Red Bull: "Newey este implicat puternic în dezvoltarea noului monopost"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că Adrian Newey este implicat semnificativ în designul monopostului pentru sezonul 2015, iar britanicul a confirmat că va participa la cel puţin şase dintre etapele de anul viitor.

Newey se implică foarte mult în designul monopostului de anul viitor şi cu siguranţă va mai fi pe aici.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Red Bull Racing a anunţat încă de la jumătatea acestui an că Adrian Newey se va retrage într-un post de mentor şi consultant al echipei începând cu sezonul 2015, întrucât vrea să se dedice şi altor proiecte.

De altfel, britanicul a confirmat în această săptămână că se va implica în cea mai veche competiţie de navigaţie maritimă din lume.

Cu toate acestea, Christian Horner, şeful echipei, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Sky Sports că Newey este în continuare implicat semnificativ în designul noului monopost pentru anul viitor. "Newey este Newey, aşa că un pas înapoi nu pare niciodată atât de departe. Este în continuare foarte implicat. Se implică foarte mult în designul monopostului de anul viitor şi cu siguranţă va mai fi pe aici", a declarat el.

Cu siguranţă voi fi la Melbourne şi la câteva etape de după aceea, plus cursele cheie care reprezintă cele mai mari provocări pentru ingineri.

Adrian Newey
Consultant Red Bull
Informaţia a fost confirmată inclusiv de Newey pentru agenţia de presă Press Association, pentru care a afirmat că va face deplasarea la cursele esenţiale ale sezonului următor.
"Voi participa la şase curse sau ceva de genul ăsta. Vreau să rămân conectat, iar în domeniul consultanţei sunt suficient de proaspăt pentru a fi capabil să fac asta. Cu siguranţă voi fi la Melbourne şi la câteva etape de după aceea, plus cursele cheie care reprezintă cele mai mari provocări pentru ingineri", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • querty
    barfa cum ca Newey se duce la Ferrari este exact ca cea care spune ca Alonso nu mai pleaca la Mclaren. Astazi avem o confirmare maine o sa fie cealalta confirmare iar cei care tot spera si le place sa manance kkt o sa aiba o deziluzie mare ;)
    12 0
  • Da , artizanul minariilor rbr a mai primit ceva in cont probabil , sper sa scapam de ,,,,geniul minariilor ,,,anul viitor ..
    5 18
  • Ferrari
    @querty cred ca ai dreptate, nu mai caut acum dar cred ca si asta cu Newey la Ferrari a fost lansata tot de Auto Motor si Sport.........
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru