Raikkonen vrea sa revina in forta in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.02.2009
Kimi Raikkonen a marturisit ca nu vrea sa se mai gandeasca la sezonul trecut si isi pregateste revenirea in forta pentru 2009.

Raikkonen a avut un sezon 2008 dezamagitor in care a obtinut numai doua victorii, fiind departe de prestatia care i-a adus titlul mondial in 2007.

Unul dintre principalele motive ale regresului se leaga de gradul scazut de confort pe care l-a simtit in monopostul F2008. Totusi, finlandezul spera ca noul F60 sa ii ofere oportunitatea de a trece peste neplacerile de anul trecut.

"Este prea devreme sa spun, dar prima impresie a fost buna", a declarat Raikkonen pentru Corriere della Sera referindu-se la F60. "Intotdeauna inveti din greseli, dar nu sunt interesat in mod deosebit sa inteleg sezonul trecut: nu putem schimba modul in care s-au desfasurat lucrurile, iar asta nu ne ajuta sa facem lucrurile mai bine acum".

"Imi place sa vorbesc despre ce pot sa fac in acest an. Voi incerca sa fac tot ce pot. Toata lumea stie ce putem face si obiectivul este sa castigam campionatul. Sunt multe lucruri care trebuie sa mearga bine pentru a reusi asta si nu vorbesc in mod particular despre nororc.

Dar nu ma gandesc la asta: ma gandesc sa am cateva teste bune si sa am in inceput puternic in primele curse".

Desi noul sezon aduce cu sine foarte multe provocari, pilotul Scuderiei Ferrari sustine ca nu este interesat de modul in care se descurca celelalte echipe. "Nu am nicio idee cum muncesc celelalte echipe. Pana acum timpii au fost foarte apropiati, dar pe parcursul testelor utilizezi pneuri diferite si incerci lucruri care se pot dovedi bune sau rele numai mai tarziu. Dar nu sunt nici interesat si nici ingrijorat in privinta celorlalti. Ne gandim la noi insine".

Desi contractul sau cu Ferrari expira la finalul anului viitor, Raikkonen sustine ca Scuderia va fi ultima echipa de F1 pentru care va concura. "Vom vedea daca in urmatorii doi ani ma voi bucura sau daca vreau sa fac alte lucruri. Dar ce este sigur este ca Ferrari va fi ultima mea echipa. Ceea ce nu inseamna neaparat ca ma voi retrage in 2010", a incheiat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru