Red Bull are din nou probleme cu senzorii FIA pentru combustibili în Malaysia

de Daniel Popescu
Vineri, 28.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a întâmpinat dificultăţi cu senzorii FIA care măsoară debitul carburantului în rezervor şi în antrenamentele de vineri din Malaysia.

Esential 5 senzori pentru masurarea debitului a cumparat Red Bull pentru Marele Premiu al Malaysiei
Red Bull Racing a achiziţionat cinci senzori omologaţi de FIA pentru Marele Premiu al Malaysiei, în speranţa că pe parcursul antrenamentelor va identifica măcar unul care să furnizeze date corecte în privinţa debitului carburantului în rezervor.

Echipa încearcă astfel să prevină problemele înregistrate în cursa de la Melbourne, atunci când Red Bull nu a avut încredere în datele furnizate de senzor şi a preferat să utilizeze propriul dispozitiv, ceea ce a condus la excluderea lui Daniel Ricciardo din clasamentul final.

Publicaţia Auto Motor und Sport susţine însă că senzorul de pe monopostul lui Ricciardo a furnizat date eronate în prima sesiune de antrenamente libere, motiv pentru care a fost înlocuit cu un alt senzor în a doua sesiune.

Poate că ar trebui să montăm doi senzori în locuri diferite şi să luăm în considerare valoarea medie a acestora pentru a reduce riscul unor date eronate.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Exasperaţi de aceste probleme, oficialii Red Bull vin şi cu o propunere care să limiteze erorile senzorilor furnizaţi de compania Gill Sensors.

"Nu ştiu ce vom face.

Poate că ar trebui să montăm doi senzori în locuri diferite şi să luăm în considerare valoarea medie a acestora pentru a reduce riscul unor date eronate", a precizat şeful Christian Horner.

Anterior, Horner a fost evaziv dacă Red Bull va utiliza din nou propriul dispozitiv de măsurare a debitului şi în Malaysia, în cazul în care senzorii FIA vor afişa erori de măsurare.

Regulamentul tehnic prevede un debit al carburantului în motor de maxim 100 de kilograme pe oră. Red Bull a făcut apel la excluderea lui Ricciardo din clasamentul cursei inaugurale, însă acesta va fi judecat abia în 14 aprilie, dată până la care vor avea loc şi cursele din Malaysia şi Bahrain.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Ha,ha,ha...
    Tupeu dus la extrem...tipic!Pana acum doar ei au facut circ cu acesti senzori,ceilanti nu au probleme?!Daca mai apar si alte echipe,sau macar inca una,dar nu echipa lor satelit,atunci da...poate trebuie analizata aceasta problema,dar pana atunci cum si de ce fac doar ei nazuri?

    Sau cumva ei nu pot respecta consumul impus si incearca sa se "strecoare" ca de obicei...?!
    24 14
  • serban1955
    Pai daca FIA le-a acceptat toate mofturile in lungul timpului, nu numai ce s-a intamplat anul trecut cu pneurile este strigator la cer, de ce sa nu incerce si anul asta ? Cand esti sponsor major in mai toate ramurile sportului auto, ti se iarta multe ...
    23 13
  • Singaporezul
    @
    serban1955.Pneurile au fost schimbate pt.ca explodau pe circuit si putea sa de-a coltu' cativa piloti."Strigator la cer" auzi?.Toate echipele au fost favorizate la un moment dat.
    10 18
  • @Singaporezul
    Eu cred ca serban se refera la prima parte a campionatului cand s/a revenit la seturile de pneuri din anul anterior ptr. simplul fapt ca cei de la RB nu au reusit sa-si adapteze monopostul la setarile de atunci.
    Urmare a acestei schimbari s-a vazut cum si-au "revenit" cei de la RB care pana atunci cam schiopata in curse.
    22 9
  • Singaporezul
    @Sumi.Pneuerile au explodat in prima jumatate a campionatului si de acceea s-au schimbat in a doua jumatate pt siguranta pilotilor nu pt. a favoriza vreo echipa..Parca suntem turci.Ai spus o tampenie,pe bune.
    9 17
  • Mutle persoane urasc red bulangii dartrebe sa fii nebun sa lasi masinile de anul trecut cu acele pneuri de la inceput....numaram vreo 5 morti pana la sf campionatului
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru