Rosberg şi Hamilton, îngrijoraţi de degradarea pneurilor la Sepang

de Daniel Popescu
Vineri, 28.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton au dezvăluit că pneurile de pe puntea spate ale monoposturilor Mercedes se degradează într-un ritm alert din cauza căldurii de la Sepang.

Condiţiile sunt foarte dificile şi nu ne aşteptam la o degradare atât de masivă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Mercedes a ocupat prima poziţie în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Malaysiei, însă echipa nu este scutită de probleme înaintea calificărilor şi cursei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Nico Rosberg a dezvăluit că pneurile Pirelli de pe monopostul său se degradează într-un ritm alert, însă consumul de carburant nu va reprezenta o problemă.

"Condiţiile sunt foarte dificile şi nu ne aşteptam la o degradare atât de masivă. Este o mare provocare. Vor fi multe strategii şi orice se poate întâmpla. Strategia pentru consumul de carburant nu ar trebui să fie o provocare, ne concentrăm doar pe pneuri", a declarat germanul.

Este prea cald pentru pneuri. Pneurile nu funcţionează prea bine în aceste condiţii.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Îngrijorările lui Rosberg în privinţa pneurilor au fost confirmate şi de coechipierul său Lewis Hamilton, care crede însă că toate echipele de pe grila de start se vor confrunta cu aceste probleme.

"Este prea cald pentru pneuri.

Pneurile nu funcţionează prea bine în aceste condiţii şi, chiar dacă avem pneurile medium şi hard, acestea nu sunt prea grozave. Dar este la fel pentru toată lumea", a explicat el.

Mercedes a fost afectată semnificativ de degradarea excesivă a pneurilor de pe puntea spate şi în prima parte a sezonului precedent.

Hamilton a folosit în antrenamente unitatea de propulsie cu care a participat în Australia, după ce inginerii au remediat defecţiunea la cilindrul care l-a obligat pe britanic să abandoneze în startul cursei. El afirmă că motorul a funcţionat normal şi a sugerat că va continua cu acesta pe tot parcursul weekendului.

"Probabil că motorul ne salvează de o penalizare care ar fi venit mai târziu, aşa că este bine. Am parcurs cel mai mic număr de kilometri cu el, aşa că sper să pot forţa un pic mai mult", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha...
    Poi dupa cursa asta sa efectueze un test de 1000 de km sa-si remedieze problema,ca altfel...poate se retrag din F1 ca nu au rezultate(a se citii titlul pe tava) ;) !?
    18 10
  • @Ha,ha,ha..., sa stii ca ai dreptate, luand in considerare sanctiunile modeste de anul trecut
    16 9
  • @Ha,ha,ha... sa ghicesc esti fan redbull dupa spusele alea??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru