Red Bull nu exclude plecarea lui Vettel de la echipă în cazul unui sezon modest

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a admis că Sebastian Vettel ar putea fi tentat să părăsească echipa în cazul în care are parte de un sezon modest în 2014.

Dacă situaţia noastră dezastruoasa nu se modifică în curând, nu l-aş putea învinovăţi pe Vettel dacă se va gândi la o schimbare.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing se pregăteşte pentru cel mai modest început de sezon din ultimii cinci ani, ca urmare a numeroaselor defecţiuni tehnice înregistrate în teste la noul monopost RB 10 şi la unitatea de propulsie furnizată de Renault.

În contextul în care Sebastian Vettel a dominat Formula 1 în ultimii patru ani şi jumătate, echipa austriacă nu exclude varianta că pilotul german să analizeze oportunitatea de a pleca la o altă echipă în cazul în care Red Bull va avea parte de un sezon sub aşteptări.

"Dacă situaţia noastră dezastruoasa nu se modifică în curând, nu l-aş putea învinovăţi pe Vettel dacă se va gândi la o schimbare", a declarat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

▶ Avancronică F1 2014: Red Bull Racing, pe buza prăpăstiei

Contractul lui Vettel cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul sezonului 2015, iar germanul a afirmat încă din luna iunie a anului trecut că este posibil să părăsească echipa în 2016.

"Până şi 2015 este departe, iar 2016 este şi mai departe.

Cine ştie ce se va întâmpla peste trei ani şi cu atât mai puţin peste cinci ani? Poate voi ajunge la o altă echipă pentru a găsi o nouă provocare", spunea el cu aproape un an în urmă.

Software-ul pentru motor, speranţă pentru "Suzie"

Factorul decisiv este noul software pe care inginerii noştri îl scriu pentru Renault.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Marko a dezvăluit că pachetul software al unităţii de propulsie Renault este realizat în realitate de inginerii Red Bull Racing, iar performanţele acestuia vor reprezenta un factor decisiv în şansele echipei de a reveni pe linia de plutire pe parcursul anului.

"După testele din Bahrain, am fi fericiţi dacă am termina în puncte în Australia. Ştim că avem un monopost bun, dar vom şti dacă şi motorul este bun numai când vom lucra în mod cporespunzator cu el. Factorul decisiv este noul software pe care inginerii noştri îl scriu pentru Renault", a adăugat el.

În stilul său tradiţional, monopostul Red Bull a primit şi o poreclă din partea lui Vettel.

Pentru RB 10, cvadruplul campion mondial a ales tot un nume feminin, şi anume "Suzie".

Automarket îţi va prezenta joi, 13 martie, o avancronică completă a Marelui Premiu al Australiei într-un format mai dinamic şi mai atractiv decât în anii trecuţi. Prima cursă a sezonului va avea loc duminică, 16 martie, cu începere de la ora 08:00, ora României, şi va putea fi urmărită în România pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL, M1 şi RAI Uno.

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via GMM

Comentarii (26)

  • Si unde o sa plece? in imperiul virtual a lui Mc_Mircea si o sa piloteze un McTrabant intr-o cursa de melci de gradina fara NOS?
    19 11
  • Corectie *intr-o cursa de MC_melci!
    12 10
  • Carburanescu
    Adica marele pilot nu e in stare sa lupte cu o masina inferioara? Da bir cu fugitii? Urat......toti marii campioni au stat ani sa construiasca langa o echipa. Dar Vetel vrea totul pe tava, asa stie el.
    42 10
  • Grosjean
    Saracul Vettel... un sezon modest (care de abia incepe this weekend) si gata se gandeste sa place... s-a plictisit sa se joace pe PS 4, cat timp "tatuca" Horner + "tatuca" Newey ii pregateau masinutza.
    34 10
  • Vettel tot timpul a fost un papa lapte care a vrut totul pe tava , nu doar acum. Sper sa plece dracu sa ramana doar cei care chiar stiu sa lupte !
    31 10
  • lamprins
    "Dacă situaţia noastră dezastruoasa nu se modifică în curând, nu l-aş putea învinovăţi pe Vettel dacă se va gândi la o schimbare"

    ba voi intelegeti ce cititi? Unde si-a exprimat Vettel parerea in legatura cu asta?

    "Factorul decisiv este noul software pe care inginerii noştri îl scriu pentru Renault"

    Well, am trait s-o vad si p'asta. Motoarele trebuiesc "programate" au nevoie de software, de cod scris de programatori.
    5 21
  • amprinso
    Vetel si-a exprimat, imediat dupa primele teste cand afirma ca nu se mai urca in monopost pana nu e pus la punct ;)
    15 5
  • Ofticatii !!
    13 4
  • La Mercedes pleaca, daca se adeveresc zvonurile alea ca Mercedes vor avea masina buna. Vettel si Hamilton in aceeasi echipa - aia linie de piloti. Pilot german, in echipa germana. Ce poti sa vrei mai mult...
    9 14
  • Il bate rau de tot Lewis. Sa asteptam, cine stie, poate iese Rosberg campion ;)
    11 7
  • Singaporezul
    E normal ca dupa ce ai castigat tot 4 ani sa vina cativa ani de recul.Tuturor li s-a intamplat,acum este randul lui Vettel.De plecat de la Rbr nu va pleca decat la Ferrari.
    5 11
  • malasorte
    Bai...ce va spuneam eu acu cateva luni...vettel e o fetita plangacioasa. Daca nu ii dai jucaria preferata e in stare sa isi caute o noua familie si asta pt o jucarie...eu cred ca are probleme la etaj...daca va uitati atent la ultima poza postata cu el o sa vedeti ca are ochii unflati...si asta ca a plans non stop in ultimele 3 luni pe umerii lui tata Newey...unde-i jucaria?
    15 7
  • Steriu
    Asa vrei tu? La Ferrari? Pai trebuie sa-l mai si cheme cineva acolo....Din pacate pt tine si fanii lui cota lui de piata printre echipele de F1 nu e prea mare...deci la Ferrari nu va ajunge.
    8 8
  • Singaporezul
    Da,ma,da asa vreau eu.La Ferrari,sa faceti spume la gura.
    5 11
  • Singaporezule, tot la martoaga jegoasa o sa ajunga pina la urma. Dar momentan ii umileste de 4 ani si cu Red Bull. Cand ajunge la calutul cocosat de doza de Red Bull o sa il pensioneze pe spaniolul ala incapabil iar toti fanii lui se vor transforma peste noapte in fanii lui Vettel. Vrabia malai viseaza, asa ziceau si in 2010 (use your wonderfull talent Nando), in 2011 inainte de fiecare cursa ni se spunea va masina Red Bull si motorul Renault nu sunt favorizate de circuit dupa care trecea Vettel, dadea o tura, se oprea la o bere si un carnat, restul intrau direct la boxe ca stiau ca nu au valoare. In 2012 a fost palpitant au suferit sclavii lui Nando pina in ultima cursa cand Vettel a castigat campionatul mergand cu spatele la un moment dat.
    In 2013 Vettel a intrat din nou in istorie cu 9 victorii consecutive intr-un sezon, Nando se chinuia cu ordine de echipa sa il tina pe Masa in spate.
    In 2014 Nando nu va fi in primii 3 piloti, va fi batut si de Vettel si de Ham si de Kimi. Poate il fac de rusine si Masa sau Rosberg.
    11 10
  • coca cola
    @Alex, probleme grave cu timpurile la tine, "momentan ii umileste de 4 ani", e limpede ca nu ai prea multa scoala, sau daca ai ai cam sarit-o...eu abia astept ca vetel sa-l "domine momentan " pe Alonso :)) ce vrei tu e una, ce va fi e o cu totul alta treaba.

    Nu urasc redbull pur si simplu imi place mai mult cola.
    7 9
  • Vitzelul o va lua in freza rau de la Riciardo. Desigur daca nu va interveni guru Marko. Dar pana la urma va prevala realitatea, ca daca biber va ramane in urma prea mult o sa-l lase pe manz sa zburde, macar el sa puncteze. Duminica va fi prima monstra. Sa va pregatiti dozele ca sa aveti cu ce sa va umpleti timpul micutilor!
    4 9
  • GrosJan
    Un pilot plangacios si penibil. Cum nu mai are supermasina cum se inmoaie. Sa vina la Ferrari? Poate ca pilot de rezerva. Dar sunt locuri la noile echipe care vor veni din 2015 in f1.
    12 6
  • anonim
    mie asta nu imi place la romani, tot timpul isi dau cu parerea si nu sunt bine informati si pentru toti haterii VETTEL ARE TALENT,ca daca nu avea nu statea aici
    4 2
  • @Alex Dupa polonezul ala care a atacat oameni, tu esti urmatoarea confirmare a faptului ca de la prea mult consum de Red Bull iti este afectat creierul. Las-o mai usor. Poate iti aduci si tu aminte sa respiri. Nu de alta, dar una e sa-ti placa sau sa nu-ti placa un pilot, si alta e sa-l urasti pe un om pe care nu l-ai cunoscut in viata ta - ura pe care o simti tu pentru Alonso. Asta e o problema. Sper sa ti-o rezolvi. Nu cu Red Bull.
    6 6
  • lamprins
    "Vetel si-a exprimat, imediat dupa primele teste cand afirma ca nu se mai urca in monopost pana nu e pus la punct ;)"

    dap, exact asta spunea, ca o sa plece la alta echipa, eventual mercedes. Dap, asta spunea (sunt ironic)
    0 2
  • Singaporezul
    Uite vezi Alex,au facut spume la gura toti(aia cu mersul cu spatele a fost tare).Iubitorii de trisorii au evadat de la Balaceanca.Dar nu-i nimic,lasa ca va intoarceti anul asta,va ajuta Vettel.
    4 6
  • Singaporezul
    ferr1 nu il uraste pe Vetel,il "iubeste".Cata ipocrizie.
    3 5
  • @singaporeza
    Vb mult, probabil te plictisesti, te asteptam aici si dupa cursele din 2014 :)
    1 7
  • daca paraseste red bull dupa un sezon slab va da cu picioru' celor 4 campionate castige si la toata munca depusa pana acum, viata nu este mereu roz
    4 3
  • spunio
    nu pleaca. Nu acum. Asteapta vreo 3 - 5 anisori sa-i faca Newey iar masina de vis dupa care isi baga piciorul
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru