Red Bull propune revenirea la motoare V8 de 2.4 litri

de Daniel Popescu
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing consideră că revenirea la motoare V8 de 2.4 litri ar rezolva cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent Formula 1.

Nimănui nu-i place să meargă înapoi, dar uneori trebuie să iei în considerare că vremurile disperate cer măsuri disperate.

Christian Horner
Sef Red Bull
Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri a generat numeroase controverse în Formula 1. Pe de o parte, fanii consideră că sunetul noilor unităţi nu este la fel de spectaculos ca al motoarelor V8 de 2.4 litri utilizate până la sfârşitul anului trecut. Pe de altă parte, costurile foarte mari ale noilor motoare au determinat probleme financiare majore la cinci dintre cele 11 echipe implicate în competiţie: Marussia, Caterham, Force India, Sauber şi Lotus.

În acest context, dar probabil şi ca urmare a dominaţiei autoritare a celor de la Mercedes din acest sezon, Red Bull Racing consideră că soluţia ideală este revenirea la motoarele V8 de 2.4 litri.

"Nimănui nu-i place să meargă înapoi, dar uneori trebuie să iei în considerare că vremurile disperate cer măsuri disperate.

Dacă ne uităm la costuri, cât de sustenabile sunt pentru toate echipele şi pentru toţi constructorii? Cred că este extrem de puţin probabil să revinim la V8, dar dacă am fi raţionali aşa am face", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Ar trebui să creăm o fereastră de oportunităţi pentru constructorii care sunt în urmă, dar asta nu ar fi corect faţă de Mercedes.

Christian Horner
Sef Red Bull
În plus, Horner insistă că Ferrari şi Renault ar trebui să aibă posibilitatea de a îmbunătăţi motoarele pentru a ajunge la nivelul rivalilor de la Mercedes, întrucât nu crede că este corect ca germanii să domine Formula 1 pe termen lung.

"În principiu, dacă vrem doar să controlăm costurile, ar trebui să creăm o fereastră de oportunităţi pentru constructorii care sunt în urmă, dar asta nu ar fi corect faţă de Mercedes. Aşa că dacă permiţi dezvoltarea motoarelor trebuie să o permiţi pentru toţi competitorii.

Altfel, Mercedes va domina în cea mai mare parte a duratei de viaţă pentru acest motor", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (17)

  • sa revina la V8..
    47 9
  • sa nu revina la v8
    20 35
  • dj_vasile
    sa traca pe electrice
    11 23
  • normal ,ca sa poata sa faca minaiile de ani trecuti , niste hahalere
    21 19
  • EU VREAU V10
    39 0
  • redbel
    Si blown difusser musai! Hait! Luati-va motor Mercedes si basta! Energizabilele s-au expirat!
    5 10
  • eu vreau v12
    17 7
  • Cel mai bine ar fi sa li se dea un prag de buget( adica maxim poti cheltui sa zicem 50mil pe an) si in limitele unor parametrii prestabiliti (cilindree, consum) sa poti sa dezvolti ce motor vrei. Vreau sa vad Ferrari cu V12, Renault cu V10, Honda cu V6, etc...
    24 7
  • sa revina la V8 deoarce costurile sunt mai scazute
    6 5
  • ctlnmihai
    Ete na.... Ămbracă-mă , dezbracă-mă :)))
    7 12
  • ctlnmihai
    Îmbracă-mă*
    5 11
  • red bull au dominat Formula 1 timp de 4 sezoane, deci... Daca ei vor sa revina la V8, hai se se revina la regulamentul din 2008 ( atunci cand Ferrari si Mclaren faceau legea pe pista).
    15 5
  • Cel mai bine ar fi sa nu mai fier limite pe dezvotare si buget. Sa vina inapoi si reclamele la tigari si o sa avem spectacol.
    21 4
  • ctlnmihai
    @ Alex - corect
    11 4
  • pif666
    formula 1 inseamna inovatie. si asta se face pe bani. nu degeaba. cum dracu sa limitezi bugetul? si sa nu poti dezvolta motorul in timpul sezonului. pai unde mai este inovatie? progresul? sclipirea unor oameni? geniul din ei? poate ca nu toti au milioane de euro,dar atunci ce cauta acolo? nu ai ce cauta acolo. atat de simplu. toyota de exemplu,lider mondial ,nu are echipa in marele circ. si vin marrusia,catherman si alte echipe sa se dezlipeasca si ele. ce cauta ma nene acolo astea. lasa sa intre bmw,honda,audi,toyota,etc. daca ai bani te asezi la masa bogatilor,daca nu iti vezi de treaba ta.
    ma face sa rad stirea : echipa romaneasca in f1. astea cred ca f1 este ca psd-ul. furi,minti si te imbogatesti.
    ai pune cu botul pe labe eclestone. ala da mafiot. nu hrebenciu sau vaiclescu.
    11 3
  • Ha,ha,ha...
    Curve hoate toti,invoca costurile dar ajung sa cheltuiasca mult mai mult...banul dicteaza,prostii pun botul !
    3 5
  • Sincer prefer sa se revina la V8... chiar daca stiu ca vor reveni in frunte RBR. Sunt Ferrarist dar inainte ma uitam la F1 si nu ma lua somnul deloc, plus ca nu imi venea sa inchid TV-ul chiar daca Ferrari nu stralucea, ma fascina sunetul ala pur al motoarelor. Acum cu noile V6 si cu sunetul ala de masina de spalat ma ia somnu... Va spun ca la ultimele 2 curse nici nu m-am uitat. Atat de lipsit de interes am fost. M-am uitat la calificari dar la cursa nu!
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru