Renault, Lotus şi Virgin au primit acordul de a-şi schimba numele

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.11.2011
Renault, Lotus şi Virgin au primit acordul echipelor rivale de a-şi schimba numele începând din sezonul 2012, potrivit unor surse prezente la întâlnirea Comisiei F1 de la Geneva.

Controversele privind utilizarea numelui Lotus de către două echipe de Formula 1 vor înceta începând de anul viitor, după ce Comisia F1 a aprobat joi seară la finalul întâlnirii de la Geneva schimbarea numelor pentru Renault şi Lotus.

În cadrul aceleaşi întâlniri, Comisia F1 a acceptat ca şi Virgin Racing să-şi schimbe numele tot din 2012. Informaţiile au fost dezvăluite de mai multe surse din cadrul echipelor participante la întâlnire, însă FIA nu va face niciun comunicat oficial pe acest subiect, întrucât deciziile trebuie ratificate în prealabil de Consiliul Mondial al FIA, care se va reuni în 7 decembrie.

TEAM LOTUS DEVINE Caterham

Team Lotus, echipa care concurează în Formula 1 începând în sezonul 2010 sub patronajul lui Tony Fernandes, va fi redenumită în Caterham, după numele constructorului britanic achiziţionat de omul de afaceri malaezian la începutul acestui an. Echipa concurează în prezent sub licenţă malaeziană.

RENAULT DEVINE LOTUS

Renault, echipa care poartă numele constructorului omonim încă din 2002 după ce a cumpărat Benetton va fi redenumită în Lotus. În prezent, constructorul Renault nu mai este implicat în cadrul team-uluii de la Enstone, acţionarii echipei fiind fondul luxemburghez de investiţii Genii Capital şi constructorul britanic Lotus, aceasta fiind şi explicaţia pentru schimbarea numelui.

Echipa concurează deja sub licenţă britanică.

VIRGIN RACING DEVINE MARUSSIA

Virgin Racing, una dintre cele trei echipe care au debutat în Formula 1 în 2010, îşi va schimba numele în Marussia, după numele constructorului rus care a cumpărat un pachet majoritar din acţiunile echipei la finalul anului trecut. Echipa concurează deja sub licenţă rusească. Compania Virgin va rămâne în cadrul echipei ca simplu partener şi sponsor.

Cel mai probabil, un anunţ oficial din partea FIA în privinţa schimbării numelor celor trei echipe va fi făcut după întrunirea Consiliului Mondial al FIA din 7 decembrie.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru