Red Bull şi-a prezentat noile culori pentru 2016, dar nu-şi face iluzii: "Toro Rosso ne va învinge în prima jumătate a anului"

de Daniel Popescu
Joi, 18.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a dezvăluit noile culori pentru sezonul 2016 înainte de lansarea monopostului programată la testele de la Barcelona, însă echipa anticipează un debut dificil de sezon în care va fi învinsă de Toro Rosso.

Stăm cu capul plecat şi sperăm să producem surprize mai târziu pe parcursul anului.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Red Bull Racing este prima echipă care organizează un eveniment de lansare pentru noul sezon al Formulei 1, chiar dacă acesta s-a referit doar la culorile pentru 2016.

Pe un monopost de anul trecut, cvadrupla campioană mondială a prezentat o nouă înfăţişare vizuală, care include o culoare albastru închis pentru caroserie cu logo-ul Red Bull scris proeminent în roşu pe plăcile exterioare. În plus, carcasa motorului este vopsită în galben şi include celebrul taur roşu, iar la baza acesteia apare şi logo-ul producătorului de ceasuri TAG Heuer, brandul folosit în acest an pentru motoarele furnizate de Renault.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, nu-şi face însă iluzii pentru noul sezon. Britanicul anticipează că Toro Rosso, a doua echipă a grupului, va fi mai puternică în prima jumătate a sezonului, întrucât va utiliza motoare Ferrari de la sfârşitul sezonului trecut.

"Stăm cu capul plecat şi sperăm să producem surprize mai târziu pe parcursul anului.

Ştim că prima jumătate a anului va fi diferită. De exemplu, Toro Rosso a câştigat 0.8 secunde datorită unui motor diferit, iar asta este o cantitate semnificativă de performanţă. Sperăm să facem progrese similare pe parcursul anului", a explicat el.

Rio Haryanto, confirmat la Manor

Între timp, Manor a finalizat linia de piloţi pentru sezonul 2016, după ce a anunţat semnarea unui contract cu pilotul indonezian Rio Haryanto.

În vârstă de 23 de ani, Haryanto a ocupat locul 4 în clasamentul GP2 în sezonul precedent, în care a obţinut 3 victorii şi 5 podiumuri, însă poziţia sa în cadrul echipei se datorează pachetului de aproximativ 13 milioane de euro cu care contribuie la bugetul echipei.

Astfel, Manor va fi singura echipă care foloseşte debutanţi în sezonul 2016, întrucât Haryanto va fi acompaniat de Pascal Wehrlein. În urma acestui anunţ, grila de piloţi pentru sezonul 2016 este completă.

Rio Haryanto, confirmat la Manor

Via Red Bull Racing, Manor

Comentarii (10)

  • Foarte frumoase culori, insa asta nu-i da aripi :) !!
    Vorba romanului " „Red Bull nu-ţi dă aripi”..............
    8 2
  • Impecabil ca de fiecare data acest monopost RBR. Daca ar avea si un motor pe masura ar ingheta concurenta, din nou.
    10 4
  • @Ric Lasa s-o mai inghete si altii :)
    2 2
  • GTS FZR 2000
    Evident ca este impecabil, pentru ca este monopostul din sezonul trecut. Nu au prezentat noul monopost ci doar noua schema... de culori si pozitionarea sponsorilor.
    6 2
  • dar cum va dati seama ca este impecabil?
    1 0
  • Kantos kan
    gts frizer 20@
    evident este impecabil?pentru ca este carcasa de anul trecut?
    deci nu stiam ca Red Bull e sponsor si TagHeuer ceasornicaru motorist....
    0 4
  • Foarte frumos monopostul Redbull ca in fiecare an, mereu mi-au placut cum sunt facute, pacat de motorizare si ar fi cam jenant sa ii bata Toro Rosso. Sunt curios ce prezinta maine Scuderia Ferrari.
    3 2
  • Am ajuns sa avem indonezieni in F1??? Noroc ca n-are o masina mai de Doamne ajuta, ca-i lua locul lui Maldonado.
    0 1
  • GTS FZR 2000
    @Kantos kan: Esti cam prostut, am spus foarte clar ca este masina de anul trecut cu noua varianta de sponsori. Daca nu stii sa citesti, asta este, vezi ca scrie acelasi lucru si in articolul de mai sus.
    4 0
  • GTS FZR 2000
    P.S. Cei de la Williams au prezentat monopostul pentru 2016.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru