Red Bull nu renunţă încă la titlurile mondiale

de Daniel Popescu
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Christian Horner sunt în continuare încrezători în şansele celor de la Red Bull să câştige titlurile mondiale.

Esential 240 de puncte are Mercedes in clasamentul general
99 de puncte a acumulat Red Bull in primele sase curse ale sezonului
122 de puncte are liderul Nico Rosberg in clasament
54 de puncte a acumulat Daniel Ricciardo, cel mai bine pozitionat pilot Red Bull
Mercedes a dominat autoritar primele şase curse ale noului sezon competiţional şi a luat o opţiune importantă pentru adjudecarea celor două titluri mondiale.

Oficialii Red Bull Racing, care în prezent ocupă locul secund în clasamentul general, rămân însă optimişti cu privire la şansele de a pune mâna pe un trofeu, iar Sebastian Vettel insistă că poate produce surprize până la finalul campaniei.

"Din punct de vedere matematic suntem încă în cărţi. Analizam situaţia cursă de cursă. Sigur că recent lucrurile nu au mers bine, dar aşteptam următoarele curse.

Cu siguranţă am făcut progrese, iar asta demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Nu vom fi favoriţi în viitorul apropiat, dar orice se poate întâmpla pe distanţa unei curse. Întotdeauna există motive pentru regres, iar eu nu cred în ghinion. Trebuie doar să rezolvăm problemele", a declarat cvadruplul campion mondial.

Optimismul celor de la Red Bull Racing este generat şi de faptul că Daniel Ricciardo a fost capabil să se apropie ameninţător de Lewis Hamilton în finalul cursei de la Monaco. Şeful Christian Horner insistă însă că progresele depind mai mult de îmbunatăţirile pe care Renault şi Total le vor aduce la motor şi, respectiv, carburant.

"În mare măsură suntem în mâinile celor de la Renault. Facem progrese, iar ei fac progrese. Şi Total a făcut progrese. Suntem acolo unde ar fi trebuit să fim în ianuarie, aşa că mai este o cale lungă, iar cei de la Mercedes nu stau pe loc. Dar au trecut doar şase curse. Suntem în mod evident a doua cea mai rapidă echipă şi micşoram diferenţa faţă de Mercedes", a precizat britanicul.

Via F1Zone, BBC Sport

Comentarii (12)

  • astia au baut apa dupa Alonso,prea optimisti prea ca la tara .Fortzaa Rosaa
    15 8
  • Treziti-va, fratilor, ca Mercedes si permite sa termine toate cursele pe locul 2 si 3 si tot castiga campionatele...
    15 3
  • hamilton
    Hamilton nu mai pierde nicio cursa, doar in Singapore sa mai aiba rosberg ceva sanse.

    cat despre echipa (adica ambele monoposturi) nu cred ca vor mai fi puse sub presiune ca in Monaco. Doar la fel ca mai sus, in Singapore sa fie ceva emotii.
    8 9
  • Nu va mai agitati atat ca nu-si face nimeni iluzii d-astea la modul real, sunt declaratii pentru sponsori si pentru fani, nu poate sa zica "we're fucked, see you next year"
    14 2
  • o sa vedeti la MONTREAL cat de aproape o sa fie Red Bull de Mercedes..........si Rosberg de HAMILTON:)))))))
    9 3
  • iceman
    regulamentul ramane la fel si anii urmatori, au motive sa dezvolte si sa reduca diferenta
    10 1
  • Din punctul meu de vedere este cam game over, ramane doar sa mai speram in cateva crashuri la mercedes.
    12 4
  • mirel-f1
    E inutil sa mai vorbeasca aiurea chiar si de dragul sponsorilor nu mai au nici o sansa la titlu anul asta,e anul celor de la Mercedes AMG
    4 4
  • Au ramas si cu putini fani, deh, acum toata lumea tine cu Mercedes de cand erau mici :)) Dar titlul la constructori e decis deja. Mercedes poate primi titlul si sa ne concentram pe urmatorul sezon. Poate doar fiabilitatea sa-i invinga pe cei de la Mercedes si sa aiba abandonuri la rand, dar e foarte putin probabila aceasta situatie. La constructori mai e putin suspans si va mai fi pe parcursul acestui sezon. Hamilton nu se poate impune in toate cursele. La un moment dat isi va face curaj si Nicusor si o sa fie mai dur in duel, iar atunci Hamilton va fi nevoit sa cedeze pozitia pentru a nu produce vreun accident si echipa sa abandoneze cu ambele masini.
    6 1
  • da fetel, fetel renunta la titluri?
    1 4
  • Test Driver 01
    Pai marea majoritate a fanilor Red Bull au disparut de la inceputul sezonului, cam la fel cu fanii McLaren care prin 2008 erau sute si acuma sunt maxim 1-2, sau probabil este doar unul singur cu 10-20 de conturi lol. Fanii adevarati nu tin cu o echipa doar asa la o cursa sau cand castiga o cursa, tin din alte motive si pe perioade mai lungi, posibil chiar multi ani la rand.

    Dar asta nu inseamna ca-i ceva rau, exista traseisti in pilotica de ce nu ar exista si prin fanii Formulei 1? lol

    Cat despre titluri, scuze dar baietii de la Mercedes au prima sansa si singura sansa de a le castiga, restul echipelor, pentru ele s-a terminat sezonul. Pentru cei de la Sauber, McLaren, Ferrari, Lotus si Caterham + Marusia, sezonul s-a incheiat de mult. Pentru cei de la Red Bull, Williams si Force India, cred ca se mai pot bate pentru pozitia a doua si restul dar nu prea cred ca conteaza. Red Bull poate vor termina pe locul al doilea, Ferrari poate vor termina pe locul al treilea si restul mai departe, dar idea de a se bate la titlu este impropriu folosita. Nu se vor bate pentru nici un titlu in acest sezon. Sa vina sezonul viitor :P
    5 2
  • Singaporezul
    Sa zicem ca dupa vacanta de vara Vettel va face o jumatate de campionat buna,tot nu va rezolva nimic fiind batut de Ricci fara drept de apel,asa ca cel mai bine pt.el ar fi sa plece de la RBR.Acum sunt fanii care grohaie non-stop cand favoritii lor sunt batuti si alti care recunosc ce este evident.Dar nu te poti minti la nesfarsit.Ca fan Vettel cred ca mai bine pleaca pt. ca Ricci va deveni din ce ce mai puternic.Atat
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru