Red Bull: "Webber ar fi fost campion dacă nu exista Vettel"

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Mark Webber ar fi fost un potenţial campion mondial în cazul în care nu l-ar fi avut coechipier pe Sebastian Vettel.

Webber a avut câteva curse fantastice şi a avut ghinion ca Vettel a apărut pe scena pe parcursul carierei sale. Fără Vettel, era un potenţial campion mondial.

Christian Horner
Pilot Red Bull
Mark Webber a ales să părăsească Formula 1 la capătul a cinci sezone în care a stat în umbra coechipierului său Sebastian Vettel, care a cucerit patru titluri mondilae consecutive.

Văzut de o parte a fanilor drept un pilot modest din cauza celor numai nouă victorii obţinute pentru Red Bull, australianul este lăudat de Christian Horner pentru prestaţiile sale. Şeful campioanei mondiale afirmă că Webber ar fi putut câştiga titlul mondial în Formula 1 dacă nu ar fi avut un coechipier atât de puternic precum Vettel.

"Oamenii au subevaluat cât de bun este Vettel şi prin urmare este extrem de dificil să lupţi împotriva lui în fiecare săptămână. Numai o dată cu trecerea timpului îşi va da seama şi Webber cât de bun este şi a fost Vettel.

Asta pune performanţele sale într-o altă perspectivă. Webber este un pilot foarte bun."

Webber a jucat un rol important în echipă si a contribuit la dezvoltarea monopostului, la punctele din clasamentul constructorilor.

Christian Horner
Sef Red Bull
"A avut o bună reputaţie pentru performanţele pe un singur tur de circuit în prima parte a carierei şi numai nivelul ridicat la care a evoluat consecvent Vettel a pus lucrurile într-o perspectivă diferită pentru Webber. A avut câteva curse fantastice şi a avut ghinion ca Vettel a apărut pe scena pe parcursul carierei sale. Fără Vettel, era un potenţial campion mondial", a declarat britanicul.

În plus, Horner susţine că punctele obţinute de Webber pe parcursul anilor au fost decisive pentru cele patru titluri mondiale consecutive obţinute de Red Bull începând din 2010.

"Webber a jucat un rol important în echipă, a contribuit la dezvoltarea monopostului, la punctele din clasamentul constructorilor şi prin cele nouă victorii pe care le-a obţinut.

Cele patru titluri la constructori nu ar fi fost posibile fără el. A jucat un rol cheie", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • "Cele patru titluri la constructori nu ar fi fost posibile fără el. A jucat un rol cheie"
    Doar 3 as spune ca n-ar fi fost posibil - anul acesta doar Vetel are mai multe puncte decat echipele Mercedes si Ferrari
    20 1
  • Webber
    Cum sa fie campion cand masina lui mereu avea cate o problema, multi21 sau cand aripile lui erau inlocuite ca sa satisfaca pe altcineva. H Marko l-a scos campion pe vetel si asa a ramas.
    17 8
  • @Cyrus Vettel are mai multe puncte decat cele doua echipe si datorita faptului ca Webber le-a incurcat si s-a clasat uneori pe locul doi, le-a luat puncte, si-a facut treaba.

    De fapt ceea ce incearca Horner sa spuna e ca Vettel cu aceeasi masina a batut un posibil campion mondial :)) Asta ca sa nu mai spuna lumea ca Vettel a avut o gluma de coechipier.
    Eu cred ca Massa din 2008 cu masina Red Bull se batea de la egal la egal cu Vettel. Webber nu e Vettel. Webber e un Button, un Nico Rosberg care ies in evidenta doar cand au cea mai buna masina. Ramane de vazut ce va face si Vettel cand nu va mai avea cea mai buna masina. E posibil sa intre in aceasta categorie... Piloti de conjunctura au mai existat si vor mai exista in F1. Sunt doar oamenii norocosi la locul potrivit. E vorba de sansa. Poate Maldonado va avea cel mai rapid monopost si ia titlul. Inseamna ca e mai bun decat Vettel sau Alonso? In nici un caz.

    Atat Webber cat si Newey sunt la Red Bull de prin 2005-2006. Si monopostul s-a afirmat incepand cu 2009-2010. Ceea ce a favorizat echipa Red Bull a fost schimbarea de regulament de care au profitat. Oamenii potriviti in momentul potrivit. Si e posibil ca echipa Red Bull sa dea lovitura si pe urma sa se retraga din F1. Si ce dor o sa-mi mai fie de circ...
    15 8
  • ferr1 - iar dai dovada de prostie ... jocul e in echipa !!! ce dracu nu intelegi ? pilotul dezvolta masina !!!!! de ce soferul tau preferat-Alonso , nu a reusit sa dezvolte masina Ferrari lasata de Schumi ??? Daca scuderia ar fi mers pe mana lui Massa , alta era soarta echipei acum ... ei au adus un sofer cu bani de la Santander ... sa le fie de bine !!!! Vreau sa te vad ce postari vei avea peste un an ... sper sa nu lingi alti ciorapi ....
    6 5
  • csuli82
    nu sunt neaparat fan Vetel dar daca va uitai la F1.com putet vedea ca e singurul pilot gasit in padoc dupa ora inchideri.Pe vremuri Sena si Schumacher mai ramineau pentru teste suplimentare. Alonso se duce in munti cu echipa la ture de supravietuire nicdecum de castigare f1
    12 8
  • @Csuli82

    daca nu te superi ...
    de unde stim cine ramane in padock si cine nu ... dupa asa zis ora inchiderii

    mersi de raspuns
    5 4
  • Stie toata lumea ca il admir pe Vettel, insa nu-l poti compara cu Senna sau Schumacher. Vettel, ca si ceilalti piloti din ziua de azi nu stiu ce e aia o depasire, si nu din vina lor, da' la prima miscare de volan sunt trimisi la boxe. Eu cursele lu' Senna nu le-am urmarit, am inceput sa ma uit la F1 la vreo doua curse dupa ce a murit, insa din ce-am mai discutat si eu cu unii mai trecuti prin viata am inteles ca DACA mai traia Senna, probabil ca Schumi n-ar fi avut 7 titluri mondiale. Din ce-am vazut in filmulete si in cateva curse d-ale brazilianului, era un nebun, dar un nebun in sensul bun. Omu' n-avea limite, pilota la extrem. Pentru Senna F1 a fost o pasiune, pentru ceilalti...o modalitate de-a face bani. Acum, trecand la Schumacher, el a fost un pilot care "mangaia" volanul, acceleratia, frana...tot. Era de-un calm enervant. Nu putem sa vorbim de Farina, Fangio, Ascari, Jackie Stewart, Jack Brabham sau Fittipaldi, ca pe ei nu i-am prins. Fiecare a fost reprezentativ pentru perioada lui, dar doar Schumacher si Senna vor ramane pentru totdeauna in mintea pasionatilor de F1. Cu riscul de a-mi atrage multe antipatii, va spun ca dintre toti pilotii aflati pe grila in acest moment, Vettel e de departe cel mai bun, dar comparandu-l cu ce este acum in F1. Desigur, atat Senna cat si Schumacher au beneficiat de masini bune, ca de altfel TOTI campionii din istoria F1, insa ei pe langa masina si noroc au avut si ceva ce se numeste TALENT!
    Revenind la subiect, ca vad ca toata lume-l plange pe Webber: daca era un pilot extraordinar, dupa cursa de la Abu Dhabi din 2010 pleca la alta echipa si-l vedeam si noi cum se poate bate cu Vettel fara ordine de echipa. A fost exact ca si Barrichello, care daca nu era coechipier cu Schumacher, n-avea nici jumatate din victoriile pe care le are acum. Pai imi vin acum in minte cateva curse: Nurburgring, Hungaroring, Monza si Indianapolis din 2002, Monza 2004. Asadar, din 11 victorii 5 i-au fost facute cadou de Schumacher. Ok, o sa-mi spuneti ca el i-a dat la curse lu' Schumacher de l-a facut campion mondial, insa va intreb acelasi lucru: de ce n-a plecat la alta echipa?
    Cu speranta ca nu v-am plictisit si ca v-am pus un pic sa va ganditi daca n-ar fi bine sa cititi "Cavalerii riscului", va multumesc! Asta pentru cei care inca n-au citit-o...inca.
    5 4
  • unul . daca tu il compari pe massa cu alonso ,eu nefiind fan alonso inseamna ca te uiti la formula 1 doar pt ca nu iti e interzis.a specificat bine lucrurile cel care isi spune ferr ,ne place sau nu vettel e un campion mondial exact in aceleasi conditii in care a fost si schumacher.atunci ajunsese lumea sa l injure pe michael cum il injura acum pe vettel.cand ai o masina la ani lumina de ceilalti sa fii idiot sa nu reusesti sa devii campion mondial.parerea mea e ca vettel nu e de categoria lui kimi ,hamilton ,alonso dar in urmatorul an si anii imi va dovedi daca ma insel sau nu
    4 6
  • Vom vedea cine e Vetel abia atunci cand va avea a doua- a treia masina si apoi sa se bata pt titlu. Sa vedem pe ce loc iese in clasament. Adulatorii lui de circumstanta se vor reorienta imediat. Alonso Hamilton Kimi sunt mai buni, oricare din ei. Cand ai o masina perfecta si Button castiga titlul. Ba chiar si Maldonado castiga curse.
    3 4
  • think before u drive
    probabil ati uitat cum preferatul vostru vettel plangea la inceputul campionatului pt nu avea ce mai rapida masina si era de la locul 3 in jos. acolo sa vazut clar ca dca nu are o masina nu rapida foarte rapida nu mai este el invincibil. dar poate vdm la anul daca o sa fie echilibrate masinile cat de bun este.
    2 3
  • think before u drive
    da sunt fan alonso dar recunosc meritele unui pilot bun. dar vettel deocamdata nu a demonstrat daca cu o masina de locul 3 in jos se poate bate la victorii.
    2 3
  • Singaporezul
    Webber ar fi fost potential vicecampion(nu aiesit pe locul 2 in campionat niciodata)!! Unii nu isi dau seama la ce nivel a ajuns Vettel,el a demonstrat deja ca poate sa castige cu o masina mai slaba(torro rosso-ceea ce predecesorii lui nu au putut !!!!),si in urmatori anii (cand va veni "LaFerrari ")o sa-i vindece pe toti de rautate.Atat
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru