Rosberg: "Am câştigat lupta cu Ferrari pentru dezvoltarea monopostului"

de Daniel Popescu
Luni, 11.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că Mercedes a câştigat lupta cu Ferrari pentru dezvoltarea monopostului, în timp ce Lewis Hamilton admite că nu a putut decât să limiteze daunele.

În acest weekend am câştigat cursa de dezvoltare, aşa că este un indiciu important pentru sezon.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Cele mai multe echipe au introdus update-uri majore pentru monoposturi cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei, iar Ferrari spera la o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor care să-i permită să lupte cu Mercedes.

În schimb, Sebastian Vettel a terminat cursa de la Barcelona doar pe locul trei, la 45 de secunde în spatele învingătorului Nico Rosberg.

Întrebat dacă a fost luat prin surprindere de această diferenţă de performanţă, germanul a replicat: "Da, pentru că este mai mare decât ce am văzut în ultimele curse. Este un pas mare în direcţia potrivită, un pic surprinzător, dar asta a arătat că avem un monopost grozav în acest moment. În acest weekend am câştigat cursa de dezvoltare, aşa că este un indiciu important pentru sezon", a declarat el.

Hamilton: "Am limitat daunele"

Din păcate, acest circuit nu este bun pentru depăşiri.

De fapt, este cel mai prost pentru depăşiri.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
În schimb, coechipierul său Lewis Hamilton a avut o cursă dificilă. Un start ratat l-a retogradat pe locul trei în spatele lui Sebastian Vettel, iar singura soluţie pentru a-l depăşi pe pilotul Scuderiei Ferrari a fost adoptarea unei strategii cu trei opriri la boxe, întrucât pe circuit a fost imposibil să găsească o soluţie.

"Din păcate, acest circuit nu este bun pentru depăşiri. De fapt, este cel mai prost pentru depăşiri. Nu te poţi apropia suficient de mult, nici măcar cu DRS. Din fericire, pe final a fost suficient să reuşim cu trei opriri la boxe, am fost capabil să trec, dar dacă aş fi fost în spatele lui în trafic nu aş fi reuşit. Sunt recunoscător că am putut câştiga aceste puncte pentru echipă şi într-un fel este o limitare a daunelor pentru mine, aşa că nu este rău", a explicat britanicul.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (9)

  • taci ma frustratule. norocul tau s-a numit vettel de fapt hamilton a avut o masina vizibil mai lenta.
    16 15
  • acum ar trebui sa fiu carcotas şi sa intreb ce se intampla cu strategia identica impusa pentru cei doi piloti Mercedes? ok ok interesul echipei, etc, dar....
    6 6
  • @McLaren_Honda, zicalele "rade ciob de oala sparta" si " prostul nu ii prost destul daca nu ii si fudul" iti vin ca o manusa!!!! Cat despre "frustrat", cred ca ar trebui sa vizitezi o oglinda, dar cu grija sa nu se sperie de spaima!
    7 9
  • @jumbo Strategiile diferite nu sunt folosite de Mercedes de catre un pilot contra celuilalt. Nu avea nicio logica sa-l tina pe Hamilton in spatele lui Vettel doar pentru a avea aceeasi strategie cu Rosberg. Daca era Hamilton pe 2 in spatele lui Rosberg la start, cu siguranta nu se apela la vreo strategie de undercut pt hamilton ca sa-l sara pe rosberg.
    14 0
  • F1 Vision
    Este a doua cursa in care cei de la Mercedes schimba strategia si aici le-a iesit foarte bine. Desi era evident dupa primul schimb ca masina Ferrari a lui Vettel nu se poate tine dupa masinile Mercedes. Oricum Rosberg s-a descurcat foarte bine, i-a luat 7 puncte lui Hamilton. Si uite asa ne pregatim pentru Monte Carlo :P
    10 3
  • Rosberg l-a "terminat" pe Hamilton, dominand tot weekendul, ceea ce este bine pentru moralul lui si pentru campionat. Strategia pentru Hamilton a fost schimbata din mers insa a produs rezultate. Nu putea trece de Vettel, masini de putere aproximativ egale, Ham mai rapid deci la boxe s-a facut diferenta cu toate ca Ham a pierdut mult la primul schimb de pneuri.
    1 8
  • patetic
    sunt curios ce o sa mai zica ROS dupa o victorie FERRARI in urmatoarele 2 curse!!!
    3 5
  • @patetic
    nu va zice nimic....pentru ca nu se va intampla.
    6 2
  • Hamilton
    Vorbeste si asta ca sa nu taca. Ce lupta sa castige, ca nu e decat un simulare. Se fac si ei ca mai pierd o cursa. Lupta e castigata din 2014. Epoca Mercedes pana cand s-o schimba regulamentul.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru