Renault va utiliza sistemul KERS in Australia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Renault este prima echipa care confirma ca va folosi sistemul KERS in prima cursa a sezonului de la Melbourne.

Renault este una dintre putinele echipe care s-au declarat satisfacute inca de la bun inceput de rezultatele obtinute cu sistemul KERS in testele din aceasta iarna.

Desi echipa a avut mai multe probleme tehnice in primele teste cu noul monopost R29, directorul tehnic Bob Bell si-a exprimat inca din luna februarie satisfactia pentru rularea in deplina siguranta a sistemului.

In acest context, nu este deloc o surpriza ca Renault a decis sa utilizeze sistemul KERS in cursa de la Melbourne, devenind astfel prima echipa care confirma folosirea acestei tehnologii in 2009.

McLaren, BMW-Sauber si Ferrari, cele mai importante echipe din sezonul trecut al Formulei 1, nu au luat inca o decizie finala in aceasta privinta. Totusi, este cert faptul ca mai mult de jumatate dintre echipe nu vor concura cu KERS in prima cursa, intrucat Williams, Toyota, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing, Force India si Brawn GP au confirmat oficial ca amana introducerea KERS pentru urmatoarele curse ale sezonului.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • punctaj f1 champ
    am si eu o nelamurire: de ce nu se puncteaza rezulatele testelor de la jerez de exemplu, iar anumite stiri valoreaza aproape 10 puncte. Mi se pare stupid.
    Rezultatele concrete din cadrul unei sesiuni de teste sau oficiale ar trebui sa aiba o pondere mai mare(sau macar sa fie punctate) decit nu stiu ce declaratie care n-are oricum vreo relevanta.
    0 0
  • @nemetleo
    Testele de la Jerez nu se puncteaza pentru ca reprezinta prima si ultima sesine de teste din F1 CHAMP 2009. In cazul in are testele erau permise si in timpul sezonului, ar fi fost punctate la fel ca anul trecut.
    0 0
  • da
    un avantaj care pune renault in postura de candidat la podium:)
    0 0
  • -21
    de ce imi apare la stirea asta -21 pct. nu inteleg
    0 0
  • scuze
    am gresit calculul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru