Robert Vişoiu a câştigat a doua cursă de GP3 de la Valencia

de Daniel Popescu
Luni, 17.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a obţinut duminică pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia prima victorie din carieră în competiţia GP3 după ce a dominat a doua cursă cu autoritate.

Esential 15 puncte a obtinut Visoiu pentru victorie de la Valencia
7 este pozitia ocupata de Visoiu in clasamentul general dupa victoria de la Valencia
Pilotul român Robert Vişoiu a obţinut duminică una dintre cele mai mari performanţe din istoria sporturilor cu motor din România. Piteşteanul în vârstă de numai 17 ani a câştigat a doua cursă din cadrul etapei de la Valencia din cadrul competiţiei GP3, a treia ca importantă după Formula 1 şi GP2.

Pilotul echipei MW Arden a plecat din pole position, a rezistat atacurilor din primele tururi ale lui Aaro Vainio şi a câştigat cursa cu un avans de peste şapte secunde în faţa sa şi a coechipierului său Carlos Sainz Jr.

"Încă nu reuşesc să conştientizez importanţa rezultatului. După ce ne vom reveni vom încerca să înţelegem acest succes istoric. Sincer, ne-am depăşit aşteptările în cursa a doua de la Valencia.

Am încercat să rămân calm, să nu fac greşeli şi să fiu atent doar la ceea ce am în faţă, adică circuitul liber", a declarat el după ce a sărbătorit victoria pe podiumul de premiere.

Încă nu reuşesc să conştientizez importanţa rezultatului. Nne-am depăşit aşteptările în cursa a doua de la Valencia.

Robert Visoiu
Pilot MW Arden
Vişoiu a plecat din pole position în cursa a doua datorită locului opt ocupat în prima cursă, întrucât în GP3 funcţionează regulă grilei inversate. În această primă cursă el a plecat de pe locul nouă al grilei şi şi-a păstrat poziţia până cu cinci tururi înainte de final, când l-a depăşit pe italianul Dino Zamaparelli.

Vişoiu a obţinut patru puncte pentru prima cursă şi 15 puncte pentru victorie, acumulând în total 21 de puncte cu care ocupă locul şapte în clasamentul general.

O altă victorie recentă de prestigiu obţinută de un român este cea a lui Mihai Marinescu, care a triumfat într-o cursă de Formula 2 pe circuitul de la Monza în 1 octombrie 2011.

Probabil însă că cea mai mare performanta din istoria sporturilor cu motor din România rămâne victoria lui Petre Cristea din Raliul Monte Carlo din 1936. 

Comentarii (11)

  • eu_ferrari
    BV Robert si la mai mare!
    ink macar 5-6 victorii sezonul acesta! ;)
    29 0
  • BRAVO !
    17 0
  • Frumos, felicitari Robert.
    Se poate vedea undeva cursa inregistrata ?
    12 0
  • Bravo.
    11 0
  • iceman
    @oablo256r
    in seara asta pe eurosport 2 de la 17:30
    7 0
  • iceman
    scuze pablo256r
    4 0
  • Bravo Robert! In sfarsit un pilot roman cu sanse de a ajunge in F1.

    Si Popescu, iar esti rau. Sau prost informat. Sau nepriceput. Ce legatura are o vicctorie (sau mai multe) in defuncta Formula 2 - un campionat care n-a contat niciodata pentru nimic -, cu o victorie in GP3?
    Robert a batut super piloti in GP3!
    Iar Petre Cristea... tot respectul, dar erau alte vremuri...
    Din punctul meu de vedere performanta lui Robert e cea mai importanta!
    8 1
  • Bravo lui!
    4 0
  • merci iceman
    3 0
  • @Petre
    Nu esti prost informat,ai perfecta dreptate.Stima
    2 0
  • ciprian
    am trait cursa cu sufletul la gura ..credeam ca se vor apropia de el dar robert a fost tare tare..inca in ultimele 2 tururi a mai pus 3 secunde si ia lasat la 7 secunde in spate...toata stima si respectul....bravo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru