa pana la urma?! ;)
    17 1
  • ...
    Cine isi pune banii pe Kimi pentru castigarea campionatului? :D
    11 2
  • DREAQU PE PAMANT
    @PARIURI
    Eu am pus o galagie de lovele pe capatana aia blonda a lui kim, la vreo 8 agentii si sper sa ma scoata din saracie,sigur Lotus castiga la constructori!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru