Red Bull va renunţa din nou la senzorul FIA pentru combustibil în cazul unor erori de măsurare

de Daniel Popescu
Duminica, 30.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Red Bull va renunţa şi în cursa de la Sepang la utilizarea senzorului FIA pentru debitul carburantului în cazul apariţiei unei erori de măsurare, chiar dacă ar risca o excludere din clasament.

Esential 100 de kilograme pe ora este debitul maxim al carburantului in rezervor, conform regulamentului tehnic
Excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei din cauza depăşirii debitului maxim pentru curgerea carburantului în rezervor şi utilizarea unui dispozitiv de măsurare neomologat nu are niciun efect asupra planurilor Red Bull pentru cursa de duminică de la Sepang.

După o serie de declaraţii evazive făcute la mijlocul săptămânii, şeful Christian Horner a dezvăluit sâmbătă seară că Red Bull va aborda şi în Marele Premiu al Malaysiei exact aceeaşi strategie: în cazul în care senzorul va furniza date eronate, echipa va renunţa la el în favoarea propriului dispozitiv, chiar dacă într-o astfel de situaţie riscă o nouă excludere din cursă.

Intr-o situaţie similară, am lua aceeaşi decizie şi astăzi.

Christian Horner
Sef Red Bull
"A fost o decizie luată în timpul cursei.
Ni s-au prezentat faptele: am avut un senzor despre care am crezut că are erori şi am adoptat un dispozitiv despre care am crezut că oferă date corecte. Regulamentul este foarte clar. Aceasta a fost decizia şi, într-o situaţie similară, am lua aceeaşi decizie şi astăzi"
, a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

▶ Povestea excluderii lui Ricciardo de la Melbourne

Red Bull Racing a achiziţionat cinci senzori noi pentru debitul carburantului înaintea Marelui Premiu al Malaysiei, însă unul dintre ei a oferit date eronate încă de la prima sesiune de antrenamente. Acest lucru l-a determinat pe Horner să propună renunţarea completă la regula care limitează debutul carburantului la 100 kilograme pe oră. 

Sebastian Vettel a obţinut locul doi pe grila de start în spatele lui Lewis Hamilton, în timp ce coechipierul său Daniel Ricciardo va lua startul de pe locul cinci.

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică, cu începere de la ora 11:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România va trece la ora de vară, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00.

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via F1Fanatic

Comentarii (1)

  • Va primi si Ricci punctele inapoi,iar RBR in 3,4 curse se va apropia de Mercedes,AN are capacitatea de a imbunatati masina pe parcursul seonului si aceea ultima cursa cu puncte dubla s-ar putea sa functioneze excelent pt RBR si Vettel.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru