Renault anunţă creşteri notabile ale puterii motorului la Hockenheim

de Daniel Popescu
Sambata, 19.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Veşti bune pentru Red Bull Racing: Renault a dezvăluit că ultima versiune de software a avut ca efect o "creştere notabilă" a puterii motorului.

Am rulat ultima versiune de software pentru toate monoposturole, iar îmbunatăţirile au fost notabile în privinţa puterii motorului cu combustie internă.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault Sport F1
Principalul motiv pentru care Red Bull Racing nu reuşeşte încă să lupte cu regularitate pentru victorii cu Mercedes este motorul mai slab furnizat de Renault, despre care se spune că are cu circa 70 de cai putere mai puţin decât cel al constructorului german.

Renault a furnizat însă în antrenamentele libere din Germania o nouă versiune software, iar oficialii francezi afirmă că aceasta a condus la o "creştere notabilă" de putere, fără menţionarea unor date exacte.

"Am rulat ultima versiune de software pentru toate monoposturole, iar îmbunatăţirile au fost notabile în privinţa puterii motorului cu combustie internă. Suntem încrezători că software-ul va funcţiona bine după evaluările din testele de la Silverstone şi după ce vineri am observat rezultate corelate.

De asemenea, sâmbătă ne aşteptam să facem încă un pas înainte, după ce vom analiza toate datele", a precizat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault Sport F1.

Îmbunatăţirile celor de la Renault ar putea explica cel puţin parţial rezultatele înregistrate de Red Bull în antrenamente. Daniel Ricciardo a fost al treilea în a doua sesiune de antrenamente libere din Germania şi a fost cu numai o zecime de secundă mai lent decât liderul Lewis Hamilton. Pe de altă parte, progresele cvadruplei campioane mondiale se datorează şi eliminării suspensiei active FRIC de pe toate monoposturile.

De îmbunatăţirile celor de la Renault vor profita şi Lotus, Toro Rosso şi Caterham, ceilalţi trei clienţi ai constructorului francez. 

▶ Avancronica Marelui Premiu al Germaniei: sub dominaţia FRICii

Marele Premiu al Germaniei la TV

Marele Premiu al Germaniei va avea loc la orele obişnuite pentru o cursă desfăşurată în Europa: 

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 17 iulie 11:00 -
Antrenamente 2 vineri, 17 iulie 15:00 -
Antrenamente 3 sambata, 18 iulie 12:00 -
Calificari sambata, 18 iulie 15:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 19 iulie 15:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Renault Sport F1

Comentarii (1)

  • Ramane de vazut in cursa cum se vor descurca echipele motorizate de Renault, desi dupa ultimele antrenamente de astazi nu am remarcat vreo "performanta notabila" din partea vreuneia dintre ele.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru