Red Bull: "Fiabilitatea şi performanţele motorului Renault sunt inacceptabile"

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner solicită schimbări majore la Renault din cauza faptului că fiabilitatea şi performanţele motorului sunt "inacceptabile" pentru o echipă care îşi propune să cucerească titlurile mondiale.

Esential 4 puncte a obtinut Red Bull Racing in Marele Premiu al Austriei
Marele Premiu al Austriei a reprezentat un termen limită impus de Red Bull Racing pentru ca Renault să ofere cvadruplei campioane mondiale o unitate de propulsie competitivă.

Totuşi, Sebastian Vettel a fost nevoit să abandoneze după ce iniţial a avut defecţiuni tehnice la motor, în timp ce cursa lui Daniel Ricciardo a fost compromisă de un start ratat finalizat cu un loc opt. În acest context, şeful Christian Horner a solicitat schimbări majore din partea celor de la Renault şi a catalogat drept "inacceptabilă" situaţia din prezent.

"Este frustrant să fim în această situaţie. Fiabilitatea este inacceptabilă. Performanţa este inacceptabilă. Trebuie să existe o schimbare la Renault, pentru că lucrurile nu pot continua în acest mod. Trebuie să lucrăm împreună ca parteneri. Nu va exista un alt motor în spatele monopostului anul viitor, dar vrem să fim competitivi şi să concurăm în frunte", a precizat britanicul.

Este frustrant să fim în această situaţie.

Fiabilitatea este inacceptabilă. Performanţa este inacceptabilă.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Prin aceste declaraţii, Red Bull a confirmat practic încă o dată că va continua parteneriatul cu Renault şi în sezonul 2015, după ce proprietarul Dietrich Mateschitz a minimalizat de asemenea şansele de a renunţa la Renault în 2016, conform unor speculaţii ale presei germane. Rob White, directorul executiv al celor de la Renault, insistă că francezii fac tot posibilul pentru a îmbunătăţi performanţele şi fiabilitatea motorului.

"Suntem pe deplin determinaţi să înregistrăm progrese cât mai repede posibil şi cred că am arătat deja semne de progres. Ştim care sunt aşteptările din partea noastră şi trebuie să mergem în direcţia potrivită, atât la nivel individual, cât şi colectiv. Este un proces împărtăşit integral cu Red Bull, iar obiectivele sunt cunoscute şi înţelese", a precizat el. 

Comentarii (12)

  • ovidiu15081982
    tb sa se astepte ca dupa 4 ani de succese sa urmeze si declinul odata cu noile reguli ! oricum pe mine personal ma unge pe suflet cand are vitelul inca un DNF si Ricciardo puncteaza !! Forza Mercedes !!
    20 23
  • Sebastian, Daniel is faster than you!
    5 13
  • Mda e frustrant sa fi pe un loc de perdant, insa Christian Horner uita ca anul trecut zburdau cu Vettel. Ce repede se schimba situatia in formula 1 mai ales cand interesul poarta fesul.
    16 12
  • Daca RB ar avea un motor la fel de bun ca Mercedes ar sterge pe jos cu toate echipele fin F1 la fel cum au facut pana acum. Au cel mai bun monopost din punct de vedere aerodinamic. Oricum si mie mi s-a parut Vettel supraevaluat, dar parca situatia din anul asta e si mai rea. Eu ma uit la f1 doar pentru ca tin cu Hamilton dar daca as fi fan Ferrari sau alta echipa m-as mai gandi la asta. Ii si inteleg dar asta este situatia.
    14 12
  • tre sa fii foarte dus cu capul sa te bucuri de necazul sau problemele cuieva....mi.as fi dorit sa nu fie asa mare diferenta intre puterea motoarelor....fie ca cel mai bun mai inteligent si cu ce.a mai buna echipa in spate sa castige...
    ps : am zis si inteligent ca HAM e mai bun dar ROS e mai destept....daca HAM invata sa nu mai faca unele prostii ..cei drept sa mai si scape de ghinioane...pana in 2020 nu vad alt campion:)
    7 4
  • @Daaa sa inteleg ca esti suporter doar de rezultat?
    2 7
  • @Dracu
    Nu de rezultat. Nu imi place modul cum au evoluat lucrurile in F1 in ultima vreme.
    7 4
  • bernie
    Numai idiotii se bucura de faptul ca unele echipe au probleme de fiabilitate putere a motorului etc...Daca vrem spectacol in F1 trebuie ca toate echipele nu numai cele preferate de unii sau altii sa aibe pe rezultate la nivelul superior al performantelor pur sportive.Dar in romanica noastra functioneaza perfect vechea vorba cu capra vecinului...LOL !!! Cat de redus mintal poti sa fii sa-ti doresti un spectacol atat de jalnic cum se intampla in F1 de cativa ani din cauza imbecililor de la FIA...
    11 3
  • Faptul ca cei de la Mercedes au lucrat 2-3 ani la acest motor, fara suparare, puteau s-o fac si cei de la Renault care au o echipa speciala numai pentru asa ceva deh sunt furnizori de motoare. Intrebarea este ce au facut cei de la Ferrari care este evident ca... ori nu sunt in stare sa aduca oameni dedicati in echipa si sa lucreze in paralele la aceste proiecte ori pus si simplu... s-au apucat de treaba in ultimele 6 luni ale lui 2013 si rezultatele au iesit decente... evident nu unde trebuiau sa fie daca se apucau prin 2011-2012... In rest, orice echipa cu un motor bun ar domina restul echipelor care nu au acces la acelasi motor lol. Ca dovada sunt cei de la McLaren care desi au acelasi motor ca cei de la Mercedes sunt...
    7 4
  • C Long
    Cei 4 ani in care au obtinut titluri impreuna s-au sters cu buretele in momentul in care au dat de probleme... asa e peste tot in viata
    6 4
  • sa incerce un 0,9TCE de pe Logan !!! CUm nu-i Udrea gospodina , nici Renault nu-i masina !!!!
    5 3
  • AU FOST CISTIGATE CU MINARII FRATILOR ,ACUM SE VEDE FOARTE CLAR
    1 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru