Red Bull exclude utilizarea a două sisteme de evacuare penntru tot restul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.04.2012
Red Bull Racing nu intenţionează să utilizeze configuraţii diferite ale sistemului de evacuare pentru Sebastian Vettel şi Mark Webber, însă acestea ar putea fi păstrate şi în Bahrain.

Sebastian Vettel a utilizat în Marele Premiu al Chinei pe monopostul Red Bull configuraţia sistemului de evacuare evaluată la începutul testelor de iarnă, în timp ce coechipierul său Mark Webber a mizat pe versiunea introdusă la începutul sezonului.

Teoretic, Red Bull are resursele necesare pentru a continua dezvoltarea a două sisteme de evacuare diferite, însă şeful Christian Horner a exclus această variantă.

"Puţin probabil. Ne vom concentra să obţinem tot ce putem mai bine dintr-unul dintre ele. În mod ideal vrei să scoţi cele mai bune soluţii de la ambele soluţii, aşa că aceasta este provocarea acum", a declarat britanicul.

Totuşi, echipa nu a luat încă o decizie privind strategia pe care o va aborda în Marele Premiu al statului Bahrain, existând posibilitatea de a copia soluţia inedită adoptată pentru China. "Vom lua o decizie pe parcursul următoarelor două zile. Avem date de pe parcursul unei curse în privinţa consumului de carburant, configuraţiei şi aşa mai departe", a adăugat el.

Decizia de a împărţi strategia între cei doi piloţi a venit la solicitarea lui Vettel, care s-a înţeles mai bine cu sistemul de evacuare evaluat la începutul testelor.

Potrivit lui Horner, explicaţia este legată de stilul de pilotaj al dublului campion mondial.

"Există unele caracteristici la upgrade-ul (n.r - sistemului de evacuare) care nu se potrivesc în mod deosebit stilului sau de pilotaj, şi anume să aibă o viteză foarte bună în viraje. Decizia de a veni în China cu două configuraţii i-a aparţinut în mare măsura lui Adrian Newey (n.r - directorul tehnic Red Bull) pentru că vrem să ne asigurăm că avem o direcţie şi o comparaţie", a adăugat el.

Chiar dacă Vettel se înţelege mai bine cu vechea specificaţie, el a fost învins din nou de Webber în China, atât în calificări, cât şi în cursă.

Comentarii (2)

  • mobius
    un dublu campion si atat
    Am spus-o mereu, Webber a fost de fiecare data peste Vettel si fara sprijinul echipei acesta, ultimul, nu ar fi avut nici unul din titlurile cistigate. Probabil cel putin unul ar fi fost al lui Webber. Continui sa cred ca vom afla multe dupa ce Webber va renunta la activitatea competitionala si continui sa cred ca este unul din marii nedreptatiti ai F1. Argumentul este ca abea acum in China, in a treia competitie a sezonului, cand relatia Webber-Vettel a fost "la liber", Webber l-a batut pe coechipierul sau. Asa ar fi fost de fiecare data fara ordinele de echipa. Acum cand nu mai este in frunte si echipa nu-l mai poate sustine isi arata adevarata fata, un plangacios si un complexat, un om incomplet maturizat impins in fata prematur si cu forta. Consider ca cei care l-au impins in fata fortat i-au facut un deserviciu, cred ca ar fi obtinut mai mult in mod natural.
    8 8
  • Marian
    Du-te si mai fa-ti un frate.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru