Rosberg a câștigat în Mexic după o secetă de patru luni! Dublu abandon pentru Ferrari

de Daniel Popescu
Duminica, 01.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obținut victoria în Marele Premiu al Mexicului în fața coechipierului său Lewis Hamilton, în timp ce Valtteri Bottas a profitat de o pană a lui Sebastian Vettel și de un Safety Car pentru a obține ultimul loc pe podium pentru Williams.

Esential 4 este numarul curselor castigate de Nio Rosberg in acest sezon
4 luni au trecut de la ultima victorie a lui Nio Rosberg in sezonul 2015
3 este numarul curselor in care Lewis Hamilton a ocupat locul 2
2 este numarul podiumurilor obtinute de Valtteri Bottas in sezonul 2015
Formula 1 a reveni în Mexic după o absență de 23 de ani, iar fanii au luat cu asalt tribunele care s-au dovedit neîncăpătoare. Cântecele fredonate de public au fost însă cu mult peste spectacolul înregistrat pe circuit, care pe alocuri a lăsat de dorit din cauza numărului scăzut de dueluri roată la roată.

Nico Rosberg și Lewis Hamilton au evitat un nou duel controversat după incidentul de la Austin, iar germanul și-a păstrat prima poziție în ciuda unei tentative a britanicului în primul viraj.

Cei doi piloți ai echipei Mercedes s-au distanțat rapid de restul plutonului, iar după prima serie de intrări la boxe și-au creat un avans de peste 25 de secunde de rivali. Acest lucru le-a permis ambilor piloți să efectueze o a doua serie de opriri la boxe ca măsură de precauție fără să piardă pozițiile, în ciuda nemulțumirilor lui Hamilton, care a cerut explicații concrete pentru schimbarea bruscă a strategiei.

Rosberg a reușit să-și păstreze avansul de trei secunde până la intrarea Safety Car-ului pe circuit, însă acest eveniment nu a schimbat cu mult datele problemei. Germanul a păstrat constant un avans de peste o secundă și în ultimele 15 tururi și a câștigat pentru prima oară după Marele Premiu al Austriei din luna iunie. Hamilton s-a mulțumit astfel doar cu locul doi, însă britanicul și-a asigurat matematic titlul mondial după victoria obținută în Statele Unite. 

Red Bull și Ferrari luptă, Williams câștigă

Valtteri Bottas l-a depășit într-o manieră agresivă pe Kimi Raikkonen.


În contextul în care cei doi piloți Mercedes au fost de neatins, Red Bull Racing și Ferrari au luptat pentru ultima poziție pe podiumul de premiere.
Daniil Kvyat l-a depășit la start pe Sebastian Vettel, iar coechipierul său Daniel Ricciardo a încercat să facă același lucru, iar cei doi și-au lovit pneurile.

Australianul a continuat fără probleme, însă Vettel a făcut pană și a fost nevoit să intre la boxe. Incidentul le-a permis celor de la Red Bull să se instaleze pe locurile 3 și 4, însă amenințarea Ferrari a fost înlocuită de cea reprezentată de Williams.

Mai întâi, Valtteri Bottas l-a depășit într-o manieră agresivă pe Kimi Raikkonen, urcat în prima jumătate a plutonului după ce a amânat prima intrare la boxe ca urmare a startului din coada grilei. Pilotul Scuderiei Ferrari a abandonat cu o defecțiune la suspensia de pe puntea spate, iar Bottas și coechipierul său Felipe Massa au fost printre primii care au intrat la boxe.

Un accident suferit de Vettel după un derapaj necontrolat a schimbat datele problemei.


Acest lucru le-a permis să-l depășească pe Ricciardo, însă australianul a reușit ulterior să recupereze un loc în fața lui Massa. Un accident suferit de Vettel după un derapaj necontrolat a schimbat datele problemei: Bottas a reușit să treacă rapid de Kvyat datorită unor pneuri medium mai proaspete și mai bine adaptate condițiile circuitului și a obținut astfel al doilea podium din acest sezon.

Red Bull Racing a fost nevoită să se mulțumească doar cu locurile 4 și 5 prin Kvyat și Ricciardo, Massa și-a trecut în cont locul șase în fața lui Nico Hulkenberg, în timp e Sergio Perez, favoritul publiclului local, a fost singurul pilot care a optat pentru o singură oprire la boxe. Mexicanul care concurează pentru Force India a terminat pe locul opt în fața propriilor suporteri, iar Max Verstappen (Toro Rosso) și Romain Grosjean (Lotus) au completat topul primilor 10.

Pastor Maldonado (Lotus) a terminat la granița punctelor în fața lui Marcus Ericsson (Sauber), Carlos Sainz (Toro Rosso), Jenson Button (McLaren) și a celor doi piloți de la Manor, Alexander Rossi și Will Stevens.

Pe lângă Vettel și Raikkonen a abandonat și Fernando Alonso, care s-a retras încă din primul tur din cauza unor defecțiuni la motorul Honda al monopostului McLaren.

De asemenea, a mai abandonat și Felipe Nas (Sauber).

Mexic - Rezultate cursă:

Loc Pilot Echipa Tururi
1 Nico Rosberg Mercedes 71
2 Lewis Hamilton Mercedes 71
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 71
4 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 71
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 71
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 71
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 71
8 Sergio Perez Force India/Mercedes 71
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 71
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 71
11 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 71
12 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 71
13 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 71
14 Jenson Button McLaren/Honda 71
15 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 69
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 69
- Felipe Nasr Sauber/Ferrari 57
- Sebastian Vettel Ferrari 50
- Kimi Raikkonen Ferrari 21
- Fernando Alonso McLaren/Honda 1

Comentarii (61)

  • si Button ii mai lasa victorii lui Barichello dupa ce si-a asigurat titlul; Ham nu a atacat pe final cum ar fi facut in mod obisnuit, s-a maturizat, e mai calculat
    17 18
  • barichello vs button era o chestiune de temperatura a circuitului si folosire a pneurilor specifica fiecarui pilot
    8 3
  • McLarenMircea
    repetentii Ferrari
    16 31
  • Prima data cand renuntz la cursa (turul 27) si-mi pun un film...
    29 3
  • Circuit slab neinteresant parerea mea...neatractiv....ca sa nu mai spun de teatrul ieftin aruncat de cei de la Mercedes...penibil pentru Rosberg nici macar o bucurie falsa nu stia sa afiseze pe fata la sfarsit
    21 7
  • @Mircea vezi-ti de Alonso, mai bine nu mai comenta ca un copil, ai o varsta parca. Vettel si Raikkonen au avut un ritm extraordinar, similar cu Mercedes.. mai ales Vettel, ghinion+ nervi.. asta a fost, daca un idiot iti mananca cursa ca "el nu cedeaza, el e dur" desi nu prea avea ce sa cedezse.. daca era duel era altceva. O prostie a fost acolo. Vettel nu a avut greseli asa de mari de ani de zile, Raikkonen.. nu stii ce a fost cu el, pacat de cursa pe care o facea. Aiurea..Ferrari a avut ghinion,dar asta este, e doar o cursa, pacat ca a fost si o mIza la mijloc,care conta destul de mult.
    Felicitari celor doi piloti de la Force India si lui Max. Nu stiu de ce nu se incearca, trecand peste "taxa" ceruta, sa se mentina asemenea curse in calendar.. ce public.
    24 9
  • Iliescu
    Ce a facut Vettel multiplul campion? I-a tremurat piciorul pe pedala? Putina presiune si hop ...suntem depasiti de situatie..Si lumea radea de Alonso. Macar ala a ajuns pana in finala de 2 ori. Vettel si-a ratat prima sansa. De la anul vrea la Mercedes ca e masina mai buna...dar fara Ham sau Rosberg ca aia sunt buni. Sa vina cu Rai la pachet ca sa-i fie comod..of, of, of Ferrari ce s-a ales de voi?
    23 40
  • Mie imi place circuitul, are linia aia dreapta interminabila si ofera adrenalina acestui sport.
    7 7
  • @McLarenMircea ... și "premianții" McLaren ... bietul Alonso, după 17 GP-uri de progrese, nici măcar un tur nu a reușit să facă ... și măcar dacă ar fi fost vina lui, cum a fost a lui Vettel că a dat-o prin garduri ...
    17 7
  • @iliescu cred ca nu l-ai vazut pe Hamilton sub presiune, stai linistit, Ferrari are toate elementele pentru a deveni campioana. O greseala ca asta facuta de Vettel nu i se intampla prea des, toti campionii gresesc, Schumacher cand a intra in " wall of chamoions" ? A, da.. era prea slab. Greseli fac toti, nu le bagi un soft si atat, se numesc erori de pilotaj.
    Ferrari sta bine, nu stiu unde te uiti cand spui lucru ala despre echipa, idk.
    24 9
  • Champions*
    7 5
  • Nu inteleg de acestui ricciardo i ss permite atata libertate in f1, anul asta s_a implicat ai in lupta pentru titlu, s_a dus ca berbecul in rosberg diminuindu_i dramatic sansele la titlu, cursa trecuta la percutat pe hulk, acum a dat in vettel, oricat de multi bani ar avea si oricat de protejat ar fi, echipele mari nu il vor contracta.
    6 12
  • Iliescu
    @Alexshaf - Daca la anul Ferrari nu o sa fie capabila sa atace titlul, Vettel va pleca. Nu e prosy ca Alonso sa-si ingroape tineretea intr-o echipa ce nu poate castiga.
    20 4
  • @....

    Ce victorii a primit Barichello de la Button daca acesta si-a asigurat titlul in penultima cursa?
    9 2
  • Mai mult sau mai putin, Ferrari, Williams, McLaren trebuie sa revina urgent pentru binele F1. Nu sunt subiectiv, nu fac statuie nimanui ca @Mircea, dar de ce sa fim ipocriti? Daca nu vezi niate lucruri.. nu vrei defapt. Alonso e bun, n-are masina, Vettel poate sa castige si intr-un Sauber ca pentru fanii care au jurat ca nu il sufera, tot nu e bine. Daca nu vezi partile bune si pe cele mai putin bune.. a tuturor pilotilor si "venerezi" un pilot... esti usor pe alta cale. #ForzaFerrari !!
    17 3
  • Niste* Ale tuturor* cer scuze pentru greseli, dar nu sunt le pc, aiurea.
    6 2
  • Iliescule
    cand alonso ajungea in finala fetel o castiga ... esti tare in vorbe ca un securist
    5 14
  • serban
    @Iliescule Cea mai bună și la obiect replică pe care am citit-o în ultimul an ! Bravo ție, oricine ai fi !
    3 11
  • iliescule
    povestita de Pruteanu:
    cica ca avea un securist un nepot care a concurat la nu stiu ce concurs, el si cu alti doi si a luat locul 3. Un anume Xulescu a luat locul 2. Si face nea securistu o scrisoare ticluita ca nepotul sau a luat un meritoriul loc 3 pe cand Xulescu abia penultimul loc ... cam asa si cu alonso care juca finala :))))))
    5 9
  • Nu am nimic cu absolut nici un pilot(nu sunt un fan inrait al vreunei echipe), dar nu pot ascunde faptul ca m-a amuzat teribil cum Vettel incerca sa treaca de trompeta de Maldonado pentru ca apoi sa o dea de gard. Un campion mondial adevarat isi pastreaza calmul in situatiile cheie. Astazi din pacate nu a aratat ca un campion(ca sa nu mai zic ca saracul delira si avea impresia ca e mai rapid decat pilotii mercedes). Raikkonen si el alt campion("nu stie ca ulciorul nu merge de multe ori la apa"- BV BOTTAS).
    Red Bull as zice ca n-au facut o cursa rea avand in vedere ca au un motor "lesinat".
    Verstappen va ajunge mare de tot.Face el ce face si o pune in puncte.
    Button nu putea mai mult. Alonso nu facea nici el din rahat bici si sa faca si plici asa ca nu a pierdut nimic zic eu.
    Eu zic sa asteptam 2016 pentru ca se anunta mai interesant. Oricum Mercedes sunt departe....e foarte mult de recuperat pentru restul, dar oricum suna mai promitator.
    14 12
  • toti pilotii au gafele lor; pe cei cu titluri ii mai tinem si minte; cu cat mai multe cu atat mai bine
    10 3
  • Asta-i pofta ce-am poftit!!!!!!!!!
    8 29
  • Bogdan
    "Pilotul Scuderiei Ferrari a abandonat cu o defecțiune la suspensia de pe puntea spate"
    Poftim? In ce stare de spirit erati cand ati scris articolul asta?
    12 3
  • pofta mare da sa nu ti se aplece
    8 3
  • lucky70
    O cursa facuta cadou de echipa lui Rosberg...probabil drept compensatie pt ce i s-a impus in alte curse(?)Numai ca,fara saftycar si fara strategia aberanta impusa lui Hamilton....
    Ferrari,dezamagitori!
    Ce interesant ar fi ca Renault sa nimereasca un motor decent!RedBull ar da clasa competitorilor...
    16 4
  • Florin
    Accidentul lui Vettel cred eu ca a venit pe fondul problemelor generale cu franele pe circuitul asta; nu stiu daca din cauza configuratiei circuitului sau a altitudinii. Cert e ca daca se forta un pic mai tare ritmul indiferent carui pilot i se cerea sa raceasca franele: li s-a cerut asta lui inclusiv lui Rosberg si Hamilton; Raikkonen a avut probleme de vineri cu franele, Nasr a abandonat ca i-au cedat franele. Vettel a incercat sa mearga la limita si cred ca l-au tradat si pe el franele.
    14 3
  • Iliescu
    Vettel este un pilot frustrat. In lupta pentru tilul de vicecampion nu a putut treacae de de Maldonado si sa ajunga pe locul 12 nici cu ajutorul DRS-ului dar nici folosindu-si intrebul sau urias talent. Bajca a inceput sa-si caute scuze si sa ceara echipei sa teleporteze monopostul intre masinile Mercedes si fiind depasit cu un tur nu a binevoit sa le faca loc. Maine va fi chemat in sedinta de partid...
    10 16
  • REVIRIMENTUL FERRARI!!! Alonso termina pe 2 macar si se batea pentru titlu pana in ultima cursa! Halal champion! Cica are 4 titluri. Mda, cu Newey alaturi. Se pare ca ridicolul lui Raikkonen este molipsitor. Cel mai penibil cuplu de piloti Ferrari din istorie! Cu o masina impecabila.
    12 24
  • Mistral
    Frumos circuit, mai ales atmosfera. O spuneau si cei de la RTL.
    11 3
  • Fetel ajungea in finala cu Newey de manuta. Alonso se batea cu amandoi. Acum vedem cate parale face un campion facut de masina geniala a lui Newey. Daca in 2016 nu face nimic la Ferrari va merge la Sauber, sa arate ce stie. Sunt un fan Ferrari, inca unul, frustrat si furios.
    15 14
  • Jenant! In situatii aproape identice comisarii de cursa decid diferit. Bottas in fata,Kimi mai rapid intra pe interior in viraj de dreapta. Bottas abandon iar kimi pedepsit. Kimi in fata ,bottas mai rapid,viraj la dreapta, kimi abandon! Comisarii? Nimic!!!!
    Sunt curios cum reactioneaza fanii in Finlanda.
    31 6
  • @Iliescu acum e frustrat, cand face curse bune tot frustrat si slab, nu? Ideea e ca are un psihic puternic, rezista la presiune. Dar asta a fost, nu inteleg greselile lui acum. Toti pilotii au avut curse de genu, faza de la inceputul cursei si startul slab l-au demoralizat putin ( sa nu uitam ce starturi bune a avut sezonu' asta), dupa ajuns pe locul 11 la 5 sec de top 10, a pierdut spatele, de acolo si nervii. Ritmul l-au avut ambii piloti Ferrari.. doar ca au facut greseli, din pacate pentru tine, greseli care nu le fac prea des. Spre deosebire de alti piloti, cand ii iei masina plange. Felicitari inca odata Mercedes, l-au ajutat pe mocofan sa castige.
    7 9
  • @Gino, la diferenta dintre Mercedes si restu', ca putere, fiabilitate si toate cele, iti zic eu ca Vettel e peste Alonso al tau. Alonso a facut greseli destule, toti au facut in F1. Vettel a fortat la maxim, daca ajungea in top 5, ceea ce se si intampla daca nu avea probleme, "Frumoasa recuperare". A, vezi cursa de la Monza din 2008. O zi buna sa ai!
    6 11
  • Deocamdata fetel al tau nu este peste Alonso cand vorbim de Ferrari. A fost peste Alonso cu o masina supersonic facuta de Newey. Deocamdata tu vorbesti despre "deocamdata". Asa cum mori de ciuda ca domina Mercedes asa erau unii fani Ferrari in era Red Bull cu al tau Vetel. Vetel a fost rupt de nexperimentatul Ricciardo, in conditiile in care,sic, masina era facuta pt Vetel. L-au adus la Ferrari ca sa bage masina in zid. Ce sa zic, mare campion. Nici macar nu era umeda pista.
    18 15
  • "Mocofanul" de care vorbesti iti rupe in bucati idolul daca ar fi in aceeasi echipa. Da, sunt fan Rosberg. Sunt genul de fan stupid care se incapataneaza sa tine cu un pilot chiar daca nu e campion. Dintre toti campionii actuali Vetel este cel mai mic. Cu toate cele 4 titluri aduse de Newey.
    14 14
  • Hamilton nu a fost motivat,Bottas s-a razbunat pe Kimi si cred ca merita penalizat,Perez a avut o strategie gresita,Vettel a facut cel putin 4 greseli... o cursa foarte plictisitoare .
    13 1
  • Vettel a fost mai rapid decat Alonso cu ferrari 2012 la Fiorano ... asta spune totul despre comparatia dintre ei ce nu mai tine de Newey etc ... end of story
    6 13
  • Iliescu
    Dragi tovarasi si prieteni, Vettel isi va face valiza si va pleca de la Ferrari din 2017 cand isi va da seama la anul ca va lupta pt eternul loc 2. Intuitia este punctul sau forte. Aici e mai bun decat Alonso sau oricare alt pilot. La intuitie este pe acelasi palier cu Ham (si el a plecat de la Mclaren un castiga curse la Mercedes care abia aduna puncte). In F1 nu trebuie sa fi cel mai bun pilot. Trebuie cea mai buna masina si cel mai slab coechipier posibil. Ati vazut doar cum s-a jucat Mercedes ieri cu concurenta. Fara cuvinte.
    15 2
  • Iliescu
    Si sunt sigur ca daca Will Stevens ar pilota un Mercedes...ar castica curse.
    12 3
  • bogdan
    SPECTACOL IN TRIBUNA, pe cicuit nu prea, Rosberg primeste cadou victoria, Kimi forteaza fara rost, Bottas evident mult mai rapid si era chestiune de cateva zeci de secunde sa il depaseasca ( pacat, cu putin noroc avea sanse si la podium), Vettel neputincios ( probabil problema franelor ) in rest mai nimic, ce poate aduce interesant Brazilia? sezon demult incheiat, asteptam 2016
    9 1
  • serban
    Trist, trist rău pentru calitatea acestui site, nici autorul și nici postacii anti Vettel, nu au remarcat că acesta a fost la paritate, ca și performanță, cu Mercedes, până aproape de abandon, deși nu a avut cale liberă și a fost încurcat de cei pe care îi depășea ! Mă întreb unde ar fi fost fără pana provocată de bezmeticul ăla care face câte o victimă aproape cursă de cursă ! Și acum toți frustrații McLada, RBR, Alonso și anti Vettel, refulați, degețele roșii cât cuprinde !
    14 10
  • Mercedes
    Ma bucur, sincer, de concurenta puternica pe care o are Mercedes. Sper ca si la anul sa fie la fel. Iar pilotii Ferrari sa fie la acelasi nivel de performanta.
    7 5
  • Bogdan
    Ce atmosfera de recreatie in curtea gradinitei este pe aici ... :(
    7 2
  • Rosberg
    Ce argumente aveti sa spuneti ca lui Rosberg i-a oferit cineva cadou victoria? Eu am vazut ca a plecat din pole, a controlat cursa complet. A da, nu a avut probleme tehnice ca in datile anterioare. Poate ca dupa mintea luminata a unora din cei care abereaza aici ar fi trebuit sa aiba ca sa poata depasi Hamilton. Sau sa abandoneze ca sa poata ramane campionul ferrari pe locul 2.
    11 4
  • un postac
    @serbane, daca ai avea atata minte cata cursa buna a facut ieri Vetel al tau poate ca ar fi ceva de comentariile tale stupidute.
    2 7
  • serban
    @un postac Dacă ai fi și altceva decât "un postac", și ai ști să citești, ai vedea că nu am spus nicăieri că Vettel a făcut o cursă bună. Degeaba însă, omul vede ce vrea, aude ce vrea, citește ce vrea, iar diferența o face în genere discernământul fiecăruia. Iar dacă tu negi realitatea dată de statisticile cursei, te privește. Iar @Mercedes nu știu câte motive de bucurie o să mai aibă în 2016 ... poate o să ne spună atunci ...
    5 2
  • Iliescu
    Cine a zis ca Fetel a fost mai bun ca Alonso cu F 2012 la Fiorano a spus si ca Alonso e mai bun ca Schumi. Deci ferrari a spus-o. O specie de oameni ce nu stie sa-si aprecieze valorile. Asa vor spune despre fiecare pilot ce va concura in echipa lor. Si il vor forta sa dea un anume tip de declaratii. Nu vi se pare ca declaratiile lui Vet si Alo se aseamana si au ca tematica: Cautam progrese, urmeaza sa dezvoltam, la anul vom fi ma puternici, estiman un castig de pervormanta, urmeaza un mega upgrade..etc. Ferrari vinde gogosi fanilor. De Schumi au uitat ca le-a adus 5 titluri de campion...ca dovada nu au pus nici un logo pe masina. Mercedes are #keepfightingmichael...e asa greu sa scrii 3 cuvinte? Sau mai bine il lauzi pe Vettel ca a facut mai bine decat Alonso la Fiorano sa vada si sa creada lumea ca ai cel mai bun pilot din lume......
    14 3
  • De la 22:55 de cand s-a terminat cursa, sunt intr-o veselie continua.
    7 13
  • @Mclaren_Mircea Probabil pentru că McLaren a reușit o nouă dublă, nu ? Ups, am uitat că Alonsita n-a încheiat nici măcar primul tur ! Oricum, bine că a dat tot ce a putut în cel de formare ...
    10 10
  • Mclaren MIRCEA
    Eu sunt intr-o veselie de 4 ani...mor de ris cum va chinuiti cursa de cursa ...penibilii campionatului veselia noastra a FERRARISTILOR ha ha ha hai sa ridem impreuna sa vedem care ride mai mult :))))))))))))))))))))))))))))))))
    5 4
  • Daca Vettel nu avea pana, cred ca se batea pentru locul 1 in cursa.
    Timpii au fost destul de des in cursa mai buni decat cei ai lui Mercedes.
    Insa astea's cursele..... A cedat in urma presiunii.
    10 5
  • Si apoi ce inseamna ''cel mai bun pilot'' ? Button a avut masina a fost cel mai bun, Vettel a avut masina e fost cel mai bun, Hamilton are masina este cel mai bun....
    INSA CE NU INTELEG EU ESTE CAND LUI VETTEL I S-A SPUS 2-1 A VAZUT NEGRU SI LA DEPASIT PE WEBBER CU ORICE RISC, HAM HAM INSA A SCHIMBAT PNEURILE SI S-A CONFORMAT. NU A PUTUT MAI MULT HAM IN ACEASTA CURSA ORI NU A VRUT SAU NU S-A VRUT ? Acum ce spunem de marele RICCIE CARE IL BATE KVYAT DESTUL DE DES CU ACELASI MATERIAL. RICCIE CARE ANUL TRECUT IL SURCLASA PE VETTEL APROAPE MAI TOT TIMPUL. SA FIM SERIOSI A FI CEL MAI BUN IN ZIUA DE AZI INSEAMNA IN PRIMUL RAND SA AI MASINA .
    16 2
  • A spus cineva mai sus ca Vettel delira ca el era mai rapid decat cei de la Mercedes. Nu a fost chiar asa, dupa ce si-a schimbat pneurile de la contactul cu Ricciardo diferenta dintre Vettel si Nico a fost de aproximativ 50 de secunde si diferenta s-a pastrat cam la acelasi nivel deci tinea ritmul cu ei din interiorul plutonului. Acum nervii de la contactul cu Ricciardo si aerul mai rarefiat la altitudinea aia l-au dezavantajat rau.
    7 2
  • @zxc exact Vettel cu Ferrari a avut acelasi ritm cu cei de la Mercedes se pastra diferenta de 50 de secunde si a mai si depasit , deci Ferrari pot produce surprize anul viitor, desigur ca mintea tipica romaneasca a unora vad rezultatul final nu si anumite puncte cheie care sunt sigur ca cei de la Mercedes le-au observat.Iar Rosberg nici vorba sa primeasca cadou de la Hamilton victoria, orice victorie conteaza ca nu vor fi vremurile astea bune tot timpul.La un moment dat cand i se comunica prin radio difereta dintre el si Hamilton a refuzat sa i se mai spuna.Copii astia se chinue sa ajunga la nr de victorii pe care le-a obtinut Schumacher.Vettel e cel mai disperat de chestia asta si nu numai deci in perioada de glorie cu o echipa nici un pilot si cu atat mai putin Hamilton cu caracterul lui pe circuit fata de colegul lui nu ar fi facut asta.
    6 3
  • Oare cat mai tine ocupat scaunul ala nulitatea de Raikkonen..... in ultima vreme, asta daca nu se plange de Alonso, nu face nimic in afara de zdrobit masini si pilotat pe langa traseu conserva rosie! Si Rossi sau Stevens ar fi avut mai multe puncte decat el cu masina aia....... Oare ce scuza mai are acuma......
    8 6
  • iliescule
    eu nu am auzit cand ferrari a spus ca alonso a fost mai bun decat schumi (poate ca trebuia sa fiu fan alonso ca sa aud asa voci) dar si daca spunea nu poti face comparatie, cu vettel vs alonso la fiorano e treaba clara, pe timpi, nu asa ca zice unu
    0 2
  • @iliescule
    Barfa asta ai auzit-o tu unde? Cu Vetel mai rapid la Fiorano? Poate ai un link ceva ca sunt satul de vorbe fara fond. Chiar daca ar fi asa, ca sa compari doi piloti de top trebuie sa-i pui in aceeasi masina in exact acelasi timp, adica sa beneficieze de aceleasi conditii nu dupa o juma de an. Ca si Alonso daca se urca in actualul Ferrari sunt convins ca-l bate pe Vettel al tau. Sigur nu iese cu el prin decor.
    4 0
  • @iliescule
    Pai pe Alonso cu Schumacher l-au comparat oameni care au lucrat cu amandoi. Cu declaratii publice. Unul dintre ei e prietenul Massa.
    3 0
  • Iliescu
    Si cine crezi ca-l punea pe marioneta de Masa sa declare cand era la Ferrari ca Alonso e mai bun ca Schumi? Mama?
    2 1
  • da, nu erau chiar aceleasi conditii, vettel a avut un fiorana usor usor umed ...

    orice pilot castiga cu Mercedes ... daca nu e Hamilton acolo coechipier haha
    0 1
  • Massa facea declaratiile cand NU mai era la Ferrari :), asta e comedia. La fiorana o fi fost Vettel umed, poate la Fiorano sa fi fost mai bine, cine stie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru