Raikkonen: "Rezultatele slabe din calificări mă împiedică să câştig"

de Daniel Popescu
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen regretă că rezultatele modeste obţinute în calificări îl împiedică să lupte pentru victorii, aşa cum s-a întâmplat şi în Ungaria.

Duminică totul a funcţionat bine pentru noi, dar sâmbătă nu a fost aşa de uşor, altfel probabil am fi câştigat.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen a terminat Marele Premiu al Ungariei pe locul doi, o performanţă importantă în condiţiile în care pilotul echipei Lotus a ocupat un modest loc şase în calificări.

De altfel, finlandezul admite că, dacă nu ar avea un ritm modest pe un singur tur de circuit, ar putea fi capabil să lupte cu regularitate pentru victorii, ceea ce i-ar spori semnificativ şansele la titlul mondial.

"Monopostul a funcţionat bine, dar din păcate continuăm să ne facem cursa grea din cauza rezultatelor de sâmbătă. Sper să putem remedia asta un pic şi să fim un pic mai în faţă la începutul cursei. Duminică totul a funcţionat bine pentru noi, dar sâmbătă nu a fost aşa de uşor, altfel probabil am fi câştigat", a declarat el la finalul cursei.

Esential 2 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general dupa cursa din Ungaria
Raikkonen a terminat pe locul doi datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe, însă spre final a fost atacat virulent de Sebastian Vettel, care avea avantajul unor cauciucuri mai proaspete după cel de-al treilea pitstop.

"Ştiam că lupta va fi destul de echilibrată.

Cu 10 tururi înainte de final m-am gândit că ultimele două tururi ar putea fi dificile. Dar nu am avut niciun dubiu că îl pot ţine în spate. Am prins viteza în primul sector şi am ştiut că în ultimul viraj nu avea nicio şansă", a adăugat el. 

Comentarii (8)

  • Jos palaria pentru Kimi. Imi place Alonso dar n-as exclude o combinatie la Ferrari cu Alonso si Kimi. Cea mai buna pentru Scuderia.
    15 3
  • @Thor

    sa vorbeasca profetul din tine!
    11 1
  • sa nu uitam ca urmeaza cursa din Belgia
    specialitatea lui Kimi!
    13 1
  • Cum vine asta "continuăm să NE facem cursa grea din cauza rezultatelor de sâmbătă." Grosjean a plecat de pe pozitia a treia, deci implicit monopostul putea mai mult decit locul sase obtinut de Kimi in calificari. Lui Kimi nu i-a iesit in Q3 un timp prea bun. De altfel daca nu era strategia cu doar doua opriri termina cursa in spatele lui Alonso si Grosjean. Nu a avut nici o treaba cu ritmul impus de primii trei in prima parte al cursei.
    Locul obtinut este rodul strategiei si desigur al utilizarii foarte bune a pneurilor din partea lui Kimi. Nu a avut insa incisivitatea si viteza colegului de echipa.
    9 8
  • Sa zica merci de penalizarea lui Grosjean... altfel nu mai prindea el locul 2. Se pare ca francezul poate fi mai rapid decat Kimi. Mai ramane doar sa confirme ca-l poate invinge pe circuit. Cand vrea, Romain arata ca un pilot adevarat: rapid, determinat si agresiv. Daca ar avea si constanta lui Kimi, atunci ar avea si el sanse la titlu.
    10 6
  • @pablito
    MAi Pablito, tu vorbesti din experienta.nu?? De cate ori nu a fost Massa tras in jos de echipa numai pt a ceda un loc lui alfonzo??
    5 7
  • @pablito
    Ce treaba are Massa cu Kimi, Grosjean sau Lotus ?
    Sau Alonso ?
    4 1
  • anroiion@yahoo.com
    Daca Grosjean este asa de rapid de ce nu a reusit sa-l depaseasca pe Alonso?Strategia asta de care tot vorbiti se mai "impleteste" si cu abilitatea pilotului de a scoate maximum din situatia data .Da , Kimi nu a facut o calificare prea reusita dar sa nu adunam mere cu pere,comparatia intre cei doi coechipieri este hilara.De acord , grosjean este rapid si atat, deocamdata.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru