Red Bull decide în octombrie dacă rămâne în Formula 1 în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 08.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing va decide până la finalul lunii octombrie dacă va rămâne în Formula 1 în sezonul 2016, în funcţie de cum vor decurge negocierile pentru motoare cu Ferrari.

Depunem eforturi pentru a primi motoare, dar nu primim niciunul, cel puţin nu cel pe care ni-l dorim.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Red Bull negociază în prezent semnarea unui parteneriat pentru motoare cu Ferrari pentru cele două echipe pe care le are în Formula 1.

Discuţiile au intrat în impas din cauza faptului că producătorul italian oferă doar unităţi de propulsie de specificaţie 2015, în timp ce Red Bull doreşte acelaşi motor, software şi carburant ca echipă de uzină.

În condiţiile în care Red Bull este deja în întârziere cu dezvoltarea monopostului din sezonul următor, proprietarul Dietrich Mateshitz a anunţat că până la sfârşitul lunii octombrie va lua o decizie finală cu privire la parteneriatul cu Ferrari. În cazul în care cele două părţi nu vor ajunge la un acord, Red Bull se va retrage din Formula 1.

"Depunem eforturi pentru a primi motoare, dar nu primim niciunul, cel puţin nu cel pe care ni-l dorim", a declarat austriacul pentru publicaţia Speedweek, care aparţine trustului Red Bull.

Întrebat cât timp va mai aştepta pentru a lua o decizie finală, Mateschitz a replicat: "Până undeva spre finalul lunii octombrie".

Sursa citată afirmă că Red Bull a plătit în fiecare an 54 de milioane de euro către Renault pentru motoarele furnizate pentru Red Bull Racing şi Toro Rosso. Anterior, s-a vehiculat că unităţile producătorului francez sunt cele mai sumpe, însă preţul era estimat la 23 de milioane de euro pe an pentru o echipă.

Presa olandeză susţine că Red Bull şi Ferrari au ajuns la un acord pentru ca Toro Rosso să folosească motoare Ferrari de specificaţie 2015 în sezonul 2016, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • niros56
    Adio si-un praz verde ...
    9 6
  • 54 de milioane wow, comparativ cu pretul unitatilor Mercedes si Ferrari.. astea Renault erau asamblate pe Luna probabil.
    16 1
  • @F1_Red_Fury - Dar primesc inapoi prin Infinity 32 de milioane. Chiar a fost o ancheta la Infinity pe tema asta prin 2012...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru